Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2015 - Anul XX, nr. 248 (6060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Premiu

Interpress, firma care editează cotidianul Monitorul de Suceava, a obţinut locul I în Topul Firmelor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

SC Interpress, firma care editează cotidianul Monitorul de Suceava, a obţinut şi anul acesta locul I la „Gala excelenţei în afaceri – Topul firmelor”, eveniment organizat ieri de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava. SC Interpress  s-a clasat pe primul loc la categoria întreprinderi mici – activităţi de editare a cărţilor, ziarelor, revistelor şi alte activităţi de editare. Premierea a avut loc în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de festivităţi a Hotelului Conacul Domnesc. Monitorul de Suceava a obţinut un premiu special şi pentru suport media.

La evenimentul organizat de CCI Suceava au fost prezenţi reprezentanţii şi proprietarii firmelor care în anul 2014 au avut cele mai bune rezultate financiare, precum şi ambasadorul Ucrainei în România, Teofil Bauer, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, prefectul Constantin Harasim, precum şi senatorii Ovidiu Donţu şi Neculai Bereanu şi deputatul Alexandru Băiaşanu.

Primul care a luat cuvântul dintre oficialităţi a fost ambasadorul Teofil Bauer, care a apreciat buna colaborare dintre Ucraina şi România, relaţiile de bună vecinătate dintre cele două ţări, exprimându-şi convingerea că nu va trece mult timp până când se vor dezvolta şi mai mult colaborările dintre camerele de comerţ şi industrie ale celor două ţări. La rândul său, Cătălin Nechifor a transmis conducerii CCI că la împlinirea celor 25 de ani de activitate nu poate exista un cadou mai potrivit decât invitaţia pentru ziua de duminică la sfinţirea Aeroportului „Ştefan cel Mare”. Nechifor a spus că redeschiderea aeroportului va reprezenta un avantaj pentru mediul de afaceri sucevean în vederea dezvoltării activităţii. „Suntem aici pentru a recunoaşte performanţa şi preocuparea dumneavoastră de a vă dezvolta afacerile. Iar noi, Consiliul Judeţean, ne dorim să fim în continuare partenerii dumneavoastră”, a declarat Nechifor. El a subliniat colaborarea foarte bună cu reprezentanţii firmelor de turism.

Prezent la evenimentul de ieri, primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a felicitat pe toţi oamenii de afaceri premiaţi. El a spus că a fost şi el în tabăra oamenilor de afaceri şi că astfel de evenimente reprezintă o recunoaştere a activităţii desfăşurate. Ion Lungu a subliniat că în sprijinul mediului de afaceri Primăria Suceava menţine pentru al şaptelea an consecutiv acelaşi nivel al taxelor şi impozitelor locale şi este preocupată de dezvoltarea infrastructurii locale.

Un fost director al CCI Suceava, senatorul Ovidiu Donţu, le-a prezentat oamenilor de afaceri care au fost preocupările sale legislative pentru sprijinirea lor, amintind de Legea Parcurilor Industriale, obligativitatea ca 51 dintre produsele din supermarketuri să fie româneşti şi, mai recent, susţinerea reducerii de la 1 ianuarie 2016 a impozitului pe dividende de la 16% la 5%.

Nu în ultimul rând, oamenii de afaceri au fost felicitaţi pentru activitatea lor de prefectul Constantin Harasim, care a subliniat faptul că aceştia contribuie decisiv la dezvoltarea judeţului.

 

Numărul firmelor care îndeplinesc criteriile pentru a fi incluse în top a crescut anul acesta

Directorul CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, a ţinut să precizeze că ediţia din acest an a Galei Excelenţei în Afaceri – Topul Firmelor a reprezentat, ca în fiecare an, un moment de rememorare şi evaluare a timpului care a trecut şi a muncii depuse, cu greutăţile şi împlinirile ei. El a arătat că Topul Firmelor este, de altfel, un barometru al realităţii economice judeţene şi o recunoaştere a meritelor şi reuşitelor pe care managerii companiilor locale le-au obţinut în anul care s-a scurs, în ciuda obstacolelor întâmpinate.

„Acest an a reprezentat, în plus față de anii trecuți, un motiv de sărbătoare, având în vedere împlinirea a 165 de ani de la înființarea Camerei de Comerț și Meserii a Bucovinei şi 25 de ani de la reluarea activității – după perioada comunistă”, a spus Lucian Gheorghiu, care a trecut în revistă principalele momente istorice din dezvoltarea sistemului cameral românesc.

El a mai precizat că îmbucurător este faptul că numărul firmelor care îndeplinesc criteriile de participare la Topul Firmelor, stabilite prin aplicarea unui soft unitar la nivel naţional, este într-o permanentă creştere, evenimentul fiind organizat de toate camerele de comerț și industrie. Evaluarea nivelului de performanţă şi stabilirea clasamentelor pe domenii, grupe de activitate şi grupe de mărime a firmelor se realizează de către Comisiile pentru elaborarea Topului Firmelor, în baza unei metodologii. Astfel, la nivel teritorial sunt prevăzute următoarele domenii ale Topului: Cercetare – Dezvoltare şi High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură şi Industrie Alimentară; Construcţii; Servicii; Comerţ, Export, Turism, împărţirea domeniilor pe grupe de activitate realizându-se în baza Codului CAEN, al obiectului de activitate, declarat pe propria răspundere a firmelor în situaţiile financiare anuale. Indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor sunt cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane și eficienţa utilizării capitalului angajat.

 

„Camera de Comerţ şi Industrie Suceava adresează felicitări tuturor firmelor nominalizate anul acesta în Topul Firmelor, considerând că acestea sunt cele care ne fac cinste şi dau măsura dezvoltării economice a judeţului și mulțumește partenerilor principali SIVECO ROMÂNIA și EXPERT MUSIC, sponsorilor Carpathian Springs, Rio Bucovina, Real, Promoart, Selgros, AutoSchunn, Generali, Banca Transilvania și Groupama, precum și partenerilor media pentru contribuția acestora la buna desfășurare a evenimentului”, a mai spus Lucian Gheorghiu.

 

CCI Suceava a acordat trofee de excelenţă în afaceri

În cadrul Galei Excelenţei în Afaceri 2015 au fost acordate Trofee de Excelenţă şi Premii Speciale pentru a răsplăti elementele cheie de diferenţiere pe piaţă, continuitatea în activitate, eficienţa, calitatea şi competitivitatea.

 

Vă prezentăm în continuare lista completă a trofeelor de excelenţă şi a trofeelor speciale acordate în cadrul evenimentului de ieri seara, de la Hotelul Conacul Domnesc, organizat de CCI Suceava:

 

Trofeul de excelență pentru cea mai mare cifră de afaceri în anul 2014 - Egger România Rădăuți

Trofeul de excelență pentru managerul anului 2014 - Lucian Banciu – Egger România 

Trofeul de excelență pentru angajatorul anului 2014 - Grupul Holzindustrie Schweighofer

Trofeul de excelență pentru calitate - Marelbo Prod-Com

Trofeul de excelență pentru 20 ani de activitate - Calcarul SA, Killer şi Mevarom Impex

Parteneri principali - Siveco România şi Expert Music

Sponsori - Carpathian Springs, Rio Bucovina, Real Hyper Magazine, Promoart, Selgros Cash & Carry, Auto Schunn, Generali Suceava, Groupama Suceava, Banca Transilvania

Trofeele speciale pentru parteneriatul cu Camera de Comerț și Industrie Suceava în anul 2014 - Ac Mobile, Autoservice, Assist Software, Bermas SA, Betty Ice, Bilco Trading, Confana Industries, Con Bucovina SA, Corsem Impex, Consulting Group, Darex Auto, Dru-Po, Deltafarm, Dorna Turism SA, Ecuator, Flaga LPG SA, General Construct, Intus, Loial Impex, Lovers România SA, Nicolis Prodcom, Moldproiect Asd, Primagra, Railex, RNP - Direcția Silvică Suceava, Savcom, Sami Plastic SA, S.U.C.T. SA, Sogem Production, Superstar, Test Prima, Ursa Mare Comprod. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interpress, firma care editează cotidianul Monitorul de Suceava, a obţinut locul I în Topul Firmelor din judeţ.
 Vizualizări articol: 2409 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Interpress, firma care editează cotidianul Monitorul de Suceava, a obţinut locul I în Topul Firmelor din judeţ2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei