Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2015 - Anul XX, nr. 264 (6076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Trafic de persoane

Traficanţi de minore care făceau sex pe bani, săltaţi de procurorii DIICOT

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru bărbaţi şi o femeie din municipiul Fălticeni sunt puşi sub acuzare într-un dosar de trafic de minori instrumentat de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Suceava, din datele adunate de anchetatori rezultând că membrii grupări exploatau sexual fete minore, în sensul că le găseau clienţi pentru a se prostitua, iar banii ajungeau în buzunarele lor. Faptele sunt din perioada ianuarie 2012 - aprilie 2014, iar acum două zile a fost organizată o acțiune pentru punerea în executare a cinci mandate de aducere. Dintre cei cinci suspecţi au fost găsiţi doar trei, doi fiind plecaţi în străinătate.

 

Două grupuri distincte

Primele date ale structurilor de combatere a crimei organizare despre acest caz au fost adunate din prima parte a anului 2013. Atunci,  poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO)  Suceava – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că cinci tineri din Fălticeni se ocupă de trafic de minori sub forma exploatării sexuale.

Cei cinci tineri erau împărţiţi în două grupuri, singura legătură dintre ei fiind că cel puţin una din victime a fost exploatată de ambele grupuri.

Pe de o parte, este vorba de Mariana Oana Adam, în vârstă de 26 de ani, şi de Anor Petru Buchilă, de 24 de ani,  iar pe de altă parte de Costel F. (în vârstă de 16 ani la data comiterii faptelor), Ciprian Vasile Atomei, de 22 de ani, şi Ştefan Ciprian Anton, în vârstă de 20 de ani.

 

Victimele, racolate din familii sărace. De la tratament manierat la ameninţări şi bătaie

Primii doi au fost identificaţi în cadrul percheziţiilor de marţi şi au fost duşi la sediul DIICOT Suceava, unde au fost audiaţi şi s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva lor. De asemenea, a fost identificat şi minorul, care urmează a fi expertizat psihiatric, pentru a se stabili dacă are discernământ. Ultimii doi suspecţi nu au fost găsiţi, fiind plecaţi în străinătate.

Din ancheta structurilor de combatere a crimei organizate rezultă că autorii au profitat de vulnerabilitatea minorelor (patru victime cu vârste între 15 şi 16 ani) care provin din familii dezorganizate, sărace, câteva fiind fugite de acasă. Iniţial, rezultă din anchetă, fetele au fost găzduite în locuinţe şi au avut parte de un tratament manierat, pentru a li se căpăta încrederea.

Unul dintre suspecţi i-ar fi dat de înţeles unei victime că ar putea deveni iubita lui.

Victimele au acceptat propunerile, având în vedere lipsa unei alte alternative, iar în măsura în care iniţial sau ulterior deveneau reticente, li se adresau ameninţări verbale sau erau agresate fizic sau moral.

 

Partide de sex pe bani frumoşi, dar nu pentru fete

Din anchetă rezultă că raporturile sexuale aveau loc în apartamente închiriate de traficanți, la locuințele clienților, în autoturisme sau în locații de cazare din zona municipiului Fălticeni, de fiecare dată fetele fiind sub supravegherea suspecților. Fetele percepeau pentru partidele de sex sume între 50 și 200 lei. Banii, susţin procurorii, erau încasaţi în mare parte şi chiar în totalitate de traficanți. Victimele primeau de regulă ţigări şi produse alimentare, fără a vedea vreun ban.

 

Doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Suceava

Mariana Oana Adam, în vârstă de 26 de ani, şi Anor Petru Buchilă, de 24 de ani, ambii din Fălticeni, au fost reţinuţi iniţial în baza ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore. Ieri, procurorul de caz de la DIICOT i-a prezentat pe cei doi în faţa magistraţilor Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

Tribunalul Suceava a admis propunerea şi a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile.

Decizia de arestare preventivă poate fi atacată cu apel.

În această fază a anchetei, suspecţii şi inculpaţii se bucură încă de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficanţi de minore care făceau sex pe bani, săltaţi de procurorii DIICOT.
 Vizualizări articol: 13004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Traficanţi de minore care făceau sex pe bani, săltaţi de procurorii DIICOT2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu secară şi maia Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă vor face să o încercaţi iar şi iar.Avem nevoie de:250 g făină integrală de secară, 750g făină de grâu tip... Citeşte