Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2015 - Anul XX, nr. 250 (6062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dosar penal

„Afacere” de familie cu ţigări de contrabandă, finalizată prost

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Curtea de Apel Suceava a menţinut ieri condamnările dictate anterior de Tribunalul Suceava într-un dosar în care au fost trimise în judecată nu mai puţin de 36 de persoane. În această primă fază a procesului s-au dictat condamnări finale pentru opt dintre persoanele implicate, soluţia fiind definitivă. Cercetarea judecătorească s-a finalizat în „ramura” Ţurcă, o familie pentru care traficul cu ţigări de contrabandă devenise o obişnuinţă.

În dosarul mare, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Suceava au calculat un prejudiciu total cauzat statului român în valoare de 2.173.000 de lei.

În primul din cele patru dosare penale înaintate instanţei de judecată, şi care a fost finalizat ieri, sunt opt inculpaţi, o parte dintre ei membri ai aceleiași familii: Cristina Ţurcă (44 de ani), din municipiul Suceava, Tiberiu Ţurcă (25 de ani) - fiul acesteia, cu domiciliul în Bucureşti, Dacman Ţurcă (23 de ani), ginerele Cristinei Ţurcă,  Sergiu Adrian Proboteanu (33 de ani), Ionuţ Moisă Mandiuc (38 de ani), ultimii trei din municipiul Suceava, precum şi Dorinel Ţugui (36 de ani), Constantin Ursachi (39 de ani), Ilie Ursachi (26 de ani), din Vicovu de Jos.

Iniţial, pe lista acuzaţilor se afla şi Florin Ţurcă (45 de ani), soţul Cristinei Ţurcă şi tatăl lui Tiberiu Ţurcă, însă faţă de acesta s-a dispus încetarea urmăririi penale, întrucât în august 2012 a decedat.

Soţii Ţurcă, susţin anchetatorii, se aprovizionau cu ţigări de contrabandă de la o parte dintre membrii grupării, iar marfa o trimiteau fiului lor, Tiberiu Ţurcă, în Bucureşti, sub formă de colete prin intermediul unei firme de curierat rapid.

De asemenea, în Capitală mai ajungeau şi ţigări de contrabandă expediate, tot prin firma de curierat rapid, de inculpatul Sergiu Adrian Proboteanu.

 

Condamnările de la Tribunal au fost menţinute de Curtea de Apel Suceava

Condamnările pronunţate în acest dosar de Curtea de Apel Suceava sunt definitive şi arată în felul următor:

1. Cristina Ţurcă, din Suceava – 3 ani cu suspendare sub supraveghere;

2. Tiberiu Ţurcă, din Bucureşti – 4 ani şi 6 luni cu executare;

3. Dacman Ţurcă, din Suceava – 2 ani cu suspendare sub supraveghere;

4. Sergiu Adrian Proboteanu, din Suceava – 4 ani cu executare;

5. Ionuţ Moisă Mandică, din Suceava – 3 ani cu suspendare sub supraveghere;

6. Dorinel Ţugui, din Vicovu de Jos – 4 ani şi 6 luni cu executare;

7. Ilie Ursachi, din Vicovu de Jos – 3 ani cu suspendare sub supraveghere;

8. Constantin Uraschi, din Vicovu de Jos – 2 ani cu suspendare sub supraveghere.

 

Faptele, comise în perioada 2010-2011

Anchetatorii susţin că cei 40 de inculpaţi au făcut parte din patru grupări infracţionale care au comis ilegalităţile în perioada octombrie 2010 - noiembrie 2011, grupări care şi-au desfăşurat în mod distinct activităţile de contrabandă, dar între care au existat elemente de conexiune.

Pentru documentarea activităţii infracţionale, pe parcursul cercetărilor au fost interceptate 18 transporturi de ţigarete, cu sprijinul mai multor structuri de poliţie şi instituţii cu atribuţii în domeniu, reuşindu-se confiscarea cantităţii totale de 77.141 de pachete de ţigarete de contrabandă.

„Membrii celor patru grupuri infracţionale organizate au comercializat în perioada menţionată 227.821 de pachete de ţigarete (a câte 20 de ţigarete fiecare), respectiv cantitatea de 4.556.420 de ţigarete de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova”, au menţionat procurorii DIICOT Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Afacere” de familie cu ţigări de contrabandă, finalizată prost.
 Vizualizări articol: 3214 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Afacere” de familie cu ţigări de contrabandă, finalizată prost0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei