Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2015 - Anul XX, nr. 239 (6051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Ministerul Sănătăţii şi primăria au dotat spitalul din Fălticeni cu aparatură medicală nouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul municipal din Fălticeni a primit anul acesta aparatură medicală nouă în valoare de câteva sute de mii de lei, fonduri alocate atât de Ministerul Sănătăţii, cât şi de primărie. Directorul spitalului, dr. Vlad Morariu, ne-a declarat că Ministerul Sănătăţii a aprobat achiziţionarea a două aparate noi extrem de importante pentru activitatea spitalului, respectiv un aparat medical pentru scopie intraoperatorie, în valoare de 455.000 de lei, şi un ecograf doppler 3D color pentru secţia de obstetrică-ginecologie, în valoare de 160.000 de lei.

„Împreună cu domnul primar Cătălin Coman am insistat să aducem două echipamente mai costisitoare pe care nu ni le permiteam să le achiziţionăm din bugetul nostru sau chiar al primăriei. Ne simţim norocoşi că ministerul a înţeles nevoia acută pe care o aveam în privinţa acestor aparate. Sumele sunt prinse în buget, licitaţia este în curs de desfăşurare, şi cum se încheie o să le primim. Am făcut cereri pentru mai multe aparate, şi ne-au promis că la rectificarea de la sfârşitul lui octombrie, dacă se mai poate, o să ne ajute şi cu altceva”, a spus dr. Vlad Morariu.

El a adăugat că din valoarea celor două aparate, 10% din sumă va fi asigurată de primărie, iar diferenţa de la Ministerul Sănătăţii. Directorul spitalului a mai spus că la începutul acestui an Primăria Fălticeni a alocat din bugetul propriu 150.000 de lei, din care a fost achiziţionată aparatură medicală, în funcţie de solicitările doctorilor.

Pe de altă parte, Vlad Morariu a ţinut să sublinieze faptul că anul acesta spitalul a primit mai multe sponsorizări din partea unor oameni de afaceri din Fălticeni, valoarea acestora fiind de peste 70.000 de euro. „Anul acesta a fost un an bun pentru noi în privinţa donaţiilor obţinute de la întreprinzătorii privaţi din zona noastră, care au vrut să vină în sprijinul comunităţii locale. Le-am expus problemele pe care le avem pe diferite puncte ale spitalului şi ne-au ajutat în funcţie de necesităţile pe care le avem”, a spus directorul spitalului Fălticeni. El a arătat că din donaţii, secţia de pediatrie a fost dotată cu pătuţuri noi pentru copii, iar pentru un salon de anestezie şi terapie intensivă (ATI) a fost achiziţionat un pat cu aparatură de monitorizare.

 

Noul spital ar putea fi finalizat în vara anului viitor

Vlad Morariu a declarat că în secţia de dermato-venerologie, care după finalizarea noului spitalului va rămâne în aceeaşi locaţie, au fost montate tâmplărie PVC nouă, parchet, calorifere şi instalaţii sanitare. Nu în ultimul rând, el a spus că tot din donaţii, la pavilionul central a fost reabilitat un circuit pentru deşeurile menajere periculoase şi s-a schimbat vechea tâmplărie.

Făcând referire la noul spital din Fălticeni, dr. Vlad Morariu a spus că stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la aproximativ 92% din proiectul iniţial. Directorul spitalului a explicat că pentru alinierea la standardele europene şi româneşti, proiectul iniţial a fost modificat, noile investiţii care trebuie realizate având o valoare de 17 milioane de lei.

„Odată cu implementarea acestor modificări ale proiectului iniţial, vă asigur că vom deschidem la Fălticeni un spital ca în Germania”, a spus Morariu.

El a mai precizat că lucrările vor fi scoase în scurt timp la licitaţie, iar dacă procedurile şi desemnarea constructorului vor fi finalizate în 2-3 luni, noul spital din Fălticeni ar putea fi dat în folosinţă în vara anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii şi primăria au dotat spitalul din Fălticeni cu aparatură medicală nouă.
 Vizualizări articol: 2268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii şi primăria au dotat spitalul din Fălticeni cu aparatură medicală nouă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei