Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2015 - Anul XX, nr. 258 (6070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Câine până la... unde!?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu cred să fie vreo persoană în ţara asta, inclusiv cele cărora nu le place fotbalul, care să nu fi auzit de celebrul slogan dinamovist "Câine până la moarte!", prin care atât galeria (ai cărei membri, habar n-am când şi de ce, s-au autoproclamat cândva "câinii roşii"), cât şi fotbaliştii şi tot staff-ul îşi afirmă ataşamentul neţărmurit faţă de clubul ale cărui culori oficiale sunt roşul şi albul. Lor se vede că le place mai mult roşul, ceea ce ar fi o explicaţie parţială a sloganului. Pe de altă parte, cuvântul "câine" cred că vrea să sugereze răutate, agresivitate, cam ca aceea a pitbullului sau a dobermanului, deşi cel mai adesea, prin jocul etalat, dinamoviştii par mai degrabă labradori, specie care, se ştie, în relaţia cu omul nu se manifestă decât prin pupuri şi lins, muşcătura fiindu-i cu totul străină. De fapt, cred că greşesc: labradorul impresionează măcar prin gabarit, ceea ce la dinamovişti nu e cazul. Ei par mai degrabă nişte chihuahua pe care, când îi vezi (dacă îi vezi!) te umflă instantaneu râsul. Mai nou, "câinii" au inventat o sintagmă nouă, atât de nouă încât nici nu putea să nu includă cuvântul "new", chestie care cred că vrea să sugereze deschiderea măcar europeană, dacă nu chiar planetară, lucru de înţeles din moment ce Dinamo, de vreo 15 ani încoace, se tooot pregăteşte de Champions' League. Acest "New Dinamo", căci aşa se intitulează panarama de echipă care nu se sfieşte să dea spectacole pe bandă rulantă, de un umor indescriptibil (ultimul spectacol, cel de la 1-5 cu copiii ăia, a fost de-a dreptul demn de Oscar), este alcătuit, dacă-i întrebi cu bucată pe fotbalişti sau ce-or fi ăia, tot din câini până la moarte. Ceea ce e pe deplin plauzibil. Chestia haioasă e că fotbalişti au fost, probabil, doar până la naştere. Fiindcă după aia par a nu fi văzut măcar o dată în viaţă o minge.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câine până la... unde!?.
 Vizualizări articol: 1258 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Câine până la... unde!?5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca ” 9 linguri” Deși pare o prăjitură obișnuită cu mere și foi, acest desert este atipic și nu necesită nici pregătirea în casă și nici cumpărarea foilor, ci doar alternarea ingredientelor în tavă. Mai este cunoscut sub denumirile de ”prăjitura... Citeşte