Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2015 - Anul XX, nr. 239 (6051)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Caz complicat

Anchete pentru incest şi raport sexual cu un minor, într-un conflict tată-fiică şi iubitul acesteia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tatăl acuzat de propria fiică de abuzuri sexuale începute de la vârsta de 10 ani, despre care am mai relatat în Monitorul de Suceava, a scăpat de ordinul de protecţie prin care îi era interzis să se apropie de fată, după ce judecătorii care au analizat dosarul au constatat că acuzaţiile nu sunt susţinute, cel puţin deocamdată, de nici o probă concretă. În aceste condiţii, bărbatul acuzat, Vasile C., din satul Bănceşti, comuna Muşeniţa, spune că cel care trebuie să răspundă penal este prietenul fetei, pe care l-a reclamat pentru infracţiunea de act sexual cu un minor. Asta pentru că fiica sa minoră abia a împlinit 15 ani, iar el, ca întreţinător al fetei, nu a fost de acord cu relaţia ei cu băiatul care are 19 ani. Bărbatul mai susţine că acuzaţiile de incest formulate de fiica sa nu sunt decât o răzbunare pentru faptul că el nu este de acord cu relaţia mult prea precoce a fiicei sale, care s-a mutat în casa prietenului ei. 

 

Argumentele judecătorilor care au decis că tatăl nu este un pericol pentru fată

Tribunalul Suceava a decis, definitiv, ca solicitarea minorei, reprezentată legal de mama sa, pentru emiterea unui ordin de protecţie împotriva tatălui său, prin care acesta nu ar avea voie să se apropie la mai mult de 50 de metri de ea, să fie respinsă ca nefondată.

În motivarea lor, judecătorii au luat în calcul mai multe aspecte: în urma evaluării psihologice a fetei s-a stabilit că aceasta are echilibru psiho-emoţional şi nu s-au observat semne psihice caracteristice unui abuz sexual început acum 4 ani, cu o frecvenţă din două în două zile, aşa cum a declarat fata. De asemenea, în urma examinării medico-legale nu s-au identificat elemente care să ateste un viol sau o tentativă de viol. Judecătorii au mai constatat că tatăl acuzat nu este cunoscut ca o persoană violentă, iar fata a avut rezultate bune la învăţătură în perioada în care s-a aflat în îngrijirea sa.

Mai mult, din caracterizarea Colegiului Tehnic „Laţcu Vodă” Siret a reieşit că fata a început să aibă devieri de la conduita şcolară din semestrul II al anului şcolar 2015, adică din perioada în care s-a mutat cu prietenul său.

„Se apreciază că este puţin probabil ca acesta (tatăl – n.r.) să fi exercitat asupra minorei acte de violenţă sau abuzuri de natură sexuală şi psiho-emoţională, începând din anul 2010, aşa cum susţine aceasta în acţiunea iniţială, minora având cu prilejul divorţului posibilitatea separării de tatăl său, însă alegând să rămână lângă acesta”, se arată în motivarea judecătorilor.

 

Tatăl a fost dus la testul poligraf

În baza argumentelor de mai sus, Tribunalul Suceava a decis că nu se impune nici un ordin de restricţie împotriva tatălui acuzat. Un detaliu important de precizat este că această decizie a Tribunalului Suceava vizează doar respingerea emiterii unui ordin de restricţie, dosarul privind acuzaţiile de incest fiind încă în faza de anchetă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. De altfel, zilele trecute, Vasile C. a fost dus la testul poligraf, pentru a se stabili dacă este sincer la întrebările esenţiale.

„Consider că ceea ce mi-a făcut fiica, sfătuită de actualul său prieten, dar şi de fosta mea soţie, este o mare nedreptate, faţă de anii în care m-am ocupat singur de îngrijirea ei, timp în care mama sa a fost plecată în Italia”, a declarat bărbatul.

 

Tatăl acuzat de incest a depus la rândul său şase plângeri penale

Acesta a depus nu mai puţin de şase plângeri penale, persoanele reclamate fiind fosta sa soţie, iubitul fiicei şi părinţii acestuia. Printre altele, fosta soţie este acuzată de „abandon de familie” şi „rele tratamente aplicate minorului”, în timp ce actualul prieten al fetei este acuzat de infracţiunea de „act sexual cu un minor”, având în vedere că fata avea doar 14 ani când s-a mutat la domiciliul iubitului ei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchete pentru incest şi raport sexual cu un minor, într-un conflict tată-fiică şi iubitul acesteia.
 Vizualizări articol: 3567 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Anchete pentru incest şi raport sexual cu un minor, într-un conflict tată-fiică şi iubitul acesteia3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce pare 80% dintre abuzurilor sexuale trimis de
(14 oct 2015, 23:38:24
Asupra copiilor sunt comise de membrii familiei say apropiati?

Sper ca macar serviciul social sa urmareasca cazul acesui copil cu sufletul mutilat si sa previna escaladarea abuzurilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei