Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2015 - Anul XX, nr. 239 (6051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Fără adăpost în pragul iernii

Un incendiu a distrus gospodăria unei familii din Solca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a distrus luni seara gospodăria unei familii din oraşul Solca. Focul s-a pornit ca din senin şi s-a propagat cu repeziciune la două anexe aflate în corp comun, la acoperişul casei şi la magazia de lemne a familiei. Proprietarii gospodăriei, familia Ghinghiloschi, se aflau acasă în momentul în care un vecin a venit şi i-a anunţat că o parte din anexele de lângă casă ardeau.

Au sunat imediat la 112 şi cinci echipaje de pompieri din Solca, Rădăuţi şi Arbore au ajuns la faţa locului şi au început să stingă vâlvătaia. Le-au dat o mână de ajutor şi vecinii, mai mult de 20 de oameni ajutând cu găleţi de apă la stingerea incendiului. Ei au fost şi primii care au ajuns la faţa locului şi au reuşit să salveze un cal, doi porci şi o parte din pasările familiei.

Din cauza flăcărilor mari a existat pericolul ca focul să se propage şi la alte două case din vecinătate, doar intervenţia de trei ore a celor cinci echipaje de pompieri făcând ca acestea să fie salvate. Au ars peste 40 de metri pătraţi din acoperişul casei, fiind degradaţi în mare măsură şi pereţii acesteia. Pe lângă casa afectată de incendiu au ars depozitul de furaje şi adăpostul de animale, ambele construite din lemn, pe o suprafaţă de 84 de metri pătraţi, magazia de lemne cu 3 metri cubi de lemn de foc, 4 tone de fân, o tonă de porumb, 700 de kilograme de alte cereale, cherestea şi alte bunuri casnice. În incendiu au pierit un porc şi 30 de păsări, paguba totală produsă ridicându-se la 120.000 de lei.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, însă întreaga familie, formată din cei doi părinţi, fata lor de 28 de ani, fiul de 26 şi un nepoţel minor, a rămas fără un acoperiş deasupra capului. Ei sunt nevoiţi să apeleze acum, în pragul iernii, la mila vecinilor pentru a-şi găsi un adăpost. În urma unei anchete desfăşurate de pompieri, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat faţă de materialele combustibile.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un incendiu a distrus gospodăria unei familii din Solca.
 Vizualizări articol: 1667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un incendiu a distrus gospodăria unei familii din Solca5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei