Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2015 - Anul XX, nr. 256 (6068)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare egal risc de accidente

DN 29 Suceava - Botoşani a intrat abrupt în topul şoselelor pe care au loc accidente grave

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul naţional 29 Suceava - Botoşani, a cărui modernizare capitală a fost finalizată anul trecut, a intrat în topul celor mai periculoase şosele din judeţul Suceava. Este o consecinţă a faptului că drumul permite rularea cu viteze mai mari şi automat apar, din păcate, şi mai multe accidente rutiere grave. Datele rezultă din analiza de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava pentru primele nouă luni ale acestui an.

 

Numărul accidentelor din vina pietonilor şi bicicliştilor, mai mare decât al evenimentelor rutiere produse din cauza vitezei

Conform statisticilor, în primele nouă luni ale acestui an, pe drumurile publice din judeţul Suceava au avut loc 226 de accidente rutiere grave, soldate cu 64 de persoane decedate şi 195 de persoane rănite grav. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, s-au produs cu trei accidente grave în plus, cu un decedat mai mult, în timp ce numărul răniţilor grav este mai mic cu 7.

În ceea ce priveşte cauzele accidentelor, 61 s-au produs din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condiţiile de drum, 37 din cauza indisciplinei pietonale, iar 27 din cauza bicicliştilor care au comis erori grave în trafic. Se poate observa aşadar că pietonii şi bicicliştii au fost implicaţi în foarte multe accidente rutiere grave, din vina lor.

 

Top 3 şosele periculoase

Foarte interesantă este analiza cu privire la numărul de accidente rutiere grave pe principalele drumuri care străbat judeţul. Pentru prima dată, în top 3 apare DN 29, care leagă Suceava de Botoşani.

Cea mai periculoasă şosea rămâne, la fel ca în anii trecuţi, DN 17, de la Suceava spre Ardeal. Pe acest drum, în primele nouă luni ale acestui an, s-au înregistrat 23 de accidente rutiere grave, soldate cu 6 persoane decedate şi 26 rănite grav.

Pe a doua poziţie se află DN 2 (E 85), de la intrarea în judeţ dinspre Iaşi şi până la Siret, unde s-au înregistrat zece accidente rutiere grave, soldate cu patru morţi şi nouă răniţi grav.

DN 29, Suceava - Botoşani, se situează pe locul trei, cu nouă accidente grave, soldate cu o persoană decedată şi zece rănite grav.

Apariţia DN 29 în acest nedorit top nu face decât să confirme faptul că o şosea modernizată, cu asfalt de calitate şi cu benzi mai largi, aduce o creştere mare a numărului de accidente. Exact la fel s-a întâmplat şi cu DN 17, de la Suceava spre Ardeal, care a devenit drumul pe care au loc cele mai multe tragedii, imediat după ce a fost modernizat capital.

Poliţiştii rutieri explică faptul că un drum cu asfalt de calitate, completat de benzi mai largi (cum este cazul DN 17 şi pe anumite porţiuni şi DN 29) înseamnă viteze mai mari de rulare şi, consecinţa imediată, accidente numeroase şi grave. De aceea şi controalele în trafic se axează pe cele cu autospecialele cu radar.

 

Multe accidente grave şi din cauza alcoolului 

Statisticile mai arată că în primele nouă luni ale acestui an 24 de accidente rutiere grave, soldate cu 3 morţi şi 25 de persoane rănite grav, au avut drept cauză consumul de băuturi alcoolice. Faptul că pe şosele circulă mulţi şoferi băuţi se confirmă aproape la fiecare sfârşit de săptămână. Weekendul trecut, de exemplu, şase şoferi au fost depistaţi băuţi de poliţiştii rutieri, o parte după ce au fost implicaţi în accidente, din fericire nu grave.  

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a explicat că în planul cadru pentru reducerea riscului rutier s-a urmăritcu preponderenţă executarea de acţiuni punctuale pe linia depistării şoferilor băuţi, în special în zilele din fiecare weekend şi cu ocazia sărbătorilor religioase, perioade în care, s-a constatat, au loc cele mai multe accidente pe fondul consumului de alcool. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DN 29 Suceava - Botoşani a intrat abrupt în topul şoselelor pe care au loc accidente grave.
 Vizualizări articol: 3010 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
DN 29 Suceava - Botoşani a intrat abrupt în topul şoselelor pe care au loc accidente grave2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ouă cu sos de iaurt O astfel de gustare rapidă poate fi pregătită chiar și într-o cameră de cămin sau, de ce nu, acolo unde ne aflăm în vacanță, pentru că necesită ingrediente puține, efort aproape deloc, iar rezultatul este delicios.Avem nevoie de:6 ouă... Citeşte