Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2015 - Anul XX, nr. 192 (6004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Medici, şpăgi, dar mai ales porţi deschise

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zarvă mare în Sănătate zilele acestea, ca şi multe gogomănii. Cea mai mare este de departe legalizarea şpăgilor pentru medici. Ce şi-a zis el, statul, de ce să-i plătim noi de la buget, lasă că le dau pacienţii oricum, başca îi şi impozităm, ieşim deci, pe plus. Crede tot el, statul, că s-a întâlnit hoţul cu prostul, prostul în cazul de faţă fiind fiecare dintre noi. În Ministerul Sănătăţii s-a dat probabil startul la idei măreţe, iar entuziasmul general ce i-a cuprins pe responsabilii de-acolo a pus la treabă cele mai odihnite minţi ale sistemului. S-a dat sfoară-n ţară şi ordin în teritoriu ca spitalele să organizeze „Ziua Porţilor Deschise”. Zis şi făcut, spitalele, fie din Buzău, fie din Gorj, Alba Iulia, Sibiu sau Suceava, toate s-au executat. Se-ntâmplă sâmbătă, 22 august. Să facem, de pildă, o paralelă cu Ziua Porţilor Deschise la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Se umple instituţia de râsetele zglobii şi întrebările sfredelitoare ale copiilor însetaţi de cunoaştere, veniţi în vizită cu doamna să vadă tehnica de intervenţie a bravilor pompieri. Dacă-i încurcă sau nu o astfel de acţiune, nu-i întreabă nimeni pe pompieri. Hai treacă, meargă! Dar cum ar fi o astfel de vizită într-un spital? De ce ar merge o clasă de copii sau oricine altcineva să viziteze un spital? Să se expună într-un mediu nesigur pentru starea de sănătate, că doar de aia personalul medical dintr-o unitate face tot felul de vaccinuri. Sau, ca să privim lucrurile cu gândul la bolnavii internaţi, ar semăna oare o astfel de vizită cu una la grădina zoologică? Legea, slavă Domnului, îi protejează pe pacienţi, care au dreptul la intimitate, iar accesul este oricum interzis vizitatorilor în sălile de operaţii, la terapie intensivă sau urgenţe. Şi mai avem un mare noroc, medicii şi directorii spitalelor din România sunt adesea mai deştepţi decât şefii lor de la Bucureşti. În cazul de faţă, au găsit o soluţie de compromis, căci ordinul de la Minister nu poate fi încălcat sau ignorat oricât de imbecil ar fi. Conducerea Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava a decis să primească eventualii vizitatori în holul central al unităţii sau în sala de conferinţe, unde vor putea urmări un film de prezentare şi să pună în vânzare o carte despre istoria spitalului sucevean. Cu maximă curiozitate aştept informaţii privind numărul de cinefili devoratori de documentare de acest gen, numărul de volume vândute şi mai ales ce-au făcut cu banii. Mama lor, cu şpăgile lor legalizate cu tot! 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medici, şpăgi, dar mai ales porţi deschise.
 Vizualizări articol: 1857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Medici, şpăgi, dar mai ales porţi deschise5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei