Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2015 - Anul XX, nr. 258 (6070)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Reacţii

Cum văd liderii politici suceveni demisia premierului Ponta şi a întregului Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Premierul României, Victor Ponta, a demisionat ieri din funcţie, acesta anunţând că întreg Guvernul îşi depune mandatul. Anunţul lui Victor Ponta a fost făcut ieri dimineaţă, la scurt timp după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, anunţase deja decizia pe care o luase premierul. „Constat supărarea legitimă din cadrul societăţii. Oamenii simt nevoia de mai mult. Ar fi o greşeală să ignor. Sunt gata să fac acest gest. Începând de azi îmi depun mandatul de prim-ministru. Supărarea, suferinţa legitimă nu trebuie să degenereze în jocuri de putere”, a spus Victor Ponta, citat de gândul.info.

În acelaşi timp, tot ieri, vicepremierul şi liderul UNPR, Gabriel Oprea, declara că marţi seara, în jurul orei 23:00, a discutat cu Victor Ponta, luând împreună decizia că cel mai bine este să asculte glasul străzii, dar şi că cea mai bună şi normală decizie este de depunerea mandatului de către Guvernul din care fac parte. Surse politice afirmă însă că Victor Ponta a demisionat la solicitarea actualului lider al PSD, Liviu Dragnea.

Demisia premierului a fost solicitată în timpul protestelor de marţi seara din Bucureşti, la care au participat peste 25.000 de persoane.

După anunţul făcut de Victor Ponta, liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că actuala coaliţie are în continuare majoritate parlamentară, dar şi că social-democraţii îşi doresc să continue guvernarea. Potrivit unor surse politice, PSD ar putea să-l nominalizeze pentru funcţia de premier pe Vasile Dîncu, unul dintre liderii grupului PSD din Cluj.

Trebuie spus că după demisia lui Victor Ponta şi a Guvernului condus de acesta, preşedintele României are atribuţii pentru desemnarea unui nou premier interimar, care va ocupa funcţia până la formarea unui nou Executiv.

Potrivit gândul.info, în momentul de faţă există patru scenarii posibile cu privire la viitorul guvernării. Primul dintre acestea ar fi un Guvern PSD-UNPR-ALDE, caz în care social-democraţii vor propune un nou premier. O altă variantă ar fi un Guvern propus de PNL, însă liberalii nu au în momentul de faţă majoritatea în Parlament, iar al treilea scenariu ar fi un Guvern tehnocrat, variantă susţinută până în prezent doar de UNPR. Ultimul scenariu ar fi organizarea de alegeri anticipate, lucru cerut ieri şi de liderii PNL. Potrivit prevederilor legale, la alegeri anticipate se poate ajunge în situaţia în care Guvernul propus de viitorul premier nu va trece de două ori în Parlamentul României. Dacă se ajunge în această situaţie, preşedintele României poate dizolva Parlamentul în termen de 60 de zile, declanşând astfel alegeri anticipate.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele României, Klaus Iohannis, acesta a anunţat ieri că vrea ca o primă rundă de consultări cu partidele politice din Parlament să aibă loc săptămâna aceasta. După aceste consultări preşedintele României va anunţa numele premierului desemnat. Ieri seara, demisia lui Victor Ponta a ajuns la preşedintele României, fiind însoţită şi de propunerea ca ministrul Apărării, Mircea Duşa, să ocupe funcţia de premier interimar.

Demisia lui Victor Ponta a fost comentată şi de liderii suceveni ai partidelor politice, iar dacă social-democraţii consideră că acesta va rămâne în istorie ca cel mai bun premier, liberalii sunt de părere că demisia, deşi tardivă, este un gest pentru intrarea în normalitate.

 

Nechifor: Istoria îl va consacra pe Victor Ponta ca cel mai bun prim-ministru

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat ieri că gestul făcut de Victor Ponta, care şi-a prezentat demisia din funcţia de premier, va fi scris în cartea de istorie. Mai mult, Cătălin Nechifor a spus că istoria îl va consacra pe Victor Ponta ca cel mai bun prim-ministru al României de după 1989. „Demisia de onoare a demonstrat înălţimea funcţiei pe care a îndeplinit-o cu responsabilitate. Sper ca gestul său să fie bine înţeles şi România să meargă mai departe pe drumul bun început în 7 mai 2012”, a spus Cătălin Nechifor.

 

Flutur: Demisia lui Victor Ponta este un pas spre normalitate. Pardău îşi doreşte alegeri anticipate

În singurele declaraţii făcute ieri cu privire la demisia lui Victor Ponta, copreşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că din punctul său de vedere această decizie reprezintă un pas spre normalitate în România. Gheorghe Flutur a spus că Victor Ponta a demisionat destul de târziu şi „vom vedea ce se întâmplă mai departe”.

În acelaşi timp, şi copreşedintele PNL Suceava, deputatul Dumitru Pardău, a spus că demisia lui Victor Ponta este una normală, iar personal este adeptul alegerilor anticipate. „Sunt pentru oricare dintre variante, inclusiv alegeri anticipate. Cred că ar trebui făcut un gest de genul acesta şi să aibă loc alegeri. Acum ar trebui să fie luate decizii majore de către cei care sunt implicaţi în momentul de faţă în politică. Nişte decizii trebuie luate, de asta şi susţin organizarea alegerilor anticipate”, a spus Pardău, care a precizat că dacă se va ajunge la alegeri anticipate trebuie să se vadă exact dacă acestea nu ar urma să fie organizate în baza fostei legi, cu votul uninominal. „Corect ar fi să se renunţe la acest mod”, a spus copreşedintele PNL Suceava. Dumitru Pardău a mai anunţat că, în perioada următoare, inclusiv el va lua o decizie cu privire la ce va face în viitor.

Tot ieri, şi deputatul PNL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a declarat într-o postare pe blogul personal intitulată „Scrisoare deschisă către tineri” că demisia lui Victor Ponta este tardivă. „Nici o demisie acum nu mai este de onoare, iar în fața catastrofei lăsată în urmă, ea devine derizorie și ridicolă”, a spus Ardeleanu, care a mai adăugat că „speranţa este în tineri”.

 

Liderul ALDE Suceava, Constantin Galan, nu susţine alegerile anticipate

Copreşedintele ALDE Suceava, deputatul Constantin Galan, a anunţat că nu susţine varianta alegerilor anticipate, considerând că organizarea acestora ar însemna o cheltuială în plus pentru români, dar şi că „nu ar fi momentul potrivit”. „Deciziile care vor fi luate vor fi respectate. Pentru că ştiu că minoritatea se supune majorităţii. Dar până la urmă cred că se va găsi o altă formulă, iar cel care va fi propus premier va avea majoritatea necesară”, a declarat Galan, care a spus că nu este exclus ca pentru funcţia de premier să fie propus un tehnocrat. El a adăugat că ALDE susţine păstrarea actualei coaliţii de guvernământ. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum văd liderii politici suceveni demisia premierului Ponta şi a întregului Guvern.
 Vizualizări articol: 3467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Cum văd liderii politici suceveni demisia premierului Ponta şi a întregului Guvern1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine este impotriva democratiei?! trimis de
( 5 nov 2015, 22:31:45
De o vreme nu mai avem dreptul sa comentam pe forum, suntem adusi la tacere, oare de unde provine interdictia!?
Cine este impotriva democratiei!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca ” 9 linguri” Deși pare o prăjitură obișnuită cu mere și foi, acest desert este atipic și nu necesită nici pregătirea în casă și nici cumpărarea foilor, ci doar alternarea ingredientelor în tavă. Mai este cunoscut sub denumirile de ”prăjitura... Citeşte