Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2015 - Anul XX, nr. 192 (6004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări

Noua pistă a aeroportului va fi gata până pe 27 august, pentru a putea fi folosită la Suceava Airshow

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua pistă a Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” din Suceava va fi finalizată până la finalul acestei luni, pentru a putea fi folosită la Suceava Airshow, eveniment aviatic ce va avea loc în data de 29 august 2015. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că pentru a urgenta finalizarea lucrărilor, constructorul Tehnic Asist SRL Botoşani a început să toarne ultimul strat de asfalt al pistei de aterizare/decolare şi pe timp de noapte. Cătălin Nechifor s-a deplasat în noaptea de marţi spre miercuri pe şantierul de la aeroport pentru a vedea modul în care lucrează constructorul, declarându-se mulţumit de faptul că firma botoşăneană urgentează lucrările, astfel încât acestea să fie finalizate în cel mai scurt timp. „În ritmul acesta sâmbăta viitoare pista nouă va fi pregătită pentru Suceava Airshow şi urmează continuarea lucrărilor la platformă, căi de rulare, balizaj şi la celelalte investiţii din proiectul de modernizare”, a spus Cătălin Nechifor.

În cursul zilei de ieri, managerul de proiect din partea SC Tehnic Asist SRL Botoşani, Gheorghe Rusanovschi, ne-a declarat că decizia de a lucra şi noaptea a fost luată pentru a recupera zilele în care nu s-a putut asfalta din cauza ploilor. Gheorghe Rusanovschi a ţinut să dea asigurări că la modul în care se derulează lucrările, turnarea ultimului strat de asfalt pe pista aeroportului va fi finalizată până în data de 27 august a.c., astfel încât aceasta va putea fi folosită la Suceava Airshow.

„Ne-am luat angajamentul să terminăm până la termenul de 27 august cu turnarea stratului de uzură de pe pistă şi punerea ei la dispoziţie pentru Suceava Airshow şi dorinţa noastră este de a ne respecta promisiunea”, a declarat Rusanovschi. El a adăugat că lucrările la ultimul strat de asfalt vor fi realizate mai rapid, având în vedere că acesta are o grosime de doar 6 centimetri, cantitatea totală de asfalt care va fi turnată fiind de 14.000 de tone. Gheorghe Rusanovschi a precizat că după finalizarea pistei vor fi urgentate şi celelalte investiţii, la căile de rulare, la platformă, turnul de control şi uzina electrică. Reprezentantul firmei Tehnic Asist a precizat că proiectul de modernizare al Aeroportului „Ştefan cel Mare” va fi finalizat până la termenul stabilit, respectiv luna octombrie a acestui an.

Proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

După încheierea investiţiei, pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767.

De precizat că Tarom a anunţat deja că va relua zborurile de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, iar preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în diverse rânduri că au început discuţiile în vederea atragerii unor operatori de curse aeriene low-cost.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua pistă a aeroportului va fi gata până pe 27 august, pentru a putea fi folosită la Suceava Airshow.
 Vizualizări articol: 3742 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Noua pistă a aeroportului va fi gata până pe 27 august, pentru a putea fi folosită la Suceava Airshow3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Offf...aeroportul asta!........ trimis de
(20 aug 2015, 13:48:56
Se pare, ca terminalul a fost gândit la maxim 200 de pasageri, pe oră, sau si mai putin? Intrebarea este cum va face fata in viitor odată cu creşterea numărului de pasageri si în condiţiile creşterii accentuate a traficului?

Sala de ateptare actuala era neincapatoare si ar fi necesar sa se amenajeze o sală de aşteptare suplimentară care ar putea găzdui în plus circa 200-300 de persoane.

Ar fi de dorit, sa se ia în calcul, amenajări mai ample care să permită îmbarcări de la burduf, cum există pe aeroporturile mai mari. Insa, acest lucru, vor presupune ceva investiţii, deoarece trebuie prelungită platforma să se poată apropia aeronavele.
2.   Rusine.....! trimis de
(20 aug 2015, 17:55:40
Ce aeroport international? nici national nu se poate numi. de cand a venit imbecilul asta ca carma judetului toate lucrarile sau blocat peste tot. nimic nu mai merge.
3.   Cosa Nostra trimis de
(21 aug 2015, 08:24:48
Atenție D.N.A. !
Poate il verifică cineva si pe mafiotul Măriuța Ion ....și locotenenții săi.....care este.
Țăranul cu pile peste tot, și-a creat la aeroport o fortăreață unde intri și ieși când vrea el.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei