Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2015 - Anul XX, nr. 256 (6068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sprijin

La Spitalul Judeţean Suceava se pot preleva grefe de piele care vor fi trimise victimelor incendiului din Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Spitalul Judeţean Suceava se pot preleva grefe de piele care pot fi trimise la Bucureşti pentru transplanturile de care au nevoie persoanele rănite în incendiul care a avut loc vineri seara în clubul Colectiv, în care 31 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 200 au fost rănite. Directorul medical al Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că medicul chirurg din cadrul secţiei de chirurgie plastică poate efectua prelevarea de piele pentru transplanturi la cei care au nevoie. „La spitalul nostru, persoane care doresc acest lucru pot dona piele pentru transplanturile de care au nevoie persoanele rănite în incendiu”, a spus dr. Tiberius Brădăţan. El a ţinut să explice că recuperarea pacienţilor ajunşi la spitalele din Bucureşti după incendiul din clubul Colectiv poate dura şi 3-4-5 luni de zile, până când pielea începe să se regenereze, motiv pentru care pentru aceştia va fi nevoie de sânge pe o perioadă mai lungă de timp.

„Persoanele arse sunt pacienţi pentru care îngrijirile de terapie intensivă sunt cele mai importante. În momentul în care nu mai există pielea, care este o barieră naturală împotriva infecţiilor, dar şi o zonă prin care se detoxifică organismul, aceşti pacienţi pierd capacitatea de apărare şi atunci este nevoie ca prin măsurile artificiale instituite prin terapie intensivă să ajutăm aceşti pacienţi să regenereze pielea şi să treacă peste luni întregi de suferinţă”, a explicat Tiberius Brădăţan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Centrul de Transfuzii Suceava, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor. El a adăugat că pentru a nu se irosi sângele, având în vedere că o unitate are o valabilitate de 45 de zile, este necesară o programare a celor care vor să doneze, astfel încât să se asigure necesarul pe o perioadă mai mare de timp.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu, a anunţat că unitatea pe care o conduce ar putea veni în sprijinul spitalelor din Bucureşti în care sunt internate persoanele rănite în incendiul de la clubul Colectiv. Vasile Rîmbu a declarat că dacă i se va solicita, Spitalul Judeţean Suceava poate asigura un medic chirurg plastician, doi-trei medici pentru terapie intensivă, asistente medicale şi aparatură medicală.

 

Nechifor a apreciat solidaritatea sucevenilor care au venit să doneze sânge

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a ţinut să remarce spiritul de solidaritate al sucevenilor, care în cursul zilei de ieri s-au prezentat în număr foarte mare pentru a dona sânge pentru persoanele rănite în incendiul din Bucureşti. Cătălin Nechifor a declarat, la rândul său, că pentru a nu se irosi sângele este nevoie de o programare a celor care vor să doneze, astfel încât să fie asigurate resursele necesare şi pentru perioada care urmează.

„Toţi oamenii vor să fie solidari, vor să ajute, dar trebuie să o facem organizat, pentru că altfel risipim şi resursa de sânge. Am discutat cu ministrul Sănătăţii pentru a vedea cu ce putem ajuta. Momentan situaţia este oarecum în regulă, pentru că sunt cantităţi de sânge suficiente”, a spus Nechifor, care a mai adăugat că „cea mai bună formă de păstrare a sângelui este la donator”. El a adăugat că în situaţia în care vor fi solicitări de sânge de la Bucureşti, a luat în considerare inclusiv asigurarea transportului aerian al acestuia pentru a ajunge cât mai repede la spitalele în care este nevoie. Cătălin Nechifor a mai precizat că inclusiv angajaţi ai Consiliului Judeţean Suceava şi-au exprimat dorinţa de a dona sânge pentru persoanele rănite în incendiul de la Bucureşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Spitalul Judeţean Suceava se pot preleva grefe de piele care vor fi trimise victimelor incendiului din Bucureşti.
 Vizualizări articol: 2071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
La Spitalul Judeţean Suceava se pot preleva grefe de piele care vor fi trimise victimelor incendiului din Bucureşti5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ouă cu sos de iaurt O astfel de gustare rapidă poate fi pregătită chiar și într-o cameră de cămin sau, de ce nu, acolo unde ne aflăm în vacanță, pentru că necesită ingrediente puține, efort aproape deloc, iar rezultatul este delicios.Avem nevoie de:6 ouă... Citeşte