Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2015 - Anul XX, nr. 210 (6022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 10-16 septembrie

Târgul de Handmade, la Iulius Mall

De vineri până duminică, la parterul Iulius Mall îşi dau întâlnire artizanii pricepuţi. Cei care îşi doresc articole unicat, lucrate manual, care impresionează prin tehnicile inedite utilizate şi prin modelele deosebite, sunt aşteptaţi la Târgul de Handmade. Sucevenii vor putea alege piese vestimentare tricotate, accesorii de păr, produse cosmetice naturale, coliere, cercei şi brăţări realizate din materiale diferite şi prin metode variate, cutii de bijuterii decorate manual, ceasuri de perete şi multe alte obiecte speciale.

 

Câştigă premii de nota 10, la Shopping City

Se apropie şcoala, iar Shopping City Suceava este alături de copii şi părinţi, răsplătindu-i cu 1.000 de premii de nota 10 pentru noul an şcolar. Astfel, în perioada 4-13 septembrie sunt puse în joc sute de ghiozdane, penare, cutii de plastilină, de creioane colorate, vouchere Noriel, brelocuri şi ghiozdane Benvenuti, seturi de caiete, acuarele, stilouri, dar şi cărţi oferite de Alexandria Librării. Toate aceste premii vor transforma rezolvarea temelor într-o adevărată plăcere pentru cei mici. Cumpărăturile de minim 100 de lei pe un singur bon de casă din orice magazin din incinta Shopping City Suceava îţi aduc şansa unui câştig garantat. Vino la Info Point-ul special amenajat în faţa magazinului Leonardo şi oferă-i copilului tău un cadou pentru şcoală! Pentru a putea participa la tombolă, distrează-te împreună cu cel mic la panoul cu premii! Găseşte trei imagini identice în 30 de secunde şi primeşti pe loc premiul indicat de acestea. Parteneri de şcoală: Carrefour, Benvenuti, Alexandria Librării, Noriel şi Coccodrillo.

 

Târg de Artă şi Antichităţi, la Shopping City

În perioada 12-13 septembrie, Shopping City Suceava te invită la Târgul de Artă şi Antichităţi. Colecţionari din întreaga ţară vor expune obiecte valoroase, precum piese de mobilier, tablouri, ceasuri, cărţi, numismatică, bijuterii, podoabe, obiecte vechi de artă şi decorative, porţelanuri şi sticlărie. Fie că sunteţi pasionaţi de artă, colecţionari sau doriţi să oferiţi un cadou special celor dragi, cu siguranţă veţi face alegerea potrivită dintre sutele de obiecte expuse în cadrul târgului.

 

Concursul Internaţional de Literatură Satirico-Umoristică „Umor fără frontiere în Ţara de Sus”

Cea de-a IV-a ediţie a Concursului Internaţional de Literatură Satirico-Umoristică „Umor fără frontiere în Ţara de Sus” se va desfăşura, în intervalul 11-13 septembrie, la Vama.

Organizat de Cenaclul „Nectarie” şi Riverside Group London - George Beteanu împreună cu Muzeul „Emilianus” Horodnic de Sus, având ca parteneri Primăria şi Consiliul Local Vama, Asociaţia de Turism Vama şi Căminul Cultural din localitate, concursul debutează mâine, 11 septembrie, la ora 19.00, în sala de festivităţi a Pensiunii „Lidana”.

Sâmbătă, 12 septembrie, în sala Căminului Cultural Vama, va avea loc decernarea premiilor concursului de creaţie literară - secţiunea poezie satirico-umoristică, urmată de dezvelirea bustului cărturarului I.G. Toma, donat de Cenaclul „Nectarie”.

Organizatorii, invitaţii şi concurenţii vor participa apoi la deschiderea oficială a  „Zilelor Vamei 2015” şi la parada portului popular de pe Stadionul „1 Mai” (orele 12.00-13.00), după care se vor deplasa la Horodnic de Sus, unde se vor decerna premiile concursului de epigramă, se va desfăşura un concurs ad-hoc de epigramă şi va avea loc recitalul susţinut de Dorel Vişan, Emil Gnateco, George Marici, Constantin Tiron şi Emil Ianuş.

Întorşi la Vama, participanţii vor asista la recitalul actorului Dorel Vişan şi la concertul susţinut de Adrian Romcescu, după care vor avea loc „masa ţărănească” oferită de organizatorii „Zilelor Vamei 2015” şi petrecerea de la Pensiunea „Lidana” cu genericul „Metafore şi cântec la o cană cu vin”.

 

Joi, 10 septembrie

„Laboratorul de joacă”, la Iulius Mall

La Iulius Mall Suceava se deschide „Laboratorul de joacă”. De la ora 17.00, în sala de conferinţe de la etajul mallului se va desfăşura cea de-a XVI-a ediţie a evenimentului cu specific psiho-educaţional. Activitatea are tema „Antrenamentul pentru şcoală” şi se adresează copiilor cu vârsta între 6 şi 10 ani, precum şi părinţilor acestora, participarea fiind gratuită. Într-o atmosferă prietenoasă, care îmbină învăţarea cu ludicul, echipa „Laboratorul de joacă” va antrena entuziasmul şi creativitatea prichindeilor şi părinţilor printr-o suită de jocuri ce au ca scop dezvoltarea cognitivă, emoţională şi socială a copiilor.

 

Sâmbătă, 12 septembrie

Suceava Rubik Open 2015, la Iulius Mall

Sâmbătă este o zi cu multă voie bună pentru copii, la Iulius Mall. De la ora 09.00, cei care vor să demonstreze cât de pricepuţi sunt în mânuirea cubului Rubik vor avea şansa să impresioneze la concursul Suceava Rubik Open 2015. În sala de conferinţe de la etajul Iulius Mall se vor reuni toţi împătimiţii de speed cubing, întrecându-se la probele de viteză şi dexteritate.

 

Campionatul avioanelor de hârtie, la Iulius Mall

De la ora 16.00, prichindeii primesc invitaţie la prima etapă a Campionatului avioanelor de hârtie. La parterul Iulius Mall sunt aşteptaţi toţi copiii care vor să petreacă o după-amiază distractivă, în compania clovnului Bobo. Năzdrăvanii se vor putea fotografia în photo corner-ul amenajat special şi vor putea consulta cele mai inedite tehnici pentru realizarea „aparatelor de zbor”. Competiţia cuprinde probe de abilitate în execuţia avionului de hârtie, îndemânare în lansarea acestuia şi distanţa de zbor. În urma celor trei ediţii se vor desemna finaliştii, care se vor duela pentru marele premiu: o dronă.

 

Duminică, 13 septembrie

„Tradiţii şi legende bucovinene”, la Horodnic de Sus

În comuna Horodnic de Sus va avea loc a treia ediţie a Festivalului „Tradiţii şi legende bucovinene”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Suceava, în parteneriat cu Asociaţia GAL Suceviţa – Putna şi Asociaţia GAL Ţinutul Bucovinei. Programul manifestării debutează la ora 12:00, cu vizitarea standurilor expoziţionale ale meşterilor populari, ale producătorilor agricoli, ale producătorilor tradiţionali de produse gastronomice şi preparate din lapte, carne, fructe, produse apicole, program care se va derula până la ora 20:00.

Între orele 12:00-12:30, publicul va putea urmări sceneta istorică „Ştefane, Măria Ta!”, urmând ca între orele 12:30-12:45 să aibă loc deschiderea oficială a evenimentului. În cadrul festivalului, un moment mult aşteptat va fi spectacolul extraordinar susţinut de Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava, urmat de un spectacol de teatru de animaţie, intitulat „Vasilache şi Mărioara” – poveste din Bucovina.

Între orele 15:00-17:00 este programat spectacolul „Azi în sat îi şezătoare”, susţinut de mai multe ansambluri, grupuri folclorice şi interpreţi din judeţul Suceava. După ora 17:00 urmează în cadrul festivalului de la Horodnic de Sus un recital de poezie populară intitulat „Muşat şi Codrul”, susţinut de Jupâniţele Muşatine. Spre finalul serii, sub genericul „Hora de la Horodnic”, va avea loc un spectacol al vetrelor folclorice şi al interpreţilor de muzică populară din zona Rădăuţi. „Tradiţii şi legende bucovinene” se va încheia cu un foc de tabără şi un spectacol de artificii, în jurul orei 20:00.

 

Kids City, ateliere de creaţie pentru copii, la Shopping City

Shopping City Suceava organizează ateliere gratuite de creaţie şi distracţie, Kids City – Art Craft, dedicate tuturor copiilor energici şi creativi, cu sprijinul Alexandria Librării din incinta centrului comercial. În fiecare duminică, între orele 10:00-15:00, sunt organizate ateliere tematice în cadrul cărora copiii pot să confecţioneze obiecte decorative cu accesoriile din gama special dedicată copiilor, Art Craft, ce se găseşte exclusiv în Alexandria Librării, să coloreze şi să se distreze alături de mascota Shopping City Suceava. Cele mai noi tehnici de creaţie pot fi deprinse de cei mici pe parcursul atelierelor organizate în incinta centrului comercial: metoda quilling, tehnica decoupage, tehnica şerveţelului, pictură pe sticlă/lemn/ceramică şi scrapbooking. Copiii vor putea lua acasă toate obiectele confecţionate chiar de ei. În cadrul atelierului de duminică, 13 septembrie, intitulat „Oglindă, oglinjoară”, cei mici vor aplica tehnica şerveţelului pe oglinzi din lemn. Copiii îşi vor petrece timpul creativ şi distractiv, se vor relaxa, vor socializa şi vor putea pleca acasă cu amintiri plăcute.

 

Expoziţie de autospeciale şi tehnică de intervenţie, la Iulius Mall

Cei care vor veni la Iulius Mall vor avea posibilitatea de a admira o expoziţie de autospeciale şi tehnică de intervenţie, prezentată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava. Evenimentul marchează Ziua Pompierilor din România, fiind o ocazie pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, de a cunoaşte îndeaproape echipamentele utilizate în caz de incendiu şi de a afla de la specialişti ce înseamnă meseria de pompier.

 

Demonstraţii gratuite de ritmuri latino

De la ora 17.00, sucevenii care iubesc mişcarea în paşi de dans pot participa la demonstraţii gratuite de ritmuri latino, care se desfăşoară la parterul Iulius Mall. În acest weekend, profesioniştii Salsa Family Suceava îi vor învăţa pe clienţi cum să danseze salsa. Lecţiile sunt dedicate tuturor celor care simt ritmul şi muzica, indiferent dacă sunt iniţiaţi, începători sau simpli curioşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unde fugim de-acasă...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei