Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2015 - Anul XX, nr. 250 (6062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Întâlnire

Studenţii USV descoperă ce oportunităţi le oferă Uniunea Europeană

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a desfăşurat, sâmbătă, 24 octombrie, seminarul „Europa pentru TINEri”, eveniment la care peste 20 de tineri au înţeles cum funcţionează instituţiile europene şi ce oportunităţi le sunt destinate acestora. Caravana evenimentelor de informare organizate de promotorii pentru democraţie europeană a ajuns în acest sfârşit de săptămână şi la Suceava. Acest eveniment a vizat informarea tinerilor din Suceava cu privire la modul de funcţionare a Uniunii Europene, oportunităţile profesionale din cadrul instituţiilor europene, precum şi alte mobilităţi de care aceştia pot beneficia (atât ca studenţi, cât şi ca tineri sau mai apoi ca lucrători). S-au avut în vedere programe precum Erasmus+, Eures (inclusiv facilitatea „Primul meu loc de muncă EURES”) şi Erasmus pentru tineri întreprinzători.

Pentru a învăţa într-un mod interactiv, participanţii au descoperit valorile UE prin metode nonformale, şi-au însuşit particularităţile fiecărei instituţii europene prin lucru în echipă şi au aflat mai multe detalii despre diversele forme de mobilitate de la persoanele care deja au beneficiat de astfel de oportunităţi. La sfârşitul workshop-ului fiecare participant a primit câte un set de materiale informative, iar cei mai îndrăzneţi au concurat pentru un premiu special.

Workshop-ul „Europa pentru TINEri” s-a desfăşurat în cadrul proiectului ,,Promotori pentru democraţie europeană'' fiind organizat de GIRB (Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia), reprezentat de Dumitriţa Nucă, în parteneriat cu GEYC (Group of the European Youth for Change), reprezentat de Gabriel Brezoiu.

„Paleta de oportunităţi europene de mobilitate, dezvoltare personală şi profesională pe care o au la dispoziţie tinerii români este foarte largă, iar sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană face ca barierele financiare să nu mai fie o scuză. Tinerii din Suceava au mult potenţial, ambiţie şi beneficiază deja de o educaţie de calitate. Avem convingerea că tot mai mulţi dintre ei vor lua parte la programele noastre şi vor face pasul următor pe plan profesional”, a declarat Gabriel Brezoiu.

De cealaltă parte, Dumitriţa Nucă a menţionat că “este important ca tinerii suceveni să ştie că există o gamă largă de oportunităţi, care le oferă posibilitatea să călătorească, să cunoască un alt mediu, o altă cultură, şi implicit să se dezvolte pe plan personal şi profesional. La fel de important este ca la rândul lor aceşti tineri să transmită şi celorlalţi ceea ce au aflat”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţii USV descoperă ce oportunităţi le oferă Uniunea Europeană.
 Vizualizări articol: 1500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Studenţii USV descoperă ce oportunităţi le oferă Uniunea Europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei