Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2015 - Anul XX, nr. 188 (6000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

Râurile din Suceava au debite foarte scăzute în zona de munte şi dramatice în rest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toate cursurile de apă importante din judeţul Suceava au ajuns la debite extrem de mici, în zona de podiş situaţia fiind realmente dramatică. Conform măsurătorilor realizate la punctele hidrologice ale Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, debitele râurilor principale sunt chiar şi de 5-6 ori mai mici decât mediile multianuale. Şi râurile din zona de munte au debite scăzute, însă nu atât de mult.

În cazul râului Siret, în cele patru puncte în care se fac măsurători, debitele sunt extrem de mici. Astfel, în zona oraşului Siret, debitul măsurat zilele trecute este de 1,91 mc/s, faţă de 12,9 mc/s, debitul mediu multianual în luna august. La Zvoriştea debitul râului Siret este de 2,60 mc/s (faţă de 14,2), la Huţani de 1,12 mc/s (faţă de 15,3), iar la Lespezi - Iaşi de 5,50 mc/s, faţă de 43,6 mc/s, media multianuală.

În cazul râului Suceava, la Brodina debitul măsurat pe 13 august a fost de 1,22 mc/s, faţă de 5,85 mc/s, la Ţibeni de 2,44 mc/s, faţă de 14,3 mc/s, iar la Iţcani de 3,97 mc/s, faţă de media de 20,2 mc/s.

Pe râul Moldova diferenţele sunt tot enorme. Astfel, la punctul de măsurare din Gura Humorului debitul din 13 august a fost de 3,53 mc/s, faţă de 25,6 mc/s. Pe râul Moldoviţa, la Dragoşa, debitul din 13 august a fost de 1,22 mc/s, faţă de media multianuală de 7,36 mc/s.

Pe râurile din zona de munte, debitele sunt la jumătate sau de trei ori mai mici decât valorile multianuale.

Râul Bistriţa, la Cârlibaba de exemplu, înregistrează un debit de 3,02 mc/s, faţă de media multianuală de 6,88 mc/s. Râul Dorna, la Poiana Stampei, are un debit de 1,12 mc/s, faţă de media multianuală de 2,07 mc/s.

Oficialii de la SGA Suceava au precizat că este posibil ca anumite debite să fi ajuns la minime istorice, în acest sens lucrându-se în această perioadă la o analiză pe termen lung privind valorile de debit înregistrate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Râurile din Suceava au debite foarte scăzute în zona de munte şi dramatice în rest.
 Vizualizări articol: 2203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Râurile din Suceava au debite foarte scăzute în zona de munte şi dramatice în rest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei