Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 oct 2015 - Anul XX, nr. 248 (6060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Inaugurare cinematograf

“Everest”, “Jurasic World” şi “Minions”, primele filme 3D care vor rula la noul Cinema Modern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii vor putea merge la film, de săptămâna viitoare, în noul Cinematograf Modern, realizat de Primăria Suceava în cadrul Centrului Cultural Bucovina.

Primarul Ion Lungu a anunţat că lucrările de amenajare a clădirii au fost finalizate, acum fiind făcute pregătirile finale pentru deschiderea acesteia către public.

„S-au finalizat lucrările la Centrul Cultural Bucovina, au mai fost ceva probleme la interior, în privinţa dotărilor, dar s-a adus în sfârşit şi s-a montat ecranul de ultimă generaţie, din Franţa”, a spus ieri Ion Lungu, care a făcut o vizită neanunţată pentru verificarea lucrărilor la sala de cinema.

Acolo, începând de duminica viitoare, sucevenii vor putea vedea filmele 3D “Everest”, “Jurasic World” şi“Minions”, toate trei apărute în 2015, care vor rula timp de o săptămână, în mai multe reprezentaţii.

„Minions” va rula zilnic de la ora 10.00, preţul biletului fiind de 5 lei, „Jurasic World” va rula de la 14.00, la preţul de 10 lei, iar „Everest” va rula de la ora 18.00, preţul biletului fiind de 10 lei. În weekend, „Everest” va fi difuzat şi de la ora 21.00, după cum a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Sala noului cinematograf are o capacitate de 300 de locuri, dar va fi folosită şi pentru spectacole de teatru sau diverse alte manifestări artistice.

Pentru a nu se crea confuzii în privinţa funcţionării, în această clădire a Primăriei Suceava, a instituţiei cu acelaşi nume a Consiliului Judeţean Suceava – Centrul Cultural Bucovina, şeful municipalităţii sucevene vrea să lămurească situaţia, printr-un act normativ:

„Voi intra în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre pentru că aici, pe lângă cinematograf, îşi vor desfăşura activitatea şi alte instituţii. Centrul Cultural Bucovina este numele acestei clădiri, nu are şi nu va avea şi personalitate juridică, mai ales că aici vor funcţiona cel puţin trei instituţii: Cinematograful Modern, teatrul Matei Vişniec, căruia i s-au dat de ieri spaţiile în primire, dar şi Ansamblul Ciprian Porumbescu, care va fi mutat aici de la Dom Polski. S-a înţeles greşit că întreaga instituţie a Centrului Cultural Bucovina se mută aici. Se mută Ansamblul Ciprian Porumbescu – conducerea, dansatorii, cântăreţii. Sunt spaţii suficiente, atât pentru repetiţii, cât şi pentru partea administrativă”.

Lungu a remarcat faptul că existenţa acestei clădiri culturale i se datorează unui fost ministru al Culturii, Adrian Iorgulescu, care a  transferat fostul Cinematograf Modern municipalităţii sucevene, dar şi lui, ca primar, pentru că s-a zbătut să o obţină şi să găsească finanţare pentru refacerea şi extinderea sa.

 „Dacă nu insistam noi să îl obţinem şi să facem această clădire cu destinaţie culturală, probabil că acum în locul său era deja construit un bloc cu 10 etaje”, a adăugat Lungu.

Ecranul noului Cinematograf Modern are o diagonală de 13 metri şi poate rula filme 3D la o rezoluţie foarte bună, 4 K.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Everest”, “Jurasic World” şi “Minions”, primele filme 3D care vor rula la noul Cinema Modern.
 Vizualizări articol: 4338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“Everest”, “Jurasic World” şi “Minions”, primele filme 3D care vor rula la noul Cinema Modern5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cinema 3d trimis de
(27 oct 2015, 10:08:06
in sfarsit un cinema in suceava...pana acu mergeam la botosani..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei