Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2015 - Anul XX, nr. 188 (6000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sesizare

Prefectul solicită Inspectoratului Teritorial în Construcţii să verifice lucrările de reabilitare din jurul Palatului Administrativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, va înainta o adresă către Inspectoratul Teritorial în Construcţii prin care va solicita verificarea modului în care firma Victor Construct din Botoşani realizează lucrările de reabilitare şi modernizare a zonei din jurul Palatului Administrativ din centrul municipiului reşedinţă de judeţ. Constantin Harasim a declarat că a luat această decizie ca urmare a unei adrese oficiale pe care a primit-o de la Consiliul Judeţean Suceava, în care această instituţie solicită verificarea lucrărilor având în vedere că acestea se realizează în imediata apropiere a Palatului Administrativ, clădire monument istoric. În adresa Consiliului Judeţean se solicită verificarea respectării prevederilor Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii şi a ordinului de aprobare a normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării construcţiilor. „Solicităm efectuarea acestor verificări întrucât lucrările se execută în imediata vecinătate a Palatului Administrativ, clădire monument istoric, înscrisă în Lista monumentelor istorice 2010”, se precizează în adresa Consiliului Judeţean Suceava trimisă Prefecturii.

De precizat că în cursul zilei de ieri, Consiliul Judeţean a trimis o adresă şi către Primăria Suceava prin care solicită să i se transmită dacă lucrările din jurul Palatului Administrativ se realizează în baza unui proiect tehnic, dacă există detalii de execuţie şi organizare de şantier.

În urmă cu două zile, prefectul Constantin Harasim a reacţionat dur la modul în care firma botoşăneană realizează lucrările, având în vedere că prin extinderea acestora pe strada Libertăţii există riscul închiderii şi celei de-a doua intrări în Prefectura Suceava. „Când închid intrarea B, chem poliţia şi jandarmii. Să vină cu soluţii pentru că nu se poate lăsa o singură cale de acces, prin Consiliul Judeţean, într-o clădire în care lucrează şi vin atâţia oameni. Trebuie schimbat planul de prevenire şi stingere a incendiilor, trebuie schimbat sistemul de supraveghere, pentru că este o instituţie guvernamentală păzită de jandarmi, la intrarea B este rampa de acces pentru persoane cu dizabilităţi. Nici măcar nu m-au anunţat ce vor să facă”, a spus prefectul Constantin Harasim.

Lucrările de reabilitare şi modernizare din jurul Palatului Administrativ trebuie finalizate în luna noiembrie 2015. După începerea lucrărilor, intrarea principală în Palatul Administrativ a fost închisă, accesul direct în Prefectură făcându-se pe intrarea B, pe partea din stânga a clădirii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul solicită Inspectoratului Teritorial în Construcţii să verifice lucrările de reabilitare din jurul Palatului Administrativ.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectul solicită Inspectoratului Teritorial în Construcţii să verifice lucrările de reabilitare din jurul Palatului Administrativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei