Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2015 - Anul XX, nr. 239 (6051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Succes

Steliana Miron: „Votul favorabil pentru limitarea câştigurilor din valorificarea creanţelor bancare este o mare victorie pentru milioane de români”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După dezbateri aprinse, inclusiv cu reprezentanţii băncilor, legea privind impozitarea creanţelor bancare a trecut de plenul Senatului. Propunerea legislativă pusă pe tapet de senatoarea liberală Steliana Miron a fost votată ieri de colegii săi din Senat, iar pentru a fi promulgată de preşedintele României trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor.

„Le mulţumesc tuturor colegilor din Plenul Senatului pentru că au susţinut proiectul privind reglementarea creanţelor cesionate. Votul favorabil pentru limitarea câştigurilor din valorificarea creanţelor bancare este o mare victorie pentru milioane de români. Sunt convinsă că va fi o lege foarte bună pentru mulţi români cu credite la bănci, mai exact pentru aproximativ 3 milioane de familii”, a declarat senatoarea suceveană.

Propunerea legislativă iniţiată de Steliana Miron priveşte limitarea câştigurilor fabuloase pe care recuperatorii le obţin din creanţele cesionate de la bănci.

Legea adoptată de Senat prevede un lucru foarte clar: creanțele cesionate pot fi valorificate până la un prag maxim, reprezentând dublul sumei din valoarea de cesiune a creanței prevăzute în contract, dar fără să depășească debitul principal. Dacă o creanță este cumpărată cu 5%, valoarea maximă ce se poate recupera de la debitori va fi de 10%. Această lege este în sprijinul debitorilor și pentru descurajarea firmelor de recuperări creanțe, puse pe căpătuială, care până acum obţineau câştiguri imense.

Dacă această lege intră în vigoare, debitorii au o șansă de a ajunge la înțelegere cu creditorii, una rezonabilă pentru ambele părţi.

Iniţial, propunerea legislativă prevedea taxarea cu 85% a veniturilor obţinute de recuperatori din executarea creanţelor cesionate de bănci, dar după dezbateri intense în comisii s-a ajuns la actuala formulă.

Potrivit Stelianei Miron, în situaţia ingrată de a fi executaţi de aceşti recuperatori se află circa 3,5 milioane de români, un număr imens pentru o ţară în care veniturile sunt destul de mici, iar cei care au luat credite de la bănci au ajuns în situaţia de a nu le mai putea achita. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steliana Miron: „Votul favorabil pentru limitarea câştigurilor din valorificarea creanţelor bancare este o mare victorie pentru milioane de români”.
 Vizualizări articol: 1903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Steliana Miron: „Votul favorabil pentru limitarea câştigurilor din valorificarea creanţelor bancare este o mare victorie pentru milioane de români”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei