Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2015 - Anul XX, nr. 219 (6031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Provocările începutului de an şcolar

Public numeros la întâlnirea cu „SuperNanny”, ieri, la Iulius Mall Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conferinţa „Provocările începutului de an şcolar”, susţinută duminică, 20 septembrie, la Iulius Mall Suceava, de psihologul şi psihoterapeutul Irina Petrea - „SuperNanny”, s-a dovedit a fi un adevărat succes. Zeci de mămici şi cadre didactice au dorit să afle lucruri noi de la SuperNanny, lucruri legate de procesul de creştere a copilului, dar şi care să le ofere soluţii pentru provocările începutului de an şcolar. A fost şi motivul pentru care s-au înscris în număr mare pentru a participa la conferinţă. După succesul înregistrat cu tehnicile aplicate în emisiunile TV, precum „SuperNanny”, „Copii contra părinţi” şi „Cei 7 ani de acasă”, Irina Petrea le-a vorbit sucevenilor despre problemele ce pot apărea în perioada de tranziţie de la vacanţă la programul de studiu, mai ales la începerea unui nou ciclu şcolar, şi despre cum pot fi acestea gestionate cu succes.Conferinţa a cuprins o sesiune teoretică, în care cunoscutul psihopedagog a abordat teme de interes pentru viitorii părinţi, pentru cei care au un preşcolar sau un elev în orice ciclu de învăţământ, dar şi pentru profesori. Irina Petrea susţine că până la 3 ani, „personalitatea, dezvoltarea și educația copilului depind integral de familia sa, precum și de persoanele de îngrijire din afara familiei (bone). În cadrul interacțiunii copilului cu aceste persoane, încep să prindă contur conștiința copilului și imaginea de sine. Crescând, interacțiunea cu copiii, alții decât frații și surorile lui, devine tot mai importantă, copilul ajungând ca la pubertate și adolescență să își formeze propriul cerc social, deosebit de cel al familiei”. Părinţii au aflat de la SuperNanny şi cum să aleagă grădiniţa sau şcoala potrivită copilului lor, cum pot combate anxietatea de separare, cum ar trebui să decurgă comunicarea între părinte şi educator, ce comportamente dificile pot apărea, argumente pentru decizia de a alege între after school şi pedagog personal, cum să prevină sau să rezolve dificultăţile de învăţare şi pe cele de integrare, cum să abordeze temele pentru acasă şi pe cele suplimentare şi multe alte aspecte folositoare. „Fiecare părinte își dorește o instituție de învățământ serioasă pentru copilul său, cu personal bine pregătit și colegi provenind din medii sociale bune. Foarte corect, dar atenție! Dacă veniturile noastre sunt sensibil mai mici decât ale celorlalți părinți și stilul nostru de viață mult mai modest, este nevoie să discutăm despre aceste lucruri cu copilul, chiar dacă este mic, astfel încât acesta să nu se simtă umilit în fața colegilor săi, ci mândru că părinții săi fac eforturi pentru a-i asigura o educație bună”, este de părere psihoterapeutul Irina Petrea. Partea a doua a conferinţei a fost una interactivă, dedicată întrebărilor şi experienţelor celor interesaţi, în care Irina Petrea le-a oferit răspunsuri şi exemple din experienţa sa în educarea copiilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Public numeros la întâlnirea cu „SuperNanny”, ieri, la Iulius Mall Suceava.
 Vizualizări articol: 1648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Public numeros la întâlnirea cu „SuperNanny”, ieri, la Iulius Mall Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei