Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2015 - Anul XX, nr. 210 (6022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dilemă

Primăria Suceava are sală de cinema modernă, dar fără operator care să se ocupe de rularea de filme în premieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intenţia municipalităţii sucevene de a deschide un cinematograf modern, în condiţiile în care în oraş nu mai este deschis altul, s-a izbit de o problemă delicată. Construirea clădirii care adăposteşte cinematograful a fost finalizată, iar sala de cinema este în plin proces de dotare cu aparatură tehnică de ultimă generaţie – instalaţii şi ecran 4K şi 3D, în valoare de 819.644 de lei, plus echipamente de scenă, scaune, draperii şi mochete, care au fost aduse printr-o altă licitaţie, pentru dotarea întregului sediu al Centrului Cultural Bucovina.

Cu toate acestea, cinematograful nu poate fi inaugurat până când nu se găseşte un operator autorizat, care să ruleze filme noi în sala pusă la dispoziţie de Primăria Suceava.

„Căutăm un operator care să se ocupe de proiecţia de filme la cinematograful 3D, să vină la primărie să purtăm discuţii, să întocmim un caiet de sarcini şi să încheiem un parteneriat pentru rularea de filme. Luăm în calcul chiar încheierea unui parteneriat cu cei care vor da filme la Iulius Mall şi la SCS, ca premierele să fie date în cinematograful nostru, cu 300 de scaune şi tehnologie modernă, cât şi în sălile de cinema amenajate în centrele comerciale”, a spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

Proiectarea producţiilor cinematografice nu poate fi făcută decât de operatori autorizaţi, prin achiziţionarea drepturilor de difuzare a filmelor, care, în cazul filmelor noi, au costuri foarte mari.

„Va fi greu din punctul de vedere al primăriei să aducă filme de ultimă oră, doar la o singură sală. Dacă nu era această invazie de cinematografe acum – opt săli la Iulius Mall şi cinci la SCS, era mai uşor pentru noi, dacă eram singurul cinematograf din oraş, cu dotare modernă, să facem faţă. Aşa, trebuie găsită o variantă, încât să fie rentabilă această activitate, de rulare de filme”, a adăugat viceprimarul sucevean.

Inaugurarea cinematografului realizat de Primăria Suceava în cadrul Centrului Cultural Bucovina ar trebui să aibă loc la începutul lunii viitoare, când clădirea realizată în urma unei investiţii de trei milioane de euro va fi dată în funcţiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava are sală de cinema modernă, dar fără operator care să se ocupe de rularea de filme în premieră.
 Vizualizări articol: 3362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Primăria Suceava are sală de cinema modernă, dar fără operator care să se ocupe de rularea de filme în premieră3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doreii de la primarie..... trimis de
(10 sep 2015, 14:51:46
Pai mai tantalailor, voi cand ati inceput acest proiect, v-ati consultat cu careva ?, va spun eu ca nu ..... , la fel cum faceti si cu dorinta voastra utopica de a face din Suceava , capitala culturala. Voi credeti ca, in anul 2015, veti mai avea vreo data o sala de cinama plina cu 300 de locuri ?, in Suceava ? Inseamna ca nu ati avut curiozitatea sa mergeti la un cinema de pe vremea cand rula Titanic. In locatia noua, daca ati fi vrut sa faceti ceva pentru cultura Sucevei, ati fi amenajat cu sprijinul Ministerului Culturii o sala de teatru in adevaratul sens al cuvantului, practic trebuia sa infiintati un teatru. Nu veniti voi acuma, dupa ce vor fi doua multuplexuri ( vezi DEX - pentru cei din primarie ), cu sala voastra de 300 de locuri inoperabila. Suceava are nevoie de atat de multe lucruri, dar voi stiti una si buna : borduri vopsite ca la comunisti, termoficare, mai nou cinematograful si ..... cam atat. Apropo de nevoile Sucevei, nu trebuie sa mai amenajati nici un parc, avem destulehappy
2.   Oare mai crede cineva? trimis de
( 6 oct 2015, 19:41:24
Nu am fi facut acest lucu dar l-am facut pentru ca Sucevenii merita sa stie adevarul.
La inceputul acestui an un operator de film din Romania a depus o solicitare privind administrarea salii de cinematograf. Operatorul administreaza astefel de sali in Romania avand o experienta mare in acest domeniu.
STITI OARE CARE A FOST RASPUNSUL ? NICI UNUL cu toate ca legea prevedea ca acest raspuns sa fie dat in termen de 30 de zile, de ce oare? Nu s-a oferit spaga? nu Se pare ca asteapta un operator de cinema care sa le ofere spaga. Sa fie sinceri nu sa mai minta Sucevenii. Societatea ia in calcul chemarea in judecata a Primariei si a Consiliului Local.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei