Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2015 - Anul XX, nr. 250 (6062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Străzi închise

Gropi de aproape şapte metri adâncime pentru înlocuirea conductelor de canalizare de la intrarea în Obcini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O stradă intens circulată din Suceava, Corneliu Coposu, este închisă circulaţiei rutiere de săptămâna trecută, de joi, din cauza unor lucrări de înlocuire a vechilor conducte de canalizare.

Ieri a fost montat abia primul tronson al noii conducte, lucrarea, chiar de nu are mare amploare, dovedindu-se foarte dificilă.

Pe de o parte, săpăturile s-au dovedit a fi mai greu de făcut decât se preconiza, betonul cu o grosime de 40 de centimetri dându-le bătăi de cap nu doar constructorilor, ci şi locuitorilor din zonă, care au avut de îndurat la final de săptămână zgomotul utilajului de spargere a străzii.

De ieri, strada pe care circulau zi de zi autobuzele TPL de pe liniile 2, 4 şi 5 este brăzdată de un şanţ imens, cu o adâncime de aproape 7 metri – cam cât ar fi trei oameni căţăraţi unul peste celălalt, fără a li se vedea capul din groapă.

Aceasta este cam cea mai mare adâncime la care s-a intervenit anul acesta, în cadrul proiectului de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă-canal, dar nu cea mai mare de până acum din Suceava.

Recordul de adâncime pentru canalizările înlocuite este deţinut de lucrările făcute în Centru, în zona parcărilor subterane, unde săpăturile au ajuns cam la 8 metri adâncime, în vreme ce pe strada Alexandru cel Bun, unde s-a lucrat acum trei ani, au fost cam de 7 metri adâncime.

„Chiar de avem de intervenit doar pe o distanţă de 35 de metri, lucrarea este destul de grea. Abia sâmbătă am reuşit să terminăm de spart betonul gros, cu piconul, pe întreaga porţiune pe care o avem de săpat. Dar de acum sperăm să înaintăm mai rapid, pentru că nu mai avem de spart, ci doar de săpat, de montat noile conducte şi de astupat”, a spus Cristi Munteanu, reprezentantul Pfeiffer, care vrea să finalizeze lucrarea săptămâna aceasta.

De miercuri, o lucrare similară începe şi pe strada Luceafărului, din George Enescu, unde circulaţia rutieră va fi de asemeni oprită, timp de aproximativ o săptămână.

În Zamca, pe strada Narciselor, unde s-a lucrat de asemeni la adâncime foarte mare, şanţul a fost deja astupat, urmând ca până vineri să fie turnat şi un strat de beton, pentru refacerea străzii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gropi de aproape şapte metri adâncime pentru înlocuirea conductelor de canalizare de la intrarea în Obcini.
 Vizualizări articol: 1714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Gropi de aproape şapte metri adâncime pentru înlocuirea conductelor de canalizare de la intrarea în Obcini1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Daca ar durea ... )) trimis de
(27 oct 2015, 17:55:10
cam cât ar fi trei oameni căţăraţi unul peste celălalt, fără a li se vedea capul din groapă.
Aflati ce inaltime au oamenii fara sa se vada capullaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei