Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2015 - Anul XX, nr. 264 (6076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 12 -18 noiembrie

Târg de Artă și Antichități, la Shopping City Suceava

În perioada 15 - 16 august, Shopping City Suceava organizează Târgul de Artă și Antichități. Colecționari din întreaga țară vor expune obiecte valoroase precum: piese de mobilier, tablouri, ceasuri, cărți, numismatică, bijuterii, podoabe, obiecte vechi de artă și decorative, porțelanuri și sticlărie. Fie că sunteţi pasionaţi de artă, colecţionari sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

Expoziție de Păsări exotice, în premieră la Shopping City Suceava

În perioada 10-18 noiembrie, Shopping City Suceava aduce în oraş o expoziție inedită de păsări exotice. Sucevenii sunt invitaţi să admire, pentru prima dată într-un centru comercial din Suceava, peste 15 specii din colțuri diferite ale lumii, exemplare rare precum papagalul ara ararauna, livingstone`s turaco, papagalul Jako sau mierla indiană, cu un penaj multicolor și caracteristici spectaculoase. Vizitatorii, copii şi adulţi, sunt invitați să descopere lumea păsărilor și să învețe lucruri noi despre trăsăturile unice ale viețuitoarelor prezente în expoziție. Accesul este gratuit. Printre exemplarele prezente în cadrul expoziției, vizitatorii vor putea admira numeroase specii de papagali, păsări exotice de baltă sau de munte, printre care se numără: papagalul cacadu, aratinga soarelui, marele Patagonia, ara coleoptera, pennant, agapornis personata, electus etc. Păsări cântătoare sau vorbitoare, cu o coloristică uimitoare, care trăiesc în pereche sau se pot acomoda ușor într-o familie, toate pot fi descoperite la Shopping City Suceava. În plus, ca o surpriză pentru cei mici, în cadrul expoziției vor putea fi admirate și două maimuțe sociabile și jucăușe, care vor anima atmosfera pentru cei prezenți. Expoziția de păsări exotice poate fi vizitată, zilnic, între orele 09:00 - 21:00, în incinta Shopping City Suceava. Intrarea este liberă pentru toți vizitatorii. Grupurile organizate se pot programa în prealabil la numărul de telefon: 0330 401 850 int. 4.

 

Joi, 12 noiembrie

Ziua Scrisului Bucovinean, la Biblioteca Bucovinei

Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina şi Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” sărbătoresc în acest an, pentru prima oară în istorie, Ziua Scrisului Bucovinean. Evenimentul (care va avea loc joi, 12 noiembrie a.c. - zi în care în anul 1938 a fost înfiinţată la Cernăuţi Societatea Scriitorilor Bucovineni - începând cu ora 15.00, în Sala de Artă „Elena Greculesi”), dedicat memoriei lui T. Robeanu, va fi sărbătorit prin decernarea Premiilor Anului 77, lansarea unor cărţi şi publicaţii şi printr-un concert de muzică veche bucovineană. Vor fi lansate cu acest prilej cărţile „La Suceava în cetate”, de T. Robeanu (carte prin care se recuperează opera lirică a istoricului şi doctorului în drept George Popovici) şi „Jurnal contemporan - Fluxul memoriei”, de Ioan Pînzar. Totodată, va fi distribuită participanţilor la eveniment „Revista Bucovinei” (nr. 4/2015, închinată Zilei Bucovinei). Concertul va fi susţinut de muzicianul Răzvan Mitoceanu, care va reconstitui cu vioara atmosfera bucovineană din timpul vieţii lui T. Robeanu.

 

Vineri, 13 noiembrie

„Mineralia”, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava se deschide vineri, 13 noiembrie a.c., la ora 12.00, ediţia de toamnă a expoziţiei „Mineralia”, dedicată cristalelor, podoabelor şi bijuteriilor din pietre preţioase. Un eveniment cu tradiţie pentru oraşul Suceava, o expoziţie „strălucitoare”, în care sunt prezentate obiecte şi bijuterii care au ca numitor comun piatra. Cristale, minerale, fosile sau geme - toate în stare naturală, obiecte decorative din piatră şlefuită, eşantioane de colecţie, bijuterii din coral, perle sau chihlimbar, podoabe confecţionate în întregime din pietre semipreţioase (ametist, calcedonie, agat, jad, lapis, malachit, turmalină, turcoaz) sau preţioase (rubin, smarald, safir, diamant). Expoziţia cu vânzare, prezentată în intervalul 13 - 15 noiembrie, poate fi vizitată zilnic între orele 10.00 - 18.00.

 

Duminică, 15 noiembrie

Kids City – ateliere de creație pentru copii

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creație și distracție, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici și creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00 – 15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, „Art Craft”, ce se găsește exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creație pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica șervețelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică și scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecționate chiar de ei. În cadrul atelierului de duminică, 15 noiembrie, intitulat ”Micuții pictori”, cei mici vor învăța să picteze pe diferite materiale. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Marţi, 17 noiembrie

Fly Project, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Băieții de la Fly Project vin la Suceava pe 17 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, de la ora 19.00. Biletele se vând la preţul de 40 de lei pentru adulţi şi 20 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

 

Miercuri, 18 noiembrie

Concert de jazz cu Viorica Pintilie, la Universitatea din Suceava

Casa de Cultură a Studenților din cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava invită sucevenii să ia parte la un concert de jazz susţinut de o voce deosebită, Viorica Pintilie. Spectacolul va avea loc miercuri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, la Auditorium "Joseph Schmidt". Viorica Pintilie este una dintre cele mai inspirate, active și iubite vocaliste ale muzicii jazz. Alături de ea va urca pe scenă Alexandru Olteanu – pian, Adrian Flautistu – contrabas şi Iulian Nicolau – baterie.
Biletele pot fi procurate la preţul de 20 de lei şi 10 lei elevi, studenți și pensionari. Acestea se pot achiziționa între orele 10:00 - 16:00 la camera 101 din corpul F al Universității "Ștefan cel Mare" Suceava sau la intrare, înaintea spectacolului.
Informații și rezervări la 0752 092 606.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu secară şi maia Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă vor face să o încercaţi iar şi iar.Avem nevoie de:250 g făină integrală de secară, 750g făină de grâu tip... Citeşte