Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 aug 2015 - Anul XX, nr. 188 (6000)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizită oficială

Comisarul european Corina Creţu va vizita astăzi Mănăstirea Putna şi Cetatea de Scaun a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, va efectua, astăzi, o vizită oficială în judeţul Suceava. Înaltul oficial european va fi prezent în Suceava la invitaţia Consiliului Judeţean Suceava şi va participa la manifestările ocazionate de Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului – Hramul Mănăstirii Putna, precum şi la Festivalul de Artă Medievală "Ștefan cel Mare" care are loc zilele acestea în Cetatea de Scaun a Sucevei. Comisarul european va vizita, cu această ocazie, două dintre proiectele cu finanţare europeană din acest judeţ, respectiv proiectul de modernizare şi conservare a Mănăstirii Putna şi proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun şi a zonei sale de protecţie.

Corina Creţu va ajunge la Mănăstirea Putna la ora 11:00, iar seara, de la ora 20:00 şi până la 21:30 va vizita Cetatea de Scaun a Sucevei şi va asista la evenimentele organizate în cadrul Festivalului Medieval.

La Mănăstirea Putna se află în implementare un proiect european de restaurare, modernizare şi conservare a patrimoniului cultural naţional şi a infrastructurii conexe. Obiectivul general al proiectului este restaurarea, consolidarea, reabilitarea, protejarea şi valorificarea durabilă a Mănăstirii Putna, monument istoric aflat în patrimoniul naţional, în scopul salvării de la distrugere, a conservării moştenirii culturale şi a sporirii atractivităţii acestor obiective pentru turismul cultural.

Lucrările vizează aspectele referitoare la instalaţiile interioare, învelitori şi lucrări de şarpantă, refacerea aleilor pietonale de vizitare pentru turişti cu facilităţi ce permit accesul pentru persoanele cu dizabilităţi, aspecte legate de instalaţiile electrice pentru Casa Domnească şi pentru chiliile din partea de sud şi de nord, de instalaţii electrice exterioare şi de iluminatul arhitectural de punere în evidenţă, de instalaţii electrice de degivrare, precum şi de punerea la punct a unui sistem de informare turistică pentru promovarea monumentelor istorice ale ansamblului.

Termenul de finalizare al proiectului este 31 octombrie 2015, valoarea totală a acestuia fiind de 14,672 milioane de lei, din care 10,55 milioane de lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR).

În ceea ce priveşte proiectul de reabilitare a Cetăţii de Scaun şi a zonei de protecţie a acesteia, acesta are o valoare de 44 de milioane de lei, din care 32,355 de milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă.

Proiectul a constat în intervenţii de restaurare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, consolidarea acesteia, refacerea şi amenajarea căilor de acces către monument, în interiorul zonei de protecţie, lucrări şi dotări pentru asigurarea iluminatului interior şi exterior, a iluminatului de siguranţă precum şi a celui decorativ, dotarea cu instalaţii şi echipamente pentru asigurarea condiţiilor de climatizare, siguranţă la foc, antiefracţie, precum şi lucrări de modernizare a utilităţilor aferente obiectivului de patrimoniu, respectiv energie electrică, alimentare cu apă şi canalizare. Proiectul va fi finalizat în totalitate până la data de 31 decembrie 2015. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisarul european Corina Creţu va vizita astăzi Mănăstirea Putna şi Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisarul european Corina Creţu va vizita astăzi Mănăstirea Putna şi Cetatea de Scaun a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei