Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 nov 2015 - Anul XX, nr. 259 (6071)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Conflict

Bărbatul care a comandat un asasinat şi victima sa, judecaţi pentru răfuieli în stil mafiot

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazul afaceristului din Vama, proprietar de pădure şi gater, care ar fi pus la bătaie, în luna august a acestui an, în jur de 30.000 de lei şi 10.000 de euro pentru asasinarea unui rival, a fost doar un episod al răfuielilor dintre doi rivali, din ancheta derulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc rezultând că agresorul şi victima din dosarul asasinatului la comandă s-au încăierat violent încă din prima parte a anului 2015. Procurorii au finalizat ancheta, cu rechizitoriu de trimitere în judecată, faţă de cinci inculpaţi. Este vorba de Constantin Iosep Axentioi, afaceristul trimis în judecată sub acuzaţia că a comandat asasinatul, Ciprian Andrei Ţăranu, cel care trebuia să fie victima omorului, Elena Ţăranu şi Andrei Ţăranu, părinţii lui Ciprian Ţăranu, şi Dănuţ Ioan Axentioi, fiul lui Constantin Iosep Axentioi.

 

L-a lovit cu ranga în cap pe cel care a vrut ulterior să-l omoare

Andrei Ciprian Ţăranu, cel care ar fi fost mort dacă planul de asasinat era dus la îndeplinire, era departe de a fi uşă de biserică, rezultă din ancheta procurorilor.

Acesta a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe”, „încăierare”, ameninţare” (3 fapte) şi distrugere.

Cea mai gravă faptă pentru care acesta va fi judecat este din data de 11 martie 2014.

„În faţa locuinţei sale de pe raza comunei Vama, sat Prisaca Dornei, în cadrul unui conflict verbal şi fizic, a lovit cu o rangă metalică peste cap pe numitul Axentioi Iosep Constantin, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 30 – 35 zile de îngrijiri medicale”, rezultă din ancheta procurorilor.

 

Capcană cu ţepuşe metalice pentru anvelope

Un alt episod violent este legat de momentul în care Andrei Ciprian Ţăranu, împreună cu mama şi tatăl său, a participat la o încăierare cu acelaşi Iosep Constantin Axentioi şi fiul acestuia, Dănuţ Ioan Axentioi. Cei cinci sunt acuzaţi că s-au îmbrâncit şi lovit reciproc, cu mâinile şi picioarele.

Inculpatul, Andrei Ciprian Ţăranu, mai este acuzat că le-a adresat ameninţări cu moartea rivalului Axentioi şi fiului acestuia, în timp ce avea ranga în mână, „creându-le acestora o stare de temere reală cu privire la intenţia astfel manifestată”.

Un alt cap de acuzare foarte grav vizează o capcană întinsă de Andrei Ciprian Ţăranu.

„La aceaşi dată, cu puţin timp înainte de izbucnirea conflictului, a pus pe un drum public din apropierea locuinţei sale ţepuşe metalice confecţionate artizanal cu scopul de a înţepa anvelopele autovehiculelor şi utilajelor persoanei vătămate (n.r. Axentioi Iosep Constantin), una dintre ţepuşe perforând anvelopa unei autoutilitare”. Maşina avariată a suferit o pagubă evaluată la 2.225 de lei. 

 

Ameninţări cu moartea, cu pistolul în mână

În cazul lui Iosep Constantin Axentioi, care se află în stare de arest preventiv în dosarul asasinatului la comandă, procurorii au dispus trimiterea în judecată pentru infracţiunile de "încăierare" şi "ameninţare" (3 fapte).

Conform anchetei procurorilor, Axentioi, alături de fiul său, va fi judecat pentru că i-a îmbrâncit şi lovit pe Andrei Ciprian Ţăranu şi pe părinţii acestuia, în cadrul aceleiaşi încăierări din data de 11 martie 2015 pentru care au fost trimişi în judecată şi cei din tabăra adversă.

O acuzaţie mai gravă este legată de faptul că Axentioi i-a adresat ameninţări cu moartea, prin împuşcare, având în mână un pistol, şi cu incendierea locuinţei, lui Andrei Ciprian Ţăranu, în aceeaşi zi.

Ceilalţi trei inculpaţi (părinţii lui Ţăranu, respectiv fiul lui Axentioi) au fost trimişi în judecată pentru infracţiunile de „încăierare”, legate de răfuielile care i-au avut în prim-plan pe Andrei Ciprian Ţăranu şi Iosep Constantin Axentioi.

 

Episodul halucinant din august: asasinat plănuit minuţios, dar dejucat de cel care trebuia să-l comită

În condiţiile tensionate descrise mai sus, s-a ajuns la comandarea unui asasinat, în luna august a acestui an.

Din ancheta instrumentată tot de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc rezultă că inculpatul, Constantin Iosep Axentioi, a încercat să-l determine, în repetate rânduri, pe Ilie Adrian Popescu, tot din Vama, fost bodyguard, în cadrul mai multor întâlniri şi convorbiri, prin corupere concretizată în promisiunea oferirii sumei de 20.000-30.000 de lei şi aproximativ 10 mii euro, să-i suprime viaţa lui Ciprian Ţăranu.

Procurorii au mai arătat că inculpatul a oferit pentru omorul la comandă 1.000 de lei, iar apoi 1.000 de euro, cu titlu de avans, pentru ca Ilie Adrian Popescu să-i suprime viaţa lui Ciprian Ţăranu. Planul era ca Popescu, care se cunoştea cu Ciprian Ţăranu, să se ducă la acesta şi să îl roage să meargă cu el în pădure, pentru a exploata lemn. Aici, după lăsarea întunericului, Popescu ar fi trebuit să-i dea cu un par în cap lui Ţăranu, iar apoi să taie un arbore care să se prăbuşească peste victimă, pentru a simula un accident. Ilie Adrian Popescu a anunţat însă poliţia, iar procurorii au intrat imediat pe fir şi au organizat un flagrant, dejucând tentativa de asasinat.

Pentru acest plan diabolic, Constantin Iosep Axentioi a fost trimis în judecată din data de 21 septembrie, fapta reţinută în sarcina sa fiind aceea de „încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni”, prevăzută de articolul 370 Cod Penal.

Dosarul se află pe masa magistraţilor de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care, acum două zile, au sesizat competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, legalitatea probelor şi a actelor de urmărire penală efectuate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc. 

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a dispus începerea judecăţii şi a acordat termen în data de 11 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bărbatul care a comandat un asasinat şi victima sa, judecaţi pentru răfuieli în stil mafiot.
 Vizualizări articol: 2776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bărbatul care a comandat un asasinat şi victima sa, judecaţi pentru răfuieli în stil mafiot0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borșul de urzici uscate al babei Rahila Rețeta provine dintr-un foarte vechi caiet al unei bunicuțe din Dorohoi, care, pentru că a trăit vremurile crunte ale foametei, a învățat să nu risipească nimic, nici măcar frunzele de urzică... Deși foarte modest în aparență,... Citeşte