Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2015 - Anul XX, nr. 264 (6076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Drama de pe trecerea de pietoni

Un tânăr amărât, care a crescut la orfelinat, victima unui teribilist care se autointitula „Gigi Shumacher”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Victima groaznicului accident rutier petrecut marţi seară pe Calea Unirii din municipiul Suceava, pe trecerea de pietoni din faţa Grupului Şcolar, este un tânăr în vârstă de 38 de ani, care a sfârşit tragic o viaţă nu tocmai bună. Tânărul a crescut la casele de copii până la vârsta de 18 ani, iar după ce a ieşit din sistemul de protecţie s-a descurcat cu greutate, găsindu-şi cu greu un loc de muncă şi trăind singur într-o locuinţă socială. De cealaltă parte, autorul accidentului, un tânăr de 24 de ani, se autointitula „Gigi Shumacher” pe o reţea de socializare, iar cei care îl cunosc povestesc că îi plăceau mult maşinile scumpe şi viteza. De altfel, acesta se declara mare fan al curselor de Formula 1.

 

Clipele de groază văzute de martori: un om a „zburat” în maşinile lor

Din ancheta oficială a poliţiei rutiere rezultă că Gheorghe Cimpoi, în vârstă de 24 de ani, aflat la volanul unui BMW 320 D, care se deplasa dinspre Burdujeni spre Centru, l-a lovit violent pe pietonul Mihai George Palaghia, în vârstă de 38 de ani, din municipiul Suceava, care traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni din faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. El a traversat strada din partea opusă Grupului Şcolar, iar BMW-ul circula dinspre Sala Sportului. Impactul a fost atât de violent încât pietonul a fost proiectat într-un autobuz care circula din sens opus, iar apoi într-o altă maşină, aflată în spatele mijlocului de transport.

Clipele de groază, care spun totul despre teribilismul tânărului de la volanul BMW-ului, au fost descrise de doi dintre martorii oculari.

Mircea Drescanu, şoferul autobuzului, a relatat:

„Mă deplasam dinspre Centru spre Burdujeni, iar pe trecerea de la <grup> se afla un tânăr care a fost lovit după ce a trecut de axul drumului. Din vale veneau două maşini, una a dat prioritate, însă cel cu BMW-ul a trecut pe banda I şi a prins pietonul în plin. L-a aruncat în sus şi l-a proiectat în autobuz, în stânga spate”.

Un alt şofer implicat în accident, Dorian Dascălu, care circula regulamentar la volanul unui Opel, în spatele autobuzului, pe banda I, a declarat:

„Mergeam pe banda întâi, în spatele autobuzului, când dintr-o dată a apărut BMW-ul, l-a lovit pe pieton, iar apoi a intrat în noi. Pietonul a zburat în autobuz şi în bara din faţă a maşinii mele. A fost aruncat prin aer în jur de 15-20 de metri”.

 

Leziunile înfiorătoare ale pietonului

Victima accidentului nu a avut cum supravieţui multiplelor şocuri. Personalul medical ajuns la faţa locului l-a preluat şi transportat la spital în stare de comă.

Doctorul Arcadie Buză, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava, a explicat că pietonul a fost adus la spital în stare extrem de gravă, în stop cardio-respirator, cu traumatisme şi fracturi multiple şi hemoragie internă.

„Victima nu a răspuns la manevrele de resuscitare, fiind declarată decedată”, a precizat medicul. Decesul a fost declarat oficial la mai bine de o oră de la accident.

 

Un pasager din BMW a suferit leziuni grave

Tot la spital au ajuns şi cei trei tineri care erau în BMW. Aceştia au suferit leziuni după impactul violent dintre BMW şi un Fiat care se deplasa regulamentar din sens opus, pe banda a doua. Un tânăr de 24 de ani, pasager în BMW, a fost diagnosticat cu leziuni grave: hemoragie internă şi anevrism de aortă. Acesta din urmă a fost transportat ulterior la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi. 

