Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2015 - Anul XX, nr. 219 (6031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mobilizare

Peste 350 de poliţişti, implicaţi zilnic în acţiuni de patrulare, în prima săptămână de an şcolar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a dispus, pe parcursul primei săptămâni din noul an şcolar, acţiuni suplimentare de prevenire, patrulare şi monitorizare în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, dar şi în trafic, pentru prevenirea accidentelor rutiere, peste 350 de poliţişti fiind angrenaţi zilnic în aceste controale.

Obiectivul propus, de prevenire a evenimentelor neplăcute, a fost realizat, cel puţin în această primă săptămână.

Subcomisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, a declarat:

“Urmare a acestor măsuri dispuse, în prima săptămână de şcoală nu a fost înregistrat nici un eveniment negativ la nivelului judeţului cu implicarea elevilor în calitate de victime sau autori ai unor infracţiuni. De asemenea, nici un elev nu a fost implicat în accidente rutiere”.

El a arătat că şi în perioada următoare, în urma dispoziţiilor date de conducerea IPJ Suceava, unităţile de învăţământ vor fi incluse în itinerariile de patrulare ale poliţiei. Poliţiştii vor fi prezenţi în zona şcolilor, cu precădere la orele de intrare şi ieşire de la cursuri.

„În perioada următoare vor fi desfăşurate acţiuni de prevenire şi combatere a abandonului şi absenteismului şcolar. Controale vor fi efectuate şi la unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor”, a mai precizat ofiţerul de poliţie. 

Poliţiştii  de prevenire au desfăşurat deja mai multe activităţi de informare şi responsabilizare a tinerilor, fiind organizate şi întâlniri atât cu reprezentanţi ai şcolii, cât şi cu părinţi şi elevi. A fost implementat Programul de pregătire juridică şi antiinfracţională a elevilor 2015/2016, specialiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii elaborând teme de pregătire ce vor fi promovate la nivelul unităţilor de învăţământ în cadrul orelor de dirigenţie şi cu prilejul altor acţiuni cu caracter de informare şi prevenire.

Prioritare vor fi şi acţiunile de monitorizare a traficului, cu accent pe zona unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea accidentelor rutiere în care pot cădea victime elevii. În anii trecuţi, tinerii au fost implicaţi în numeroase accidente rutiere în timp ce traversau strada.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 350 de poliţişti, implicaţi zilnic în acţiuni de patrulare, în prima săptămână de an şcolar.
 Vizualizări articol: 1415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 350 de poliţişti, implicaţi zilnic în acţiuni de patrulare, în prima săptămână de an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei