Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2015 - Anul XX, nr. 264 (6076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rectificare bugetară

Flutur: PNL cere conducerii CJ Suceava o întâlnire de urgenţă pentru alocarea de fonduri „primăriilor în suferinţă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a anunţat că liberalii solicită conducerii Consiliului Judeţean organizarea de urgenţă a unei întâlniri cu toţi consilierii, înainte de şedinţa deliberativului în care se aprobă rectificarea bugetară, astfel încât aceştia să-şi poată susţine amendamentele pe care le au pentru alocarea de fonduri localităţilor sucevene „aflate în suferinţă”. Gheorghe Flutur a declarat că fostul premier PSD, Victor Ponta, „a făcut praf bugetul ţării şi la plecarea lui din această funcţie”. Flutur a ţinut să reamintească că Executivul condus de Victor Ponta „a tăiat” banii pentru şoselele de centură din Suceava şi Rădăuţi, a sistat finanţarea pârtiei de schi din Câmpulung Moldovenesc şi a mai multor lucrări în diverse localităţi din judeţ, începute sau în stadiu avansat de realizare.

„Cu toate acestea, fostul Guvern PSD a găsit de cuviinţă să aloce bani doar unor primării conduse de PSD, condamnând majoritatea localităţilor din judeţul Suceava şi în ultimele zile de mandat. Solicitarea noastră către conducerea Consiliul Judeţean, prin intermediul consilierilor PNL, este să iniţieze înainte de şedinţa de rectificare o întâlnire de lucru cu toţi consilierii judeţeni, pentru ca aceştia să-şi susţină amendamentele din localităţile aflate în suferinţă financiară”, a spus Flutur.

El a precizat că probleme financiare au localităţi cu primari din toate formaţiunile politice. Liderul PNL Suceava a arătat că din primele estimări, peste 90% dintre primării au probleme financiare, într-o mai mică sau mai mare măsură, fie din punctul de vedere al plăţii datoriilor, fie al asigurării sumelor pentru cofinanţarea unor proiecte. Gheorghe Flutur a arătat că într-o situaţie delicată sunt primării precum Câmpulung Moldovenesc, Moara sau Forăşti, care au achitat din fonduri proprii ratele şi dobânzile la proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu” şi au rămas astfel fără bani pentru investiţii sau pentru plata utilităţilor.

„Dau doar un singur exemplu, municipiul Câmpulung Moldovenesc. După ce primăriei i s-au luat bani din cont pentru proiectul PSD <Utilităţi şi mediu>, aceasta a fost lăsată cu vistieria goală. Iar Consiliul Judeţean trebuie să se gândească la echilibrarea de urgenţă a acestei situaţii. Acest gen de probleme au zeci de localităţi din judeţ”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că CJ Suceava trebuie să aloce fonduri primăriilor care înregistrează datorii la plata unor facturi la iluminat sau pentru alimentarea cu energie electrică, întreţinerea unor drumuri şi chiar pentru studii de fezabilitate realizate pentru proiecte de dezvoltare. De asemenea, Flutur a spus că mai multe primării trebuie să primească fonduri pentru finalizarea proiectelor de dezvoltare, având în vedere că nu au mai primit bani de la Guvern pentru aceste investiţii.

„Mai sunt probleme şi în privinţa cofinanţării unor proiecte, cele mai multe pentru modernizarea de drumuri, lucrări de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, inclusiv staţii de epurare. De asemenea, unele primării nu-şi pot acoperi cheltuielile neeligibile pentru proiectele aprobate prin PNDL”, a afirmat Gheorghe Flutur. Nu în ultimul rând el a declarat că CJ Suceava ar trebui să asigure fondurile de care primăriile au nevoie pentru realizarea lucrărilor la unităţile de învăţământ pentru asigurarea condiţiilor de prevenire şi stingere a incendiilor sau pentru reabilitarea acestora şi a grupurilor sanitare în vederea obţinerii autorizaţiilor de funcţionare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: PNL cere conducerii CJ Suceava o întâlnire de urgenţă pentru alocarea de fonduri „primăriilor în suferinţă”.
 Vizualizări articol: 1484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Flutur: PNL cere conducerii CJ Suceava o întâlnire de urgenţă pentru alocarea de fonduri „primăriilor în suferinţă”1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu secară şi maia Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă vor face să o încercaţi iar şi iar.Avem nevoie de:250 g făină integrală de secară, 750g făină de grâu tip... Citeşte