Autorul accidentului, Gheorghe Cimpoi, a suferit şi el leziuni la nivelul braţelor şi la nivel cervical, însă nimic grav. 

Întrebat cum s-a petrecut accidentul, tânărul a spus că nu are nimic de declarat.

 

Coleg de suferinţă la orfelinat: „Am trăit împreună necazurile vieţii de copii singuri"

Tânărul mort în accident are o poveste de viaţă tristă, despre care ne-a relatat Ionel Vovciuc, un prieten din perioada în care ambii au stat la orfelinat.

„Până la vârsta de 18 ani am trăit împreună la orfelinatul din Siret, apoi la cel de la Zvoriştea. Am trăit împreună necazurile vieţii de copii singuri. După 18 ani Mihai s-a descurcat cum a putut, a lucrat pe unde a putut. Şi în seara tragediei se întorcea de la locul de muncă, de la crescătoria de păsări unde lucra. A coborât din autobuz şi a vrut să traverseze spre locuinţa socială pe care o avea”, a povestit Ionel Vovciuc.

Mihai George Palaghia nu era căsătorit şi, povestesc apropiaţii, nu avea un alt membru de familie apropiat.

“El nu are pe nimeni, trebuie să punem mână de la mână pentru a-l îngropa creştineşte. Mulţumim Bisericii Sf. Dumitru şi Efemer pentru sprijinul pe care ni-l vor acorda”, a mai spus Ionel Vovciuc. Acesta a mai spus că nu ar mai vrea ca un astfel de şofer să fie liber şi să mai poate conduce vreodată.

 

Liber după 24 de ore de arest

Anchetatorii de la Biroul Rutier Suceava, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, au emis pe numele lui Gheorghe Cimpoi ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Aceasta a fost emisă ieri dimineaţă în jurul orei 5.00 şi a fost valabilă până astăzi dimineaţă, tot în jurul orei 5.00.

 Totuşi, la expirarea ordonanţei de reţinere, tânărul urma să fie pus în libertate, sub măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Mai trebuie precizat că există o serie de date conform cărora autorul accidentului s-ar fi întrecut cu un alt şofer cu puţin timp înainte de accident.

 

Şoferul nu are voie să părăsească municipiul Suceava sau să conducă

Măsura de reţinere a şoferului pentru 24 de ore a surprins oarecum, în condiţiile în care, de regulă, în cazuri similare, autorii de infracţiuni de ucidere din culpă fără circumstanţe agravante (consum de alcool, lipsă permis sau părăsirea locului accidentului) erau cercetaţi din start în libertate.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au ţinut însă cont de modul în care s-a produs accidentul şi de gradul de pericol social al şoferului.

În continuare, Gheorghe Cimpoi va fi cercetat, pentru o perioadă de 60 de zile, sub măsura controlului judiciar. Acesta are impuse mai multe restricţii şi obligaţii. Printre altele, acesta nu are voie să părăsească limita teritorială a municipiului Suceava decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar şi are interdicţia de a conduce orice categorie de autovehicul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr amărât, care a crescut la orfelinat, victima unui teribilist care se autointitula „Gigi Shumacher”.
 Vizualizări articol: 9572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Un tânăr amărât, care a crescut la orfelinat, victima unui teribilist care se autointitula „Gigi Shumacher”3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poţi să conduci cu viteză,dar să fii şi în siguran trimis de
(12 nov 2015, 12:42:55

Poţi să conduci cu viteză, dar să fii şi în siguranţă în acelaşi timp.
Un şofer bun ştie să pună siguranţa pe primul loc, ceea ce înseamnă că nu încearcă să arate cât de repede poate să conducă. Nimănui nu îi pasă cu adevărat de asta. Nu are nici un rost, nu câştigi nici un premiu dacă faci asta.
Mai bine avea grijă de oameni, pentru că asta contează cu adevărat

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu secară şi maia Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă vor face să o încercaţi iar şi iar.Avem nevoie de:250 g făină integrală de secară, 750g făină de grâu tip... Citeşte