Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2015 - Anul XX, nr. 192 (6004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Cum s-a petrecut teribilul accident urmat de incendiu între două autotrenuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Accidentul între două autovehicule grele petrecut marţi pe DN 17, la intrarea în comuna Vama dinspre Gura Humorului, coliziune urmată de un incendiu violent, care a cuprins ambele maşini, s-a produs din cauza vitezei neadaptate în curba deosebit de periculoasă în care s-a petrecut coliziunea.

Din scenariul conturat de anchetatori rezultă că Iosif Attila Szabo, în vârstă de 46 de ani, din comuna Călăraşi, judeţul Cluj, aflat la volanul unui autotractor Mercedes Actros, care tracta o semiremorcă, nu a adaptat viteza în curba deosebit de periculoasă la dreapta în care a intrat, cauză din care colosul a intrat în derapaj. A fost suficient ca semiremorca să pătrundă pe contrasens, unde a lovit celălalt vehicul greu, tot Mercedes Actros, condus de Ionuţ Nedelcu, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Târgovişte.

În urma impactului lateral, unul din rezervoare a fost spart şi a izbucnit incendiul violent care a distrus în totalitate unul din vehicule şi parţial pe al doilea.

Aceste precizări privind modul în care s-a produs accidentul sunt foarte importante în condiţiile în care iniţial oficialii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava au precizat că cel care a pătruns cu maşina pe contrasens a fost şoferul în vârstă de 29 de ani, din Târgovişte. Având în vedere aceste constatări rezultate din anchetă, acesta nu are culpă în producerea accidentului, vinovat fiind celălalt conducător auto, bărbatul în vârstă de 46 de ani din Cluj-Napoca.

Concluziile de până acum sunt oricum preliminare, poliţia continuând ancheta pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul. Miza este una foarte mare, în condiţiile în care pagubele produse în urma incendiului sunt de ordinul zecilor de mii de euro.

O anchetă a demarat şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul Traficului Rutier (ISCTR). Inspectorii ISCTR Suceava trebuie să stabilească dacă şoferii şi vehiculele respectau normele cerute în cazul transporturilor de acest gen. 

În urma accidentului urmat de incendiu traficul de pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, a fost blocat în totalitate mai bine de două ore. Maşinile au fost deviate de poliţiştii rutieri pe rute alternative, iar pompierii au intervenit la faţa locului cu patru autospeciale cu apă şi spumă. Incendiul violent a pus în pericol şi o casă din lemn din apropierea şoselei însă, din fericire, aceasta nu a fost afectată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum s-a petrecut teribilul accident urmat de incendiu între două autotrenuri.
 Vizualizări articol: 5267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Cum s-a petrecut teribilul accident urmat de incendiu între două autotrenuri3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei