Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 sep 2015 - Anul XX, nr. 210 (6022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Autorităţile sucevene au stabilit măsuri concrete pentru prevenirea poluării râurilor cu apele din mina Isipoaia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autorităţile judeţene sucevene au dispus ieri măsuri concrete pentru prevenirea poluării râurilor cu apele provenite din fosta mină Isipoaia. Aceasta după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni a fost semnalată o poluare masivă pe râul Bistriţa, după ce milioane de litri de apă acumulată în fosta mină Isipoaia au ajuns accidental în râu. În cursul zilei de ieri, la Prefectura Suceava a avut loc o întâlnire la care au participat reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului, ai Gărzii de Mediu, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Suceava, ai Sistemului de Gospodărire al Apelor Suceava, ai Administraţiei Bazinale de Apă Siret, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, cât şi ai instituţiei prefectului, ai SC MinBucovina SA Vatra Dornei şi ai SC Conversmin SA Bucureşti. Prefectul judeţului, Constantin Harasim, a precizat că discuţiile au avut drept scop identificarea cauzelor care au generat poluarea de la galeria Isipoaia, din perimetrul minier Leşu Ursului, dar în special stabilirea soluţiilor tehnice pentru preîntâmpinarea incidentelor de mediu cauzate de evacuarea apelor de mină.

Lucrările de închidere şi ecologizare a minei Leşu Ursului - UP Tarniţa au început în anul 2013, nefiind încă finalizate. Prefectul a spus că pentru continuarea lucrărilor, în cursul zilei de ieri a avut loc predarea – primirea amplasamentului către asociaţia de constructori formată din SC Gavella COM SRL Oradea şi SC IPD PRO Development SRL Bucureşti, căreia i-a fost încredinţată spre execuţie închiderea şi ecologizarea minei Leşu Ursului. El a arătat că pentru aceste lucrări, în anul 2015 s-a alocat suma de două milioane de lei. Lucrările ar urma să înceapă în perioada imediat următoare.

„S-a hotărât ca beneficiarul lucrării împreună cu proiectantul să prezinte o prioritizare a lucrărilor necesare să mai fie executate în vederea reducerii riscului de creştere a debitelor evacuate pe gura galeriei Isipoaia, care vor fi prezentate tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu în vederea identificării totodată a fondurilor necesare”, a declarat Constantin Harasim. El a mai adăugat că în acelaşi timp, împreună cu reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Siret se va analiza şi se va stabili programul de monitorizare a apei de mină evacuată din galeria Isipoaia, pentru perioada următoare. Harasim a mai precizat că totodată va fi informat şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la situaţia actuală de la mina Leşu Ursului.

Prefectul a amintit că la nivelul judeţului Suceava există 67 de perimetre miniere, din care 23 închise şi care necesită monitorizare, şapte la care se execută în prezent lucrări de închidere, iar 37 de obiective urmează a fi cuprinse în programele naţionale viitoare.

Constantin Harasim a subliniat faptul că din toate probele şi analizele efectuate până în prezent, nu există suspiciunea că vieţile oamenilor, fauna acvatică şi  vegetaţia au fost afectate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autorităţile sucevene au stabilit măsuri concrete pentru prevenirea poluării râurilor cu apele din mina Isipoaia.
 Vizualizări articol: 1254 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Autorităţile sucevene au stabilit măsuri concrete pentru prevenirea poluării râurilor cu apele din mina Isipoaia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei