Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2015 - Anul XX, nr. 188 (6000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Donaţia credincioşilor

În incinta ansamblului monumental Biserica Sf. Simion - Turnul Roşu va fi sfinţit astăzi un khacikar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În incinta ansamblului monumental Biserica Sf. Simion - Turnul Roşu va fi sfinţit astăzi un khacikar, care marchează perimetrul mormintelor comune în care au fost reînhumate în această primăvară osemintele scoase la suprafaţă din vechiul cimitir armenesc din Suceava.

Cu o zi în urmă se lucra intens la amenajarea platformei, a căilor de acces, precum şi la ridicarea pe soclu a khacikarului (cruce armenească din piatră).

Mijlocul de transport care a adus khacikarul din Republica Cehă a ajuns joi seara la Suceava, iar potrivit programului manifestărilor organizate cu prilejul Praznicului Adormirii Maicii Domnului al Bisericii Apostolice Armene, monumentul din tuf vulcanic va fi sfinţit astăzi, la ora 16.00, în prezenţa PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România.

Khacikarul, care a fost achiziţionat prin grija pr. paroh Constantin Ciupu, păstorul Parohiei Ortodoxe Române Sf. Simion, constituie o donaţie a credincioşilor români şi armeni şi reprezintă elementul central al monumentului funerar realizat în cadrul proiectului „Consolidarea, reabilitarea, protejarea şi valorificarea durabilă a monumentelor de sec. XVII şi XVI, aflate în Patrimoniul Naţional şi cunoscute sub numele de <Turnul clopotniţă> şi <Biserica Sf. Simion din Suceava>”, proiect al cărui beneficiar este Parohia Ortodoxă Română Sf. Simion.

O placă din marmură fixată pe soclu indică în limbile armeană şi română faptul că „În vremea Sanctităţii Sale Karekin al II-lea, Catolicos al Tuturor armenilor, cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Datev Hagopian, Episcop al armenilor din România, s-a ridicat această cruce de piatră, prin străduinţa credincioşilor români şi armeni, în Anul Domnului 2015, iar în Anul armenilor 1464”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În incinta ansamblului monumental Biserica Sf. Simion - Turnul Roşu va fi sfinţit astăzi un khacikar.
 Vizualizări articol: 1613 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
În incinta ansamblului monumental Biserica Sf. Simion - Turnul Roşu va fi sfinţit astăzi un khacikar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei