Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2015 - Anul XX, nr. 192 (6004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pregătiri necesare

Primarul apelează la experţi pentru proiectul „Suceava – capitală culturală europeană”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea municipalităţii sucevene intenţionează să apeleze la ajutorul unor experţi în realizarea de proiecte europene pentru a întocmi documentaţia necesară înscrierii în competiţia pentru desemnarea „Capitalei Culturale Europene” din 2021, în puţinul timp rămas la dispoziţie.

„Când am venit din concediu m-am trezit că suntem candidaţi la Capitala Culturală Europeană. Asta este situaţia. În proiectul de hotărâre spune clar că primarul duce la îndeplinire acest proiect, prin serviciile de specialitate. Trebuie să ne grăbim, pentru că pe 10 octombrie trebuie depusă documentaţia”, a spus primarul Ion Lungu, care a precizat că astăzi, la ora 09.00, va avea o primă discuţie cu echipa care s-a oferit să lucreze la strategia culturală a Sucevei.

„Să vedem în ce fază suntem, să purtăm o discuţie. Este posibil să apelămla ajutorul unor profesionişti, chiar şi contra cost, în funcţie de ce va spune Consiliul Local, pentru că această muncă patriotică în care nimeni nu are nici un fel de responsabilitate, la o strategie culturală a municipiului, pe o perioadă îndelungată, nu o văd bine. Totul se va sparge în capul primarului, mai ales că se apropie campania electorală”, consideră edilul sucevean.

Chiar de a rămas sceptic în privinţa şanselor Sucevei de a fi desemnată Capitală Europeană a Culturii în 2021, titulatură la care aspiră şi alte zeci de oraşe din România şi Grecia – ţările între care se dă această competiţie, Lungu speră ca din această iniţiativă, măcar să nu ieşim cu imaginea „şifonată”.

„Voi încerca să salvăm ce se mai poate salva până pe 10 octombrie, să întocmim acest document important – strategia culturală a Sucevei. Nu putem merge acolo cu trei foi, să ne facem de râs. Din start am avut rezerve vizavi de acest proiect, trec peste ele, dar măcar să nu ne facem de râs. Să facem tot posibilul să câştigăm măcar la imagine din această candidatură.

Consider că această strategie culturală ar trebui făcută pe o anumită finanţare, să apelăm la profesionişti, care să aibă o responsabilitate. Cu această clacă colectivă de acord global nu ştiu dacă o scoatem noi la capăt”, a concluzionat primarul Sucevei.

Decizia de a fi făcute demersurile necesare înscrierii Sucevei în competiţia pentru desemnarea capitalei culturale europene a fost luată la finele lunii iulie, în cadrul unei şedinţe extraordinare de Consiliu Local, în grupul de lucru desemnat să realizeze strategia culturală pe 10 ani înscriindu-se preotul Remus Cojocaru, artistul plastic Mihai Pînzaru PIM, directorul Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuş, şi organizatorul de evenimente artistice Bobby Stroe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul apelează la experţi pentru proiectul „Suceava – capitală culturală europeană”.
 Vizualizări articol: 2348 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
Primarul apelează la experţi pentru proiectul „Suceava – capitală culturală europeană”2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei