Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2015 - Anul XX, nr. 210 (6022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hotspot

Internet gratuit, oferit de primărie în două zone din municipiul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În scurt timp, Primăria Suceava va oferi sucevenilor posibilitatea de a se conecta gratuit la internet de mare viteză, în două zone foarte populate, preferate de tineri.

„Ne interesează şi lucrăm de ceva timp la oferirea către populaţie de internet gratuit, mai ales în parcuri şi în zonele aglomerate. Deocamdată, Primăria Suceava vrea să pună în funcţiune două zone de hotspoturi, prin care să ofere internet gratuit, în Parcul Copilului din Burdujeni şi în zona Universităţii, care să cuprindă Patinoarul şi Skate Park-ul”, a anunţat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Furnizorul de internet gratuit urmează să fie desemnat săptămâna aceasta, în urma unei selecţii de oferte.

„Nu s-a mers pe achiziţionarea de echipamente de către primărie, pentru că la viteza cu care se dezvoltă tehnologia am rămâne în urmă cu aceste echipamente, într-un an, doi. S-a mers pe varianta oferirii de servicii de internet de către un furnizor, care va avea obligaţia ca timp de doi ani să ofere gratuit internet cetăţenilor în aceste două zone, contra unui abonament lunar plătit de primărie”, a explicat Harşovschi.

Furnizorul de internet trebuie să pună la dispoziţia utilizatorilor o conexiune puternică, de minim 100 Mb, cu două frecvenţe de 2,4 GH, care să permită atât efectuarea operaţiunilor de streaming video (vizualizare de filme, conversaţii video), download şi upload de fişiere (de exemplu, filmuleţe ale skaterilor, cu mişcări performante, sau înregistrări ale copiilor care se joacă în parc, făcute de părinţi, pentru bunici).

„Din analizarea ofertelor, costurile ar fi cam de 1.000 de lei lunar, iar dacă ar fi fost achiziţionate echipamentele de noi, ar fi ajuns cam la 20.000 de lei. În funcţie de ce accesări vor fi în aceste zone, vom extinde acoperirea furnizării de internet gratuit şi în alte zone”, a mai spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

Pe lângă utilizatorii ocazionali, care se vor conecta la punctele de acces oferite (zece în total – opt în zona Universităţii şi două în Parcul Copilului), cei mai câştigaţi vor fi cei care locuiesc în apropiere, care vor avea internet puternic, la discreţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Internet gratuit, oferit de primărie în două zone din municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Internet gratuit, oferit de primărie în două zone din municipiul Suceava2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei