Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2015 - Anul XX, nr. 192 (6004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict

Suspendarea primarului de Udești a fost anulată pentru încadrare eronată în legislaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Motivarea anulării ordinului de suspendare din funcţie a primarului de Udești, Săvel Botezatu, a fost transmisă, ieri, de Tribunalul Suceava celor două părţi aflate în litigiu, respectiv Instituţia Prefectului judeţului Suceava și Săvel Botezatu. Din motivarea judecătorilor de la Tribunal reiese că ordinul de suspendare este ilegal, dar nu pentru că Botezatu nu ar fi trebuit suspendat din funcţie înainte de termen, ci deoarece legile invocate pentru aceasta au fost invocate eronat. Astfel, se arată în hotărâre, prefectul a aplicat ”ilegal” art.69 alin.1 din Legea nr.215/2001 republicată și art.15 alin.1 din Legea nr.393/2004, care enumeră cazurile în care mandatul de primar încetează de drept, acestea fiind strict limitative, ”în loc să facă aplicarea art.16 din Legea nr.393/2004 coroborat cu art.25 din Legea nr.176/2010 cu modificările și completările ulterioare și să constate încetarea mandatului de primar al reclamantului înainte de termen ca urmare a existenţei unui conflict de interese”.

 

Atât Prefectura, cât și Săvel Botezatu atacă hotărârea Tribunalului cu recurs

”De asemenea, Tribunalul apreciază că Prefectul judeţului Suceava, în mod ilegal, a aplicat dispoziţiile art.25 alin.2 teza întâi din Legea nr.176/2010 și l-a decăzut pe reclamant din dreptul de a ocupa o funcţie eligibilă ce face obiectul prevederilor Legii nr.176/2010, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data încetării mandatului, în condiţiile în care reclamantului îi sunt aplicabile dispoziţiile aceluiași articol teza a doua, potrivit cărora persoana care a ocupat o funcţie eligibilă nu mai poate ocupa aceeași funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în hotărâre.

Judecătorii au mai reţinut că Săvel Botezatu nu poate invoca tardivitatea emiterii ordinului de suspendare sau faptul că nu a existat un referat al secretarului comunei pentru suspendare, prin urmare prefectul a procedat corect suspendându-l.

Ca urmare, instanţa a anulat articolul 1 din ordinul prefectului, prin care Săvel Botezatu a fost suspendat din funcţia de primar înainte de termen și a modificat art.2, în sensul că primarul este decăzut din dreptul de a ocupa această funcţie pe o perioadă de 3 ani de la data încetării mandatului.

Atât Prefectura, cât și apărătorii primarului de Udești ne-au declarat că vor face recurs. Termenul este de 15 zile de la data comunicării. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspendarea primarului de Udești a fost anulată pentru încadrare eronată în legislaţie.
 Vizualizări articol: 2042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suspendarea primarului de Udești a fost anulată pentru încadrare eronată în legislaţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei