Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2015 - Anul XX, nr. 192 (6004)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiri

Sindicaliştii cer măsuri concrete pentru problemele poliţiştilor din mediul rural

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şefii la nivel naţional ai Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) din România au fost prezenţi ieri la Suceava, unde au avut o întâlnire cu inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, comisarul-şef Viorel Onea, în care au adus în discuţie problemele agenţilor de poliţie din mediul rural.

Iulian Surugiu, preşedintele SNAP România, care a fost însoţit de încă doi colegi din Biroul Executiv Central şi de Vasile Grumăzescu, liderul SNAP Suceava, a declarat că a cerut conduceri IPJ Suceava măsuri concrete pentru rezolvarea problemelor poliţiştilor din mediul rural, în caz contrar urmând a se ajunge la mitinguri de protest.

 

Marea problemă a agenţilor de la posturile comunale

Iulian Surugiu a explicat că una din marile probleme este legată de programul de lucru al agenţilor de la posturile comunale. Este vorba de planificările acestora în ceea ce priveşte asigurarea permanenţei. El a explicat că agenţii sunt obligaţi să asigure permanenţa, însă sunt plătiţi doar dacă au intervenţii. În acest mod, oamenii trebuie să fie tot timpul la dispoziţie, însă nu sunt plătiţi pentru asta.

„În condiţiile în care multe posturi de poliţie comunală din Suceava au deficit de personal, oamenii au parte de un program infernal. Am cerut conducerii IPJ Suceava clarificarea acestei probleme, poliţistul trebuie să ştie când e acasă, liber, şi poate face ce vrea, şi când este la serviciu. Sperăm ca promisiunile primite, privind rezolvarea acestei probleme, să fie respectate”, a declarat Iulian Surugiu.

 

Sindicatul contestă utilitatea Secţiilor de Poliţie Rurală

El a adus în discuţie şi utilitatea secţiilor de poliţie rurale, înfiinţate de câţiva ani. În opinia lui Surugiu, aceste structuri sunt „struţo-cămile”, denumite pompos secţii de poliţie, când în realitate au câte 3-4 oameni.

„Credem că trebuie lămurit mai clar cine intervine în mediul rural. Poliţistul de la secţie sau cel de la postul de poliţie comunală. Realitatea este că toate problemele se sparg în capul şefilor de post, ei duc greul, iar cei de la secţii sunt privilegiaţi. Din punctul nostru de vedere aceste secţii rurale sunt doar pentru ca unii ofiţeri să poată să fie şi ei şefi”, a declarat liderul SNAP.

 

SNAP Suceava are aproape 500 de membri

Acesta a mai precizat că agenţii care au funcţii de conducere în sindicat au mari probleme în relaţia cu şefii lor.

„Mulţi şefi de poliţie nu înţeleg că liderul de sindicat nu are ceva personal cu ei sau cu ofiţerii, ci doar luptă pentru drepturile agenţilor care duc greul la posturile comunale şi nu numai”, a subliniat Surugiu.

Vasile Grumăzescu, liderul SNAP Suceava, a precizat că aproape 500 de subofiţeri de poliţie din judeţ au aderat deja la sindicat, organizaţia devenind astfel puternică şi cu un cuvânt important de spus atunci când ridică problemele reale ale oamenilor din teritoriu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii cer măsuri concrete pentru problemele poliţiştilor din mediul rural.
 Vizualizări articol: 2272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sindicaliştii cer măsuri concrete pentru problemele poliţiştilor din mediul rural5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Singuri pe lume trimis de
(21 aug 2015, 08:55:04
Polițiștii de la comune trebuie ajutați de autoritățile locale în care își desfășoară activitatea precum și de comunitate, altfel nu vor face față problemelor ce apar în fiecare zi.În ceea ce privește salariile stau mai bine ca alții din sistemul public.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei