Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2015 - Anul XX, nr. 239 (6051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Imunizatul Iohannis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Departe de mine gândul de a le ţine isonul celor care, începând de astă-vară – la inaugurarea Festivalului Internaţional „George Enescu” – şi continuând cu întâlnirea din faţa Teatrului Naţional Bucureşti dintre preşedintele României şi Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, i-au strigat prea plinului de el “Iohannis, la puşcărie!”
N-o să cad în plasa opoziţiei ce găseşte la orice nu-i convine un singur vinovat – PSD-ul. Care partid nu are ce face mai bun şi-i plăteşte, chipurile, pe unii cetăţeni care nu l-au votat pe Klaus Iohannis să scandeze aşa ceva. Ei ştiu din proprie experienţă că strigă toată ziulica cerând demisia lui Victor Ponta şi au impresia că şi alţii se comportă aidoma celor din Noul PDL!
Doar că la procesul cu retrocedările ilegale ale unor case – din cele şase imobile ale ex-primarului de Sibiu, obţinute de-a lungul mai multelor mandate de primar al Sibiului – de pe urma cărora Klaus Iohannis, soţia sa şi soacră-sa, unul cu iz penal – în urma clădirilor primindu-se peste 300.000 de euro chirie numai de la o bancă ce a plătit chiria pe trei ani avans -, imunizatul de Iohannis le-a lăsat în proces doar pe cele două doamne. Adică, pe Prima Doamnă Carmen Iohannis, şi, dacă putem spune aşa, pe Prima Soacră a ţării.
În democraţie, a scanda „Iohannis, la puşcărie!” nu este o faptă nepermisă şi nici extrem de blamabilă. Preşedinţii dinaintea lui Klaus Iohannis au păţit-o cu mult mai rău. Scăderea în sondaje a actualului locatar al Palatului din Dealul Cotrocenilor e vizibilă de mai multe luni de zile. Mai ales din 5 iunie, de când domnia sa şi-a permis să încalce Constituţia şi să se comporte faţă de prim-ministru, Victor Ponta, precum un preşedinte al PNL-ului aflat în opoziţie firavă. Cum Iohannis nu ascunde faptul că-şi doreşte “Guvernul meu”, evident pe căi nedemocratice – cu DNA şi SRI ca puncte de sprijin -, atunci să le dăm dreptul şi unor protestatari să-şi strige oful faţă de preşedintele jucător Klaus Iohannis, ce calcă apăsat pe urmele lui Traian Băsescu.
Faptul că omul Klaus Iohannis tace şi nu răspunde la scandările protestatarilor îl arată puţin cu musca pe căciulă. Căci şi tăcerea este, vorba aceea, un răspuns. Mai grav mi se pare felul brutal şi total neomenesc în care a răspuns la Cazul Mariana Rarinca, doamna din Galaţi care a făcut şase luni de puşcărie, nevinovată fiind, numai pentru că aşa a vrut Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Chit că apoi Curtea de Apel Bucureşti a declarat-o nevinovată pe Mariana Rarinca, bătută de “ghinion”, după cum s-a exprimat Iohannis. Declaraţie ce i-a permis Liviei Stanciu, ajutată vârtos de Laura Codruţa Kovesi, sibianca şefă a DNA, să comită împreună un nou ABUZ contra Marianei Rarinca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imunizatul Iohannis.
 Vizualizări articol: 1679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Imunizatul Iohannis4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei