Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2015 - Anul XX, nr. 210 (6022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Servicii vitale obstrucţionate

Extinderea Spitalului de Urgenţă şi salubritatea în Suceava, blocate de contestaţii luni întregi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două servicii vitale pentru suceveni – extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava şi salubritatea în municipiul reşedinţă de judeţ - sunt blocate din cauza contestaţiilor depuse în urma licitaţiilor. Luni de vară, bune de lucru atât la spital, cât şi pentru construirea containerelor de gunoi subterane, s-au pierdut din cauza firmelor care au ratat licitaţiile.

La spital, licitaţia a fost câştigată de firma suceveană General Construct, la începutul lunii iunie a acestui an. Unul dintre competitori, Victor Construct Botoşani, a contestat imediat, la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). După ce prima contestaţie a fost respinsă ca nefondată, firma din Botoşani a mai formulat încă două contestaţii, de asemenea respinse. Asta nu înseamnă că General Construct poate începe lucrările de extindere a UPU, deoarece Victor Construct a mai găsit o cale de atac: în instanţă. Chiar dacă în astfel de cazuri termenele de judecată sunt relativ scurte, cel puţin până la sfârşitul lunii septembrie nu prea sunt şanse de încheiere a procesului şi de deschidere a şantierului pentru o investiţie de 2,5 milioane de euro. UPU va funcţiona în continuare în cei 780 de metri pătraţi, spaţiu total insuficient pentru o activitate care a ajuns la peste 300 de prezentări pe zi.

 

Astăzi expiră termenul de contestaţii pentru contractul de salubritate

Acelaşi sistem de contestaţii a fost aplicat cu succes şi de firma bucureşteană Rosal, după ce licitaţia pentru atribuirea serviciului de salubritate în municipiul Suceava a fost câştigată de asocierea de firme Diasil şi Florconstruct din Suceava. Rosal a operat ani de zile în Suceava, până în luna aprilie 2015. Procedura de desemnare a unui nou operator a început în 26 martie a.c., licitaţia organizată de primărie s-a încheiat în data de 3 iulie a.c., cu desemnarea firmelor menţionate drept câştigătoare, iar zece zile mai târziu Rosal a făcut prima contestaţie.

S-au reanalizat ofertele, a câştigat tot Diasil în asociere cu Florconstruct, iar astăzi, 10 septembrie, expiră termenul în care această decizie poate fi contestată. Dacă Rosal se va abţine de această dată, contractul va putea fi încheiat în data de 14 septembrie, după cum a declarat viceprimarul de Suceava Lucian Harşovschi. În data de 2 septembrie, conform aceleiaşi surse, Primăria Suceava a primit o adresă din partea Rosal, prin care firma din Bucureşti solicită să fie informată despre clarificările transmise de Diasil şi Florconstruct, în urma contestaţiilor. ”Am dat dispoziţie să le fie transmise aceste informaţii, chiar dacă au greşit legea în baza căreia ni le-au cerut. Sperăm să avem contractul de salubrizare cât mai rapid”, a declarat, ieri, Harşovschi, într-o conferinţă de presă.

Contractul va fi pentru o perioadă de 12 ani, timp în care operatorul de salubrizare menajeră va trebui să construiască 145 de buncăre îngropate şi 12 spaţii de joacă. Deocamdată, salubrizarea menajeră este făcută temporar de asocierea dintre SC Florconstrut SRL şi SC Diasil Suceava, iar spaţii noi de joacă face municipalitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Extinderea Spitalului de Urgenţă şi salubritatea în Suceava, blocate de contestaţii luni întregi.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Extinderea Spitalului de Urgenţă şi salubritatea în Suceava, blocate de contestaţii luni întregi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei