Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2015 - Anul XX, nr. 248 (6060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Consecinţe

Penalităţi pentru Inspectoratul Şcolar şi două colegii sucevene din cauza neacordării sporului de ecran

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul Şcolar Suceava, Colegiul Naţional „Spiru Haret” Suceava şi Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava sunt bune de plată după ce nu au pus în aplicare o sentinţă a instanţelor de judecată, referitoare la acordarea sporului de ecran.

Uniunea Judeţeană a Sindicatelor „Pro-Educaţia” şi Sindicatul Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Suceava au obţinut în instanţa de judecată, respectiv la Curtea de Apel Suceava, sentinţe judecătoreşti favorabile membrilor de sindicat pe care-i reprezintă.

Sentinţele judecătoreşti obligau pârâtele Inspectoratul Şcolar Suceava, Colegiul „Spiru Haret” şi Colegiul „Alexandru Ioan Cuza” să achite membrilor de sindicat plata diferenţelor salariale neacordate, dar şi să reintroducă sporul de ecran în statele de plată a unor profesori suceveni.

Unităţile şcolare nu au aplicat sentinţa în totalitate, neintroducând sporul pentru condiţii de muncă deosebite. Pentru acest fapt cele două sindicate au început executarea silită prin executor judecătoresc şi, în cele din urmă, după ce dosarele de executare au trecut şi pe la Judecătoria Suceava, au obţinut, pe lângă executarea silită, şi obligarea pârâtelor la plata unor penalităţi pentru fiecare zi de întârziere în punerea în aplicare a sentinţelor judecătoreşti.

„În momentul în care vom avea cele două sentinţe vom face demersurile necesare împreună cu executorul judecătoresc pentru punerea în aplicare a sentinţelor judecătoreşti – reîncadrarea şi plata penalităţilor de către persoanele vinovate de neaplicarea unei sentinţe judecătoreşti”, a spus Traian Pădureţ.

Acesta a mai menţionat că cele două organizaţii sindicale din judeţ afiliate la Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, respectiv „Pro-Educaţia” Suceava, reprezentată de el, şi Sindicatul Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Suceava, reprezentat de Petru Vasile Gorea, duc mai departe lupta pentru aplicarea sentinţelor judecătoreşti privind reîncadrarea persoanelor care au beneficiat de plata sporului pentru condiţii de muncă deosebite.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Penalităţi pentru Inspectoratul Şcolar şi două colegii sucevene din cauza neacordării sporului de ecran.
 Vizualizări articol: 4028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Penalităţi pentru Inspectoratul Şcolar şi două colegii sucevene din cauza neacordării sporului de ecran4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce numai unii pot ? trimis de
(25 oct 2015, 09:57:35
Din cate stiu eu, sunt mai multe scoli din judet care au hotarari cu ,,sporul de ecran,, si nu sunt puse in aplicare in totalitate. De ce liderii de la alte sindicate nu au curaj sa faca presiuni identice ? Nu toate sentintele trebuiesc puse in aplicare?
Corect ar fi ca penalitatile sa le plateasca persoanele vinovate si nu institutiile bugetare pe care le conduc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei