Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2015 - Anul XX, nr. 258 (6070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Delegaţia Patriarhiei care va aduce racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur ajunge astăzi la Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Delegaţia Patriarhiei, condusă de Preasfinţitul Episcop – Vicar Varlaam Ploieşteanul, care aduce racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, ajunge astăzi, la ora 14:00, la Mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Rădăuţi. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Reşedinţa Patriarhală va fi purtată în pelerinaj şi aşezată spre închinare credincioşilor care vor participa la sfinţirea Mănăstirii Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Rădăuţi, ce va avea loc sâmbătă, 7 noiembrie.

La Mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică sunt aduse spre închinare, tot astăzi, de la ora 13:30, şi moaştele Sfântului Ierarh Leontie, împreună cu cele ale Sfântului Teodosie de la Brazi, care se află într-o raclă în biserica Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi. Delegaţia Patriarhiei va fi întâmpinată astăzi, la Rădăuţi, de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi. Tot astăzi, în Mănăstirea Intrarea Maicii Domnului, unde vor fi aşezate cele două racle cu moaşte, se va citi Acatistul Sf. Ioan Gură de Aur şi se va oficia Slujba de Priveghere.

 

Este prima dată când un patriarh al României vine la Rădăuţi pentru a oficia o sfinţire

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, va ajunge mâine, la ora 14:00, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Suceava, de unde va pleca mai departe spre Rădăuţi. La ora 17:00, Patriarhul României va sfinţi Aşezământul de copii “Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuţi, dar şi o troiţă. Părintele Stareţ al Mănăstirii Bogdana şi ctitorul Aşezământului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi, arhimandritul Iustin Dragomir, a spus că „după ce s-au terminat lucrările de construcţie a Mănăstirii Intrarea Maicii Domnului în Biserică, mănăstire de maici, s-au terminat lucrările de construcţie la Aşezământul de copii <Sfântul Ierarh Leontie>, a dat bunul Dumnezeu şi am făcut şi o troiţă. Noi avem bucuria de terminare a acestor lucrări şi bucuria aceasta este completată prin venirea Preafericitului Părinte Patriarh să sfinţească cele trei obiective. Putem spune că a existat o colaborare bună între noi şi autorităţile locale şi judeţene, ceea ce a ajutat la terminarea lucrărilor de construcţie a Mănăstirii Intrarea Maicii Domnului în Biserică, mănăstire de maici, a lucrărilor de construcţie la Aşezământul de copii <Sfântul Ierarh Leontie> şi ridicarea troiţei. Munca comună a dat rezultate bune”.

Este prima dată când un patriarh al României vine la Rădăuţi pentru a oficia o sfinţire, de aceea la evenimentele de vineri şi sâmbătă sunt aşteptaţi foarte mulţi credincioşi. La slujba de sfinţire de sâmbătă sunt invitaţi să participe ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, Înalt Preasfinţitul Calinic al Argeşului, Înalt Preasfinţitul Ioachim al Romanului, Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vicarii patriarhali: Preasfinţitul Episcop – Vicar Varlaam Ploieşteanul şi Preasfinţitul Episcop - Vicar Ironim Sinaitul, Preasfinţitul Ambrozie al Giurgiului, Preasfinţitul Corneliu al Huşilor şi Preasfinţitul Macarie al Europei de Nord.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Preafericitul Daniel, va sfinţi, împreună cu mai mulţi ierarhi, sâmbătă, mănăstirea de maici Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Rădăuţi, care a fost ridicată în apropierea Aşezământului de copii “Sfântul Ierarh Leontie”. Programul liturgic pentru ziua de sâmbătă este următorul: la ora 9:00, slujba de sfinţire a mănăstirii, ora 10:00, Sf. Liturghie, urmată de cuvântul de învăţătură, decernarea de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a unor distincţii patriarhale persoanelor care au ajutat la construirea Mănăstirii Intrarea Maicii Domnului şi Aşezământului de copii „Sfântul Ierarh Leontie”.

 

Preafericitul Părinte Daniel va primi sâmbătă titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava

Tot sâmbătă, după Sfânta Liturghie, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel, va primi titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava. Decizia cu privire la conferirea acestui titlu a fost luată în şedinţa Consiliului Judeţean Suceava. Patriarhul Daniel va primi acest titlu pentru „implicarea activă a Preafericirii Sale în viaţa socială a credincioşilor din judeţul Suceava, de fiecare dată când a fost solicitat”. Părintele arhimandrit Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, a completat că „odată cu sfinţirea mânăstirii de maici, credincioşii, închinătorii, slujitorii şi preoţii vor avea posibilitatea să se închine la cele trei sfinte moaşte. Şi cele ale Sfântului Ioan Gură de Aur (mai ales că acesta este an comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur, declarat de Biserica Ortodoxă Română la iniţiativa Preafericitului Daniel), şi avem bucuria asta mare ca acest mare ierarh al creştinătăţii să ne viziteze la Rădăuţi, cu binecuvântarea Preafericitului. Cu ocazia asta, invităm părinţii din parohii, din mănăstiri, credincioşii din zonă şi nu numai să vină la evenimentul religios, unde au bucuria de a se închina la moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi ale celor doi sfinţi ierarhi de la Rădăuţi, Leontie şi Teodosie. Noi îi aşteptăm cu bucurie, aşteptăm cu emoţie vizita Preafericitului, mai ales că este prima slujbă săvârşită de un patriarh în oraşul Rădăuţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegaţia Patriarhiei care va aduce racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur ajunge astăzi la Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 7 voturi
Delegaţia Patriarhiei care va aduce racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur ajunge astăzi la Rădăuţi3.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca ” 9 linguri” Deși pare o prăjitură obișnuită cu mere și foi, acest desert este atipic și nu necesită nici pregătirea în casă și nici cumpărarea foilor, ci doar alternarea ingredientelor în tavă. Mai este cunoscut sub denumirile de ”prăjitura... Citeşte