Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2015 - Anul XX, nr. 250 (6062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Comportament ciudat

Panică în Vadu Moldovei. Un porc agresiv atacă animalele întâlnite în cale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un porc agresiv care aparţine unui bărbat de 62 de ani, care locuieşte singur la marginea satului Ciumuleşti, comuna Vadu Moldovei, atacă, de câteva zile, animalele oamenilor din localitate. Porcul, care are aproape patru ani şi mai bine de 200 de kilograme, se plimbă nestingherit prin sat, băgând groaza în săteni. Joi după-amiază acesta a făcut primele victime, atacând două vaci aflate pe o păşune. „Joi i-a dat drumul şi cum a scăpat a şi rupt cele două vaci ale mele. Pe mine m-a anunţat cineva şi când m-am dus, am găsit vaca în livadă cu tot cu juncă, rupte la picioare şi sub burtă. Porcul, cu cât îmbătrâneşte, cu atât e mai rău. E agresiv, s-a sălbăticit, cum îi dă drumul, se repede la animale. Dar stăpânul nu înţelege, cu el nu putem sta de vorbă” a povestit Nicolae Măriuţă, proprietarul vacilor atacate de porcul agresiv. El s-a dus vineri la poliţia din Vadu Moldovei şi a făcut o plângere pe numele celui care nu-şi ţine animalul închis, acesta fiind amendat de poliţişti. Atacurile au continuat şi în zilele următoare la alte două vaci ale sătenilor şi a culminat duminică după-amiază, când porcul a rănit grav alte două vaci, aflate în grădina unei femei din sat. ”A venit o vecină şi m-a anunţat să vin repede, că vacile mele au fost încolţite de porcul lui Mihăilă. Când am ajuns, una era jos culcată şi sângele curgea şiroi, nu se mai oprea. Am ţinut-o cu cearşaful la rană, dar a pierdut mult sânge până a venit medicul veterinar. Bărbatul urca la deal cu porcul lui, am strigat după el, dar nu a recunoscut nimic”, ne-a povestit Mariana Lala, proprietara vacilor rănite.

 

Proprietarul porcului nu recunoaşte nimic şi crede că sătenii au confundat un porc mistreţ cu cel crescut de el

Proprietarul porcului, despre care oamenii din sat spun că e un om cu care te poţi înţelege cu greu, mai ales după ce bea un pahar, nu recunoaşte nici în ruptul capului că ar fi vorba despre animalul său şi are o altă variantă asupra celor petrecute. ”Porcul meu nu umblă liber prin sat, nu umblă. Asta a fost cândva, dar acum nu mai umblă prin sat. Oamenii au văzut un mistreţ hăituit din pădurea Focşa şi ei nu au cunoscut, că ei nu au învăţat bine la şcoală şi nu fac diferenţa dintre un mistreţ şi un porc domestic. Şi eu ca specialist le-am spus că ăsta e un porc mistreţ care îi poate rupe şi poate distruge tot satul. Porcul meu e de culoare albă, acela era negru, cu o coamă de o palmă şi eu l-am condus în mod patriotic spre patria mamă. Nu recunosc sub nici o formă că era porcul meu” ne-a spus Dumitru Mihăilă.

Unii oamenii din sat mai apelează uneori la Dumitru Mihăilă pentru servicii de tratament veterinar, acesta fiind cunoscut ca un om cu oarecare pricepere în domeniu. Alţii refuză însă să creadă că s-ar pricepe la aşa ceva, mai ales că alcoolul e una din obişnuinţele sale. ”El practică meseria de veterinar, dar nu are autorizaţie ca să facă aşa ceva. Face tratamente, dar unde a învăţat el meseria asta? E însă foarte agresiv dacă bea, atunci înjură pe toată lumea”, a povestit vecina lui, Veronica Iordache.

 

Sătenii sunt speriaţi de animalul agresiv şi cred că dacă lucrurile vor rămâne aşa, oricând se poate întâmpla o tragedie 

Dumitru Mihăilă este un client mai vechi al poliţiştilor, având mai multe amenzi primite pentru tulburarea liniştii publice şi apeluri abuzive la 112. Vineri el a fost amendat pentru lăsarea în libertate, nesupravegheate, a animalelor, măsură care îi nemulţumeşte pe oamenii din sat, speriaţi de faptul că agresiunile s-ar putea repeta în orice moment. ”Este un om periculos, niciodată nu recunoaşte când greşeşte. Când va fi cadavrul jos, al unui om, al unui copil, atunci se vor lua măsuri. Până atunci, toată lumea tace pentru că se teme, se teme. Lumea nu vorbeşte, cu toate că ştie care-i treaba.” ne-a povestit îngrijorată Teodora Măriuţă.

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare va trimite un medic şi un inspector de zonă la Vadu Moldovei pentru a examina clinic animalul şi a verifica dacă nu au de-a face cu o deviere de comportament a acestuia. Medicii veterinari spun că un vier cu o vârstă ca a lui poate avea un comportament dominant, îşi delimitează teritoriul şi poate ataca alte animale care pătrund pe teritoriul lui. Pe lângă asta, porcii sunt animale omnivore şi au tendinţa de a-şi completa alimentaţia cu carne, devenind periculoşi în momentul în care dau de gustul sângelui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Panică în Vadu Moldovei. Un porc agresiv atacă animalele întâlnite în cale.
 Vizualizări articol: 5519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 4 voturi
Panică în Vadu Moldovei. Un porc agresiv atacă animalele întâlnite în cale2.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei