Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2015 - Anul XX, nr. 165 (5977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect de hotărâre

Preţul abonamentelor TPL pentru elevi creşte cu 10 lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Călătoriile cu autobuzele şi microbuzele TPL vor deveni ceva mai scumpe pentru elevii din municipiul Suceava, începând cu luna august, conform unui proiect de hotărâre de Consiliu Local care va fi discutat joi, 23 iulie.

Acesta urmăreşte să stabilească o nouă valoare a abonamentelor de transport în comun pentru elevi şi studenţi, actualele tarife fiind cele mai mici din ţară, ceea ce generează pierderi semnificative la bugetul societăţii de transport public local, TPL.

Noile tarife propuse aduc o diferenţă de numai 10 lei pentru abonamentele de călătorie valabile o lună de zile – adică contravaloarea a două felii de pizza, iar cu tot cu această majorare costurile rămân unele din cele mai mici din ţară.

Astfel, atât elevii cât şi studenţii vor avea de achitat 25 de lei pentru un abonament TPL valabil o lună de zile pe toate mijloacele de transport în comun ale societăţii. În prezent, preţul acestuia, stabilit tot prin decizie de Consiliu Local, cu mulţi ani în urmă, este de numai 15 lei – mai puţin decât un bilet la film, în condiţiile în care  costul unui abonament normal este de peste patru ori mai mare - 66 de lei.

Diferenţa de preţ dintre aceste tarife este suportată de societatea de transport public local, care se luptă din greu să se menţină pe linia de plutire din punct de vedere financiar, dar şi de Primăria Suceava, prin subvenţiile acordate din bugetul local, pentru miile de suceveni care beneficiază de gratuităţi şi reduceri la transportul în comun.

Chiar dacă, conform legii, elevii beneficiază de o reducere de 50% la tarifele de transport în comun local, bani care ar trebui să fie asiguraţi de la bugetul de stat, din cauza neclarităţilor legislative, această cheltuială a fost preluată tot de administraţia locală.

Astfel, s-a decis ca pentru elevi şi studenţi dă fie emise abonamente speciale, în valoare de 30 de lei, din care aceştia achitau efectiv doar 15 lei, diferenţa fiind acoperită de la bugetul local, în vreme ce diferenţa dintre costul real al unui abonament şi cel al abonamentelor speciale a trebuit să fie suportată de TPL.

Acum, pentru a fi redusă presiunea financiară pusă pe societatea de transport public, aleşii locali au venit cu propunerea stabilirii unui nou tarif pentru abonamentele elevilor, de 50 de lei, la care să se aplice reducerea de 50% prevăzută în lege, care va fi suportată de la bugetul local, precum şi introducerea unui abonament social nominal de 25 de lei pe lună pentru studenţii de până în 26 de ani, cu domiciliul în Suceava, înmatriculaţi la o formă de învăţământ cu frecvenţă, valabil pe durata anului universitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul abonamentelor TPL pentru elevi creşte cu 10 lei.
 Vizualizări articol: 1697 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Preţul abonamentelor TPL pentru elevi creşte cu 10 lei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei