Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2015 - Anul XX, nr. 264 (6076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părere

Ioan Balan crede că programul de guvernare al lui Dacian Cioloş trebuie orientat către reforme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, consideră că sarcina Guvernului Cioloş nu va fi grea, ci extrem de grea, având în vedere "terenul pârjolit" pe care-l lasă în urmă guvernarea PSD. Balan îl sfătuieşte pe prim-ministrul desemnat să nu aibă încredere "nici până la uşă" în PSD şi, mai ales, în Liviu Dragnea, şi îi recomandă să facă publică, de îndată ce va fi învestit, situaţia reală a bugetului de stat, pentru a scoate la suprafaţă adevărul în legătură cu dezastrul din bugetul de stat lăsat de PSD.

"Domnul Cioloş nu va avea nicidecum o soartă uşoară ca prim-ministru, luând în considerare dezastrul lăsat în urmă de PSD după aproape patru ani, în care Ponta a guvernat doar în pauzele de publicitate şi doar în interesul clientelei PSD. Îl sfătuiesc pe domnul Cioloş să nu aibă încredere nici până la uşă în PSD şi, mai ales, în Liviu Dragnea, ştiind că una spune la televizor şi alta face în realitate. PSD a demonstrat că face rău şi când este răpus la pământ, chiar şi în ultimele zile de guvernare interimară. Uitaţi-vă cum, în ultimele zile de zbatere, PSD schimbă şi numeşte oameni la Electrica, la Eximbank şi mai ştiu eu în ce instituţii. Uitaţi-vă cum distribuie miniştrii interimari banii publici pe furiş. Domnului Cioloş îi recomand să facă publică, de îndată ce va fi învestit, situaţia reală a bugetului de stat, pentru a scoate adevărul la suprafaţă în legătură cu dezastrul din bugetul de stat lăsat de PSD", a spus Balan.

Vicepreşedintele regional al PNL crede că Dacian Cioloş trebuie să răspundă şi la aşteptările uriaşe îndreptate de întreaga societate către el. "Va fi greu, dar nu imposibil, mai ales că dumnealui, ca tehnocrat, nu va fi preocupat anul viitor de febra alegerilor locale şi parlamentare. Are oportunitatea de a lua decizii curajoase, de a face reforme, chiar dacă timpul este foarte scurt. Mai mult, are şi cel mai puternic aliat – societatea", apreciază deputatul liberal.

 

Balan vede ca prioritate depolitizarea instituţiilor cheie ale statului român, "instituții politizate excesiv de PSD"

Ioan Balan se declară optimist, fiind convins că, cu un guvern de specialişti, neangajaţi politic, unele reforme pot deveni în sfârşit posibile în România. „Domnul Cioloş ştie că un proverb vechi spune că nu se face primăvară cu o floare. De aceea, o prioritate ar trebui să fie reprezentată de depolitizarea instituţiilor cheie ale statului român. Specialiştii nu trebuie să fie doar în rândul miniştrilor, ci şi în instituţiile pe care PSD le-a politizat excesiv, până la ultimul angajat. Domnul Cioloş ar trebui să ştie că majoritatea administraţiilor publice din România au dificultăţi de funcţionare din cauza finanţării precare şi aşteaptă din partea noului guvern modalităţi de alocare a resurselor guvernamentale transparente, echitabile şi orientate către dezvoltare locală, fără criterii de apartenenţă politică a primarilor. Românii aşteaptă de la noul guvern să organizeze corect şi transparent alegerile din anul 2016, un guvern de specialişti fiind garanţia că domnul Dragnea nu mai trezeşte morţii ca să-i ducă la vot. Începerea atragerii fondurilor europene din noul cadru financiar, salarizarea adecvată în sectorul public şi multe altele sunt provocările la care am convingerea că, cu experienţa şi recunoaşterea sa la Bruxelles, domnul Cioloş le va face faţă", a încheiat deputatul PNL Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan crede că programul de guvernare al lui Dacian Cioloş trebuie orientat către reforme.
 Vizualizări articol: 1672 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ioan Balan crede că programul de guvernare al lui Dacian Cioloş trebuie orientat către reforme3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Forța dreptului vs. Dreptul forței (2) trimis de
(12 nov 2015, 11:24:40
Epilog:
„Pentru ce au ieșit oamenii în stradă?
Ca să plece Ponta și să vină Blaga și Gorghiu?
NU CRED!”
(Cristian Tudor Popescu într-un interviu televizat la Digi24News)

----
* mă duc să caut analiza redactată și postată în Monitorul de acum câteva luni, analiză referitoare la principiile generale ale masei critice întrunite într-o structură socială, masă critică menită să declanșeze evenimente necontrolabile.
Analiză fundamentată pe postulatul informal „Atunci când FORȚA DREPTULUI ÎNCETEAZĂ, ea este substituită, în mod inevitabil, de DREPTUL FORȚEI”

Time to say good bye!
Ne-om întâlni la evenimentele violente din stradă.
Termen?
toamna – iarna 2016.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu secară şi maia Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă vor face să o încercaţi iar şi iar.Avem nevoie de:250 g făină integrală de secară, 750g făină de grâu tip... Citeşte