Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2015 - Anul XX, nr. 188 (6000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Cap de listă

O tânără din judeţ a fost admisă prima la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Administrative

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima candidată admisă în cadrul Facultăţii de Ştiinţe Administrative a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu este o tânără din Fălticeni.

Ana Manuela Negrea este proaspăt absolventă a Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni şi viitor cadet al academiei sibiene, unde a fost admisă cu media 9,80, la facultatea vizată de tânără concurenţa fiind de 22 de candidaţi pe un loc.

Ana este dublă campioană naţională la arte marţiale, Qwan Ki Do mai exact, sport pe care-l practică de nouă ani. Deţine centura neagră cu un Dan, iar performanţele sportive au fost dublate de cele şcolare, Ana promovând examenul de bacalaureat cu media 9,93.

 

Probe sportive, testare psihologică, dar şi la engleză şi limba română

Ana va îmbrăca uniforma militară începând cu data de 31 august. A visat la acest moment de mai bine de un an de zile, timp în care s-a pregătit pentru probele examenului de admitere de la Academie.

Deşi încrezătoare în şansele sale de reuşită, în luna martie a primit o veste nefastă, aceea că Academia scoate la concurs, pentru fete, doar două locuri pentru Facultatea de Ştiinţe Administrative.

„După acest şoc, a urmat un altul. Acela că din două locuri, unul este deja ocupat de o elevă olimpică. Însă chiar şi aşa am reuşit, iar cu acest prilej vreau să-i încurajez pe tineri să încerce. Am auzit de zeci de ori că respectivele locuri sunt deja cumpărate, fie că se intră doar cu pile, însă le-am dovedit că nu e aşa. Nu m-am descurajat şi mi-am văzut de drum până la capăt”, mărturiseşte Ana.

Primul filtru al selecţiei a fost reprezentat de examenul medical, urmat de două probe sportive şi examenul psihologic. Odată promovate, a urmat un examen de engleză, cu caracter eliminatoriu, şi apoi cea mai importantă testare, cea la limba română, unde din cele 45 de întrebări, 44 au primit răspunsul corect din partea Anei.

„A fost bucurie mare. Mi-am dorit foarte mult să reuşesc. Desigur că am emoţii pentru acest nou început. Nu cunosc pe nimeni de acolo, sunt singura din judeţ admisă în acest an”, a spus tânăra.

Academia de la Sibiu nu este singura instituţie de învăţământ superior unde Ana a fost admisă. Printre primii a reuşit şi la Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, unde a fost admisă a şasea din circa 800 de candidaţi.

Deocamdată va renunţa la facultatea ieşeană pentru că o aşteaptă haina militară, însă nu definitiv, dat fiind faptul că vrea să urmeze în viitor şi Dreptul.

 

Campioană naţională la Qwan Ki Do în 2013 şi 2014

Ana Negrea deţine două titluri naţionale la Quan Ki Do, categoria juniori, adjudecate în cadrul campionatelor din 2013 şi 2014. Din 2015 a trecut la seniori şi deşi este conştientă că nu va putea practica artele marţiale la acelaşi nivel, cel de performanţă, nu vrea să renunţe la pasiunea sa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O tânără din judeţ a fost admisă prima la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Administrative.
 Vizualizări articol: 5868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
O tânără din judeţ a fost admisă prima la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, Facultatea de Ştiinţe Administrative5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo! trimis de
(15 aug 2015, 20:05:09
Felicitari!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei