Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2015 - Anul XX, nr. 210 (6022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Situaţie

Căminele de elevi din judeţ nu au condiţii pentru cazarea refugiaţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căminele de elevi din judeţ nu ar putea găzdui refugiaţi, este de părere inspectorul şcolar general, Gheorghe Lazăr, acesta argumentând că şcolarii nu pot fi amestecaţi cu eventualii imigranţi.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care Ministerul Educaţiei a solicitat marţi universităţilor şi inspectoratelor şcolare judeţene să identifice spaţii de cazare pe care ar putea să le pună la dispoziţia refugiaţilor ce ar ajunge în România, însă fără afectarea procesului de învăţământ.

Marea majoritate a locurilor din căminele şcolilor din Suceava sunt deja ocupate, iar în situaţia în care s-ar identifica locuri libere acestea nu pot fi ocupate de refugiaţi.

„Nu pot convieţui fete şi băieţi aproape de refugiaţi. Am discutat şi cu alţi inspectori generali din ţară, iar o sugestie ar fi ocuparea fostelor unităţi militare, Ilişeşti, Bacău, Roman”, a declarat Gheorghe Lazăr.

Totodată, în căminele şcolare sunt cazaţi şi studenţi. În urma colaborării Universităţii „Ştefan cel Mare” cu unele licee din municipiul Suceava, acestea din urmă au pus la dispoziţia instituţiei de învăţământ superior o serie de locuri de cazare în căminele proprii (Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară).

De partea cealaltă, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava are în administrare un număr de cinci cămine studenţeşti cu o capacitate de peste 1.000 de locuri, însă acestea nu pot acoperi nici măcar cererea venită din partea studenţilor. Corpul N, de pe strada Universităţii, este rezervat studenţilor Erasmus şi oficialităţilor.

În urma solicitării Ministerului Educaţiei reacţiile organizaţiilor studenţeşti nu au întârziat să apară. Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi-a exprimat nemulţumirea faţă de iniţiativa ministerului de resort.

ANOSR susţine că universităţile se confruntă cu un deficit de locuri de cazare şi că aproximativ un sfert dintre studenţii care au nevoie de un loc de cazare nu pot beneficia de acest drept.
ANOSR consideră că decizia Guvernului de a solicita universităţilor să pună la dispoziţie locuri de cazare din căminele lor pentru refugiaţi este una pripită şi nefericită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căminele de elevi din judeţ nu au condiţii pentru cazarea refugiaţilor.
 Vizualizări articol: 1867 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căminele de elevi din judeţ nu au condiţii pentru cazarea refugiaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei