Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 iul 2015 - Anul XX, nr. 165 (5977)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor

Festivitate de absolvire a promoţiei de ingineri 2015, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Promoţia 2015 de ingineri absolvenţi ai Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor a fost sărbătorită într-un cadru festiv miercuri, 15 iulie, în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava.

La eveniment au participat cei 110 proaspeţi ingineri, cadrele didactice ale facultăţii şi numeroşi invitaţi. Emoţiile trăite de tinerii absolvenţi au fost împărtăşite de prietenii, părinţii şi alţi membri ai familiilor lor care i-au însoţit la această sărbătoare. Festivitatea de absolvire a fost deschisă de absolvenţii ing. Lenuţa-Mihaela Rusu şi ing. Radu Gheorghe Prelipcean, preşedintele Asociaţiei FI(R)ESC a studenţilor din facultate. După intonarea imnului Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava, profesorul universitar dr. ing. Valentin Popa, rectorul universităţii sucevene, i-a salutat pe cei prezenţi spunând că este fericit să participe la această festivitate, amintind că în urmă cu o săptămână, în aceeaşi sală, a avut onoarea de a rosti discursul de bun venit adresat celor doi înalţi oaspeţi ai Universităţii: preşedintele Republicii Moldova şi preşedintele României.

 

Două aniversări

Felicitând promoţia 2015, dr. ing. Valentin Popa a subliniat că „aceasta îşi sărbătoreşte absolvirea în acelaşi an în care Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor aniversează 30 de ani de activitate”. Consecinţa se observă imediat, le-a spus absolvenţilor profesorul universitar dr. ing. Valentin Popa. „Veţi sărbători 10 ani de la absolvire când facultatea va aniversa 40 de ani, apoi 20 de ani de la absolvire când facultatea va aniversa 50 de ani, şi cred că o parte dintre dumneavoastră vor sărbători absolvirea odată cu centenarul facultăţii”, a spus rectorul universităