Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 oct 2015 - Anul XX, nr. 250 (6062)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Susţinere

Sucevenii îi pot vota pe cei zece finalişti din judeţ din campania „Oamenii timpului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii îi pot vota online pe cei zece finalişti suceveni din campania regională „Oamenii timpului”, cel mai important proiect de identificare, de promovare şi premiere a valorilor din regiunea de Nord - Est a ţării.

Din totalul de propuneri, juriul a selectat 80 de finaliști, dintre care zece din Suceava, aceştia putând fi votaţi pe www.oameniitimpului.ro, până la data 6 decembrie. Câştigătorii celor zece categorii ale campaniei vor fi premiaţi la Gala Oamenii Timpului pe 12 decembrie 2015, în Sala Mare a Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Iași. Până atunci, cei zece finalişti suceveni vor fi evidenţiaţi în cadrul unei gale locale, care se va desfăşura la finele acestei săptămâni.

 

Cine sunt finaliştii judeţului Suceava?

În finala campaniei au fost selectate personalităţile sucevene care s-au evidenţiat în domeniile Literatură, Arte, Educaţie şi cercetare, Societate civilă, Tinere valori, Sănătate, Antreprenoriat, Diplomaţie publică, Memorie şi istorie şi Jurnalism.

 

La categoria Educaţie şi cercetare, prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorectorul Universităţii din Suceava, a fost selectat în finala concursului. Nominalizarea a fost făcută pentru inițierea celui mai mare proiect dedicat cercetării din istoria instituției, „MANSiD”. Proiectul are o valoare de peste 7 milioane de euro şi prevede achiziţia  de echipamente performante.

 

La categoria Tinere valori, nominalizat în finala galei regionale este elevul Tudor Costel Creţu. În 2014, a obținut patru medalii internaţionale de aur şi două medalii internaţionale de argint. Nominalizarea la categoria Tinere valori a fost făcută pentru rezultatele din 2015, an în care a obținut medalia de aur la The Asian Physics Olympiad (China), medalia de aur la Olimpiada Internațională de Fizică (India) și medalia de argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică (Indonezia).

 

La secţiunea Memorie şi Istorie, finalist este Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei din 2005. Nominalizarea a fost făcută pentru activitatea desfășurată în cadrul instituţiei.

În august 2015, a fost finalizată restaurarea Cetății de Scaun a Sucevei și au fost demarate lucrările pentru realizarea unei expoziții permanente care va prezenta acest obiectiv ca entitate militară. Enciclopedia Complexului Cultural Precucuteni-Cucuteni-Tripolie este o lucrare elaborată în colaborare cu specialiști din Ucraina și Republica Moldova, cu termen de finalizare 2016, și reprezintă cea mai mare inițiativă de acest gen din Europa.

 

La secţiuneaArte, Ioan Mateiciuc reprezintă judeţul Suceava. Nominalizarea a fost făcută pentru organizarea celei de-a șaptea ediții a Festivalului Internațional Folkever, desfășurat anul acesta în perioada 18-20 septembrie, la Rădăuți și Siret.

 

La secţiunea Diplomaţie publică este nominalizat Matei Vişniec, considerat cel mai important autor dramatic al momentului. Piesele care-i poartă semnătura sunt traduse în peste 20 de limbi și sunt jucate în peste 50 de țări. Nominalizarea a fost făcută pentru Festivalul „Zilele Matei Vișniec”, ajuns în 2015 la ediția a III-a (4-8 mai, Rădăuți).

 

La secţiunea Literatură, finalist este prof. Gheorghe Cîrstian, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava. Nominalizarea a fost făcută pentru coordonarea proiectului cultural Alecart și pentru rezultatele obținute de tinerii îndrumați de Gheorghe Cîrstian la numeroase concursuri naționale și internaționale de literatură.

 

La secţiunea Jurnalism, finalist este Sorin Avram. A scris pentru Monitorul de Suceava și Cotidianul și a realizat emisiuni la Intermedia TV. A înființat în 1991 cel de-al patrulea post de radio privat din România (Radio Top Suceava), dar și un săptămânal, Jupânul. Actualmente este moderatorul emisiunii Vorbește liber de la TVR. A fost nominalizat la categoria Jurnalism pentru întreaga activitate.

 

La secţiunea Sănătate, sucevenii îl pot vota pe Dan Dumitrache, medic ginecolog și coordonator al Centrului Medical Bucovina. Nominalizarea a fost făcută pentru faptul că în 2015 a sprijinit inițiativa de informare publică intitulată „Oprește cancerul de col uterin!”, ediția a doua. S-a implicat și în campania „S.O.S. Copilăria! Alege să trăiești frumos!”.

 

La Societate civilă este finalistă Ionela Păcuraru, învăţătoare în satul Dârmoxa, comuna Broşteni. Pentru că şcoala primară din sat era într-o stare avansată de degradare şi reprezenta un pericol pentru elevi, în 2012, învăţătoarea Ionela Păcuraru şi-a transformat sufrageria în sală de clasă. Inspectoratul Școlar Suceava chiar a intenționat să închidă școala din Dârmoxa, însă Ionela Păcuraru a obținut aprobarea de a-i școlariza pe copii în propria sufragerie.

 

La secţiunea Antreprenoriat, finalist este Vasile Armenean, patronul companiei Betty Ice, cu o cifră de afaceri de 19 de milioane de euro. 

Nominalizarea pentru categoria Antreprenoriat a fost făcută pentru deschiderea serviciului online de livrare a înghețatei Betty Ice direct la domiciliul clienților, mai întâi pentru București. Dacă proiectul va fi unul de succes, atunci acest nou sistem de livrare va fi extins la toate orașele din țară cu mai mult de 300.000 de locuitori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii îi pot vota pe cei zece finalişti din judeţ din campania „Oamenii timpului”.
 Vizualizări articol: 2446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.09/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 11 voturi
Sucevenii îi pot vota pe cei zece finalişti din judeţ din campania „Oamenii timpului”4.1511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei