Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2015 - Anul XX, nr. 248 (6060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Onoare

Profesor fălticenean, invitat la ceremonia de acordare a „Crucii Casei Regale din România” Societăţii Române de Geografie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un profesor de geografie de la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” din Fălticeni a făcut parte din selecta delegaţie a dascălilor invitaţi de Casa Regală a României la ceremonia de înmânare a distincţiei ”Crucea Casei Regale din România” Societăţii Române de Geografie (SRG), care a împlinit 145 de ani de la înfiinţare. Evenimentul la care a fost invitat profesorul fălticenean Marcel Porof a avut loc joi după-amiază, la Castelul Peleş. Profesorul Porof ne-a declarat, ieri, că a fost deosebit de onorat de această invitaţie, de a reprezenta Societatea Română de Geografie, alături de alţi 19 colegi din învăţământul universitar şi preuniversitar şi de preşedintele acesteia, prof. univ. dr. Mihai Ielenicz.

”Probabil acesta este un eveniment unic în viaţă, extrem de emoţionant. Casa Regală organizează puţine ceremonii, iar eu am avut şansa de a participa la una dintre ele, prin care s-a marcat atât aniversarea Societăţii Române de Geografie, cât şi ziua de naştere a MS Regele Mihai, din 25 octombrie”, ne-a spus profesorul, care este şi preşedintele filialei Suceava a SRG. Duminică, 25 octombrie, regele Mihai împlineşte 94 de ani.

Decoraţia „Crucea Casei Regale” este din argint masiv şi email albastru şi este formată dintr-o cruce şi o coroană. Pe faţă, distincţia are în mijlocul crucii de argint emailate un cerc în care se află cifrul personal al Regelui Mihai, împodobit cu patru coroane mici. Pe verso, acelaşi cerc are stema regală. „Crucea Casei Regale” a fost instituită în data de 10 mai 2008, prin ordinul Regelui Mihai, şi poate fi acordată unui număr de maximum 150 de personalităţi, colaboratori ai Casei Regale care se bucură de prestigiu în societatea românească, reprezentând societatea civilă, mediul politic sau economic, lumea culturii sau a diplomaţiei, organizaţii naţionale sau internaţionale.

Societatea Română de Geografie, fondată în 1875 sub denumirea Societatea Română Regală de Geografie, după modelul societăţilor ştiinţifice occidentale, este una dintre acestea.

 

Rezultatele elevilor săi îl recomandă printre cei care reprezintă cu adevărat SRG

Alegerea profesorului Porof pentru a lua parte la ceremonia de decernare a „Crucii Casa Regală a României” nu a fost întâmplătoare. Îl recomandă reuşitele elevilor săi, în cei 26 de ani de activitate la catedră şi la Cercul de geologie şi ecologie de la Clubul Copiilor Fălticeni, pe care îl coordonează.

În perioada 2008-2012, prin elevii săi, profesorul a obţinut trei medalii, dintre care una de aur, la Olimpiada Internaţională de Geografie. Numai în anul şcolar 2014-2015 elevii pe care îi pregăteşte i-au adus satisfacţii cât alţii au într-o viaţă. Sub coordonarea sa, Lorena Davidel a câştigat în vara acestui an medalia de bronz la  Olimpiada Internaţională de Geografie de la Moscova. Dimitrie Călin Cielecki a reprezentat România în Belgia, la una dintre cele mai mari expoziţii de inventică şi cercetare din Europa adresată tinerilor. Dimitrie a prezentat o casă ecologică, total independentă energetic, special gândită pentru arealul fălticenean.

Tot în anul şcolar trecut, Ana Maria Cotun a luat premiul I la Olimpiada Naţională de Geografie şi mai sunt şi alţi elevi de-ai săi merituoşi, distinşi cu premii în cadrul unor conferinţe, sesiuni de comunicări şi concursuri naţionale.

Mai menţionăm că, în acest an, datorită voturilor online, profesorul Marcel Porof a intrat în Liga profesorilor excepţionali. Despre el, elevii săi spun că ”este profesorul care predă fără manual”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesor fălticenean, invitat la ceremonia de acordare a „Crucii Casei Regale din România” Societăţii Române de Geografie.
 Vizualizări articol: 2063 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Profesor fălticenean, invitat la ceremonia de acordare a „Crucii Casei Regale din România” Societăţii Române de Geografie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei