Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2015 - Anul XX, nr. 258 (6070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pentru schimbare

„Marş de doliu. Colectiv”, aseară, pe străzile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproape o sută de tineri s-au adunat aseară în faţa Primăriei Suceava şi au pornit pe străzile oraşului, într-un marş al solidarităţii cu victimele din clubul Colectiv din Bucureşti. Ei au purtat în mână pancarte cu mesaje precum „Corupţia ucide” şi „The day we give in is the day we die”, arătându-şi astfel compasiunea faţă de cei care au murit sau care se află în suferinţă în spitalele din Capitală. Acţiunea s-a numit „Marş de doliu. Colectiv”, iar tinerii au străbătut în linişte străzile oraşului de la primărie la prefectură, unde au vrut să fie vizibili pentru cei care ne conduc astăzi destinele şi unde s-au oprit într-un moment de reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa în dezastrul din Bucureşti.

Oana, una dintre tinerele din fruntea mulţimii, ne-a spus: „Ne-am adunat aici pentru că vrem dreptate, vrem dreptate pentru tinerii care şi-au pierdut vieţile în Bucureşti. Vrem să trăim în România şi să facem din România o ţară în care domină bunul-simţ. Vrem să îi schimbăm pe cei care abuzează de putere şi în primul rând este un marş în memoria celor care şi-au pierdut vieţile mult prea devreme.”

Cu pancartele în mână și afectată de ceea ce se întâmplă în aceste zile în România, Ioana, o altă tânără, a vorbit despre cei de lângă noi aflaţi în suferinţă şi a făcut un apel către tineri: „Pentru noi dreptate este să fim în siguranţă în orice instituţie intrăm. Şi în Suceava există multe instituţii în care controlul este făcut doar în acte. Am prietenă la spitalul de arşi, este pe 40 la sută din corp arsă. Medicii spun că 80% va trăi. Părinţii, când au văzut-o, au spus că nu mai vor să se întoarcă acolo, preferă să vadă pozele de acasă decât să se întoarcă acolo. Sperăm ca mâine să fim mai mulţi. Vreau să spun tinerilor: Ieşiţi afară. Ieşiţi din casă pentru că noi suntem schimbarea! Cu o demisie sau două, sau trei nu se face nimic. O să vină oameni la fel, educaţi de aceiaşi oameni. Vrem oameni educaţi, vrem oameni culţi care să ne dirijeze.”

O tânără care a vrut să rămână anonimă a lansat un apel către toţi oamenii de suflet din Suceava, de a fi alături de cei aflaţi în suferinţă.

„Trebuie ca lumea să doneze. Dacă vreţi să faceţi ceva să ajutaţi, trebuie să ne gândim că sunt nişte oameni în spital care se chinuie şi o să se chinuie mult. Şi dacă a avut vreodată cineva nevoie de pansamentele alea, de Grasoline, ştiţi cât sunt de scumpe şi cât de greu se găsesc. Asta trebuie, să încercăm să ajutăm, prin Crucea Roşie, prin Fundaţia Estuar, prin oricine la urma urmei. Pentru asta ne-am strâns. Încercăm să le spunem oamenilor că ne-au murit prieteni, la mulţi dintre noi, chiar şi din Suceava, deşi suntem departe de Bucureşti şi trebuie să punem mână de la mână să-i ajutăm.”

Marşul de doliu a continuat apoi, în linişte, prin oraş până la Catedrală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Marş de doliu. Colectiv”, aseară, pe străzile Sucevei.
 Vizualizări articol: 4604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
„Marş de doliu. Colectiv”, aseară, pe străzile Sucevei4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vacs albina* (1) trimis de
( 5 nov 2015, 11:02:46

De atâtea și atâtea ori am spus că Suceava și sucevenii (nu neapărat raportat la municipiu) NU AU CULTURA PROTESTULUI ÎNRĂDĂCINATĂ ÎN CONȘTIINȚĂ.
De fapt, se poate extrapöla afirmând că sucevenii NICI NU AU CONȘTIINȚĂ.
Suceveanul este exemplarul etalon al OMULUI NOU de tip BOU, a cărui genom a fost impregnat definitiv cu gena slugărniciei și al iobăgiei.
Suceveanul nu se revoltă decât într-o singură situație: doar dacă i se taie cablul de la internet sau CATV.
În rest este în stare să suporte orice mizerii și să înghită orice gunoaie îi sunt servite de haimanalele și golănașii emanați în neo-socialismului de caviar și organiuzați în cârdășii mafiotice.
Suceveanul are un caracter preponderent vegetativ, a cărui fericire se rezumă la a avea o slujbă de câcät, care să-i permită un pahar de Cola, o șaormă și o ruginitură de folcsvagăn, înmatriculat în Bulgaria, având rezervorul gol, motiv pentru care troaca, șaorma, paharul de cola și Boulenaul Sucevean reprezintă cvartetul ideal al selfie-urilor idioate postate pe feisbuc.
Suceveanul nu are prin tradiție cultura protestului, conștiința civică și inițiativa socială fiindu-i definitiv trepanate de deceniile de industrializare comunistă și cooperativizare colhoznică.
Suceveanul NU SE REVOLTĂ nici să-l f[beep]i în kur!
Suceveanul are drept cutumiară această criminal și impardonabilă indiferență încă din zilele tenebroase ale lui Decembrie 1989, zile în care a stat cuibărit la căldurică sub ogheal, a hăpăit în integralitate porkul, a golit vadra de samahoancă și, înainte de a-și drăgăli nevasta, s-a uitat un picuț la televizor să vadă cum țimișorenii, sibienii, bucureștenii, brașovenii sau clujenii îi făuresc ȘI SUCEVEANULUI o ȚARĂ NOUĂ (care se voia Mândră ca soarele de pe ceriu)
Asta e!
2.   Vacs albina* (2) trimis de
( 5 nov 2015, 11:03:42
Suceveanul este practicantul vocațional și exegetul incorigibil ale blestemului rumânesc: „Capul ce se pleacă sabia nu-l taie!”.
Cultura protestului o au doar cei ce locuiesc în București, Sibiu, Iași, Timișoara, Cluj, Brașov, Craiova, Constanța etc, sau cei care au ceva anișori trăiți prin respectivele Orașe.
Când vine vorba de Suceava, poți să-i rostești numele cu dezgust și apoi să tragi apa temeinic.

Singura notă bene și mesaj de apreciere se cuvine la adresa acelor 100 și ceva de tineri frumoși și entuziaști, aceeași și aceeași inocenți care întotdeauna sufletul le-a vibrat în armonie cu marile simfonii ale societății civile.
Chapeau, frumoșilor copii!

În rest, căci pot să spun că restul sunt RESTURI, nu merită nici măcar un stuchit între ochi
Celenteratele imobile și anesteziate în poltronism și frică, NU MERITĂ NICI UN STUCHIT ÎNTRE OCHI!
AM ZIS!

----
Printr-o transpunere forțată, sucevenii și-au renegat condiția de Albinuțe (Apis Melifera) și s-au transformat în Bouleni (Boa Apis).
Probabil această metamorfoză reprezentând maximumul comportamental la care se pot înălța nedemnii urmași ai Bourilor Străbunicului Ștefan: DOAR niște JALNICI BOI, având definitiv imprimată pe grumaz cicatricea jugului.
Asta e!
Rest In Peace, Suceava!
3.   Vacs albina* (3) trimis de
( 5 nov 2015, 11:15:04
P.s. Ia să vezi îmbulzeală la lins ciolane de pedofil pravoslavnik, adus cu mare trufie de ayatolahul daniEL – The Holy Trafalet. Să vezi acolo jdemii de organisme vegetative care se calcă în picioare pentru privilegiul de a-și trece portofelul pe deasupra raclei cu putregaiurile preasfântului
Păi, nu suntem în țara medievală a celor 18.000 de basilici și 475 de spitale?

Vuuuuuuuuuuu! (sunet de apă trasă la oala wc-ului!)
4.   Daca vor schimbare sa reduca la jumate serviciile trimis de
( 5 nov 2015, 12:16:38
Multimile mereu au fost manipooliate pentru a se cocota in varful piramidei aceleasi elemente ale sistemului. E doar o reciclare a cadrelor. Se schimba intre ei. Ei au nevoie de o justificare pentru astfel de miscari si de aia folosesc strada. De ce a fost nevoie, vorba formularii nefericite a presedintelui sa moara atatia oameni acum , cum de ce a fost nevoie, sa moara atatia oameni in timpul lovilutiei din ’89 pentru a se legitima o pseudo democratie condusa din umbra de vechea securitate. Traim un deja-vu sinistru , in care iar se manipiuleiaza tinerii frumosi si liberi de serviciile secrete pentru a ajunge iar la butoane struto camila asta leberala, care este bratul politic al securistilor de rit nou . Sa vezi cum o sa inceapa iar jaful banului public si mai ales teroarea si frica. Macar pe vremea comunismului stiai cu cine ai de a face , dar acum ti-e frica de orice pentru ca nu stii de unde vine raul. In democratia asta corcita, frica este mult ma pregnanta, subtila si insidios inoculata in randul maselor “dacat” pe vremea comunismului. Ii prostesc pe “frumosii astia” la fel ca in ’89 dupa care odata ajunsi la putere o sa le dea un sut in kooor. Mie greata de mani ☭ rea astea ordinara si asta e : La vremuri noi, tot noi adica tot voi, mey.
5.   Revolutia contra sistemului trimis de
( 5 nov 2015, 14:57:45
Noaptea de ieri ne-a demonstrat ca tinerii nu vor doar doua trei demisii ale unor indivizi jalnici ci vor o adevărată reformă a clasei politice şi o curăţire a sistemului în sine, ca să nu ajungă iarăşi în funcţie oameni precum cei care ne-au condus, până acum, spre tragedie.Mesajul este unul şi clar: „Aşa nu se mai poate”.Protestul a devenit mai puternic după demisia Guvernului.Tinerii romani au devenit demult occidentali si s-au maturizat.Societatea a evoluat mai rapid decât instituţiile statului, prinse într-un circuit al coruptiei pentru cei din frunte. Ceea ce reiese din stradă nu este o strategie unitară de schimbare la faţă a României – aceea se desfăşoară deja, treptat, în mentalul colectiv – ci o demonstraţie de forţă care să transmită mesajul că puterea nu stă în mâinile celor care o folosesc pentru sine.
6.   Mesajele revolutiei contra sistem trimis de
( 5 nov 2015, 15:03:23
“Ruşine să vă fie!”.“Afară, afară, cu mafia din ţară”, “Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, “Plecaţi cu toţii”, “Dizolvare, dizolvare”, “Singura soluţie, înc-o revoluţie” şi “Păcat, păcat, de sângele vărsat”. “Eu cred în România”, “The day we give in is the day we die” , “Vreau o Românie în care să-mi doresc să trăiesc”, “Nu mă cumperi cu două demisii”, “România curată, corupţia ucide”, “Jos labele de pe justiţie”, “Bunicii la război, părinţii la revoluţie, noi căutam o altă soluţie”.“Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a ieşit ieri în stradă. Plecaţi toţi”, “Dacă vă schimbaţi între voi, generaţia noastră vă duce la gunoi”, “Iohannis, atenţie. Ai o singură şansă. Fără securişti, fără mafioţi”, “DNA, nu răspunzi decât în faţa românilor, iar românii spun: Rade-i pe toţi”, “Nou partid, nou început”, “Jos mafia politică”, “Pentru crime şi hoţie, noi vă vrem la puşcărie”, – “Piedone şi Viorel, luaţi-l şi pe Daniel”. “Peste tot corupţie, nicăieri justiţie”, “Toate partidele fură prin rotaţie”, “Toate partidele, aceeaşi mizerie”, “Vrem spitale, nu catedrale”, “Daniel, Daniel, o să te deranjăm niţel”, “Vrem 300, nu 600”, “Colectiv”, “România, trezeşte-te”, “Corupţia ucide”, “Jos sistemul mafiot” şi “Anticipate”.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca ” 9 linguri” Deși pare o prăjitură obișnuită cu mere și foi, acest desert este atipic și nu necesită nici pregătirea în casă și nici cumpărarea foilor, ci doar alternarea ingredientelor în tavă. Mai este cunoscut sub denumirile de ”prăjitura... Citeşte