Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2015 - Anul XX, nr. 256 (6068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dimensiunile tragediei

Încă o victimă a incendiului de la clubul Colectiv din Capitală a murit ieri la Spitalul de Arşi

Numărul persoanelor decedate: 31

 

Încă o victimă a incendiului de la clubul Colectiv din Capitală a murit ieri  la Spitalul de Arşi, fiind vorba despre tânărul neidentificat, iar numărul celor care şi-au pierdut viaţa în această tragedie a ajuns astfel la 31.

Peste 130 de oameni răniţi în incendiul izbucnit vineri seară la clubul Colectiv din Bucureşti erau ieri internaţi, dintre care 57 erau încă în stare critică şi gravă. La Spitalul Floreasca se aflau 14 răniţi în stare extrem de gravă, la Universitar - nouă în stare critică, la Elias - opt intubaţi, cinci în stare critică, la Bagdasar - 18 în stare gravă, iar la Spitalul de Arşi - 3 pacienţi în stare foarte gravă.

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat ieri că activitatea în spitalele în care sunt internaţi răniţii în incendiul din clubul Colectiv va fi coordonată de o comisie. "Am desemnat o echipă care să coordoneze activitatea medicală a spitalelor în care sunt internaţi răniţi. Este o echipă care evaluează starea pacienţilor, necesarul de medicamente sau materiale sanitare sau dacă se impune un posibil transfer al unui pacient dintr-un loc în altul. Este nevoie de o coordonare unitară", a declarat Nicolae Bănicioiu. Membrii Comisiei de coordonare sunt secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Dorel Săndesc, specialist anestezie terapie-intensivă, profesorul Ioan Lascăr - şeful Clinicii de Chirurgie Plastică şi Arşi de la Spitalul Floreasca, profesorul Dan Enescu, managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", şi dr. Cristian Niţescu, de la Spitalul de Arşi din Capitală.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a precizat ieri că, pentru a veni în sprijinul familiilor persoanelor decedate în urma tragediei de la clubul Colectiv, va acorda ajutoare de urgenţă în cuantum de 5.000 lei pentru fiecare familie îndoliată, cu excepţia familiei Mariei Ion, care va primi 10.000 de lei.

Premierul Victor Ponta i-a convocat pe miniştri, marţi, în şedinţă de Guvern,pentru a face unele modificări legislative, la cererea MAI şi ISU.Astfel, Guvernul va discuta în şedinţa de astăzi modificarea legislaţiei astfel încât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să poată dispune închiderea unor cluburi, baruri sau restaurante care nu respectă normele de siguranţă şi să poată dispune amenzi de la 50.000 la 100.000 lei. De asemenea, se caută formule pentru a elimina din legislaţia în vigoare posibilitatea acordării autorizaţiilor de funcţionare în baza unor declaraţii pe proprie răspundere.

De obicei, Guvernul se reuneşte în şedinţă ordinară în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni, dar în funcţie de situaţie, prim-ministrul poate convoca o şedinţă de Guvern, ordinară sau extraordinară, de câte ori situaţia o impune.

Parchetul ICCJ a anunţat ieri că acţionarii Clubului Colectiv, Costin Mincu, Alin Anastasescu şi Paul Gancea, au fost audiaţi în calitate de suspecţi pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă, în dosarul privind incendiul în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Alin Anastasescu şi Paul Gancea, doi dintre patronii Clubului Colectiv, au fost reţinuţi, aseară, de procurorii Parchetului instanţei supreme, fiind acuzaţi de ucidere şi vătămare corporală din culpă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o victimă a incendiului de la clubul Colectiv din Capitală a murit ieri la Spitalul de Arşi.
 Vizualizări articol: 2717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă o victimă a incendiului de la clubul Colectiv din Capitală a murit ieri la Spitalul de Arşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ouă cu sos de iaurt O astfel de gustare rapidă poate fi pregătită chiar și într-o cameră de cămin sau, de ce nu, acolo unde ne aflăm în vacanță, pentru că necesită ingrediente puține, efort aproape deloc, iar rezultatul este delicios.Avem nevoie de:6 ouă... Citeşte