Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 sep 2015 - Anul XX, nr. 219 (6031)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Surprize cu grămada

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a vorbit despre victoria Robertei Vinci în faţa Serenei Williams, pe bună dreptate, ca despre una din marile surprize din istoria sportului. Dacă se întâmpla în finală, era la nivelul victoriei Uruguayului pe Maracana, în 1950. Şi iată că, neaşteptat de repede, se foloseşte iarăşi sintagma pentru că, la Campionatul Modial de Rugby, Japonia a învins Africa de Sud! Nu sunt nici pe departe un specialist şi nici măcar un consumator de rugby, dar la câte un meci din Turneul Celor Cinci Naţiuni, între timp Şase, sau la vreo partidă de gală de Mondiale tot mai aruncam un ochi. Aristocraţia acestui sport părea bătută în cuie, restul lumii fiind fără şanse în lipsa tradiţiei. N-am văzut meciul şi, la aflarea rezultatului, nici măcar nu-mi puteam imagina cum s-a întâmplat minunea. Pe japonezi îi ştiam de iuţi, dar fără masă la grămezi nu se poate răzbi. Nici cu reprofilarea luptătorilor de sumo nu merge, că trebuie şi fugă. E clar, japonezii au găsit soluţia de a face o medie între jucătorul de fotbal şi luptătorul de sumo! Sună a glumă, dar după ce am căutat şi am văzut un rezumat al meciului, nu mai pare deloc aşa. Deşi nu sunt chiar la nivelul fizic al unei echipe „grele”, la propriu şi la figurat, niponii au în ADN-ul lor două calităţi esenţiale în rugby: disciplina şi spiritul de sacrificiu. Le lipseşte experienţa şi acea ştiinţă a jocului care vine din tradiţie. Au compensat cu mult entuziasm şi puţin noroc. Foarte bine, aşa se face. Cred că sud-africanii au crezut că-i pot controla pe final, pentru a obţine o victorie de rutină, fără a consuma prea multă energie. Foarte rău, de-acum vor avea nevoie de toată.

Mă întreb ce surpriză ar fi echivalentul acesteia la fotbal, la „europene”... Islanda a învins deja o echipă de calibrul Olandei, dar numai dacă ar repeta isprava la turneul final ar fi ceva cu adevărat memorabil. Căci dacă Roberta o bătea pe Serena pe undeva prin China, şi nu la ea acasă, în buza Marelui Şlem, cu totul altul era impactul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Surprize cu grămada.
 Vizualizări articol: 1233 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Surprize cu grămada5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei