Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2015 - Anul XX, nr. 219 (6031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Exercițiu de simulare a unui incendiu la Liceul Tehnologic Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un exerciţiu de simulare a unui incendiu organizat de pompierii de la Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cajvana, desfăşurat la Liceul Tehnologic Cajvana, s-a transformat într-un adevărat spectacol pentru elevii aflați joi, 17 septembrie, la orele  de curs. Aceştia au tratat evenimentul cu seriozitate, motiv pentru care acţiunea de evacuare s-a realizat în câteva minute. Sirenele maşinii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, alerta pompierilor de a stinge cât mai repede focul, dar şi imaginea unui eveniment neplăcut nu i-au speriat pe elevii adunaţi în curtea şcolii de coordonatorii acestei acţiuni, directorul Liceului Tehnologic Cajvana, profesorul Nicolae Robu, și reprezentantul ISU Suceava, maior dr. inginer Filip Ciutac. Profesorul Nicolae Robu a declarat că înainte de exercițiul de simulare a unui incendiu elevilor le-au fost aduse la cunoştinţă principalele măsuri de protecţie în caz de evenimente deosebite. „Tematica acestei acţiuni a fost creşterea siguranţei elevilor şi a personalului şcolii în caz de seism major, urmat de un incendiu. Astfel, prin intermediul învăţătorilor, diriginţilor şi al membrilor Comisiei tehnice de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI), elevii au fost informaţi, în cadrul orelor de cunoaştere a mediului şi a celor de dirigenţie, cu privire la posibilitatea producerii unui seism, punându-se accent pe regulile privind protecţia antiseismică. Obiectivele principale ale acestui exerciţiu au constat în cunoaşterea procedurilor de gestionare a situaţiilor de criză, a regulilor de bază privitoare la protecţia antiseismică, în caz de cutremur, de către tot personalul şcolii, dar şi a modului de acţiune în cazul unui seism sau incendiu”, a precizat directorul liceului Nicolae Robu. Prof. înv. primar Lidia-Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana, a spus că elevii au fost foarte atenţi şi la cele spuse de maiorul doctor inginer Filip Ciutac, care, printre altele, a explicat că „exerciţiile de evacuare au devenit o tradiţie în ceea ce priveşte colaborarea dintre școli şi ISU. Ne bucură faptul că aceste evenimente sunt organizate mai des, iar copiii sunt instruiţi, începând de la clasele cele mai mici până la clasele mari, asupra modului de comportare în cazuri extreme. În afară de programul controalelor, realizat la instituţiile de învăţământ, răspundem şi solicitărilor altor şcoli, aşa cum a fost şi în acest caz”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exercițiu de simulare a unui incendiu la Liceul Tehnologic Cajvana.
 Vizualizări articol: 2064 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exercițiu de simulare a unui incendiu la Liceul Tehnologic Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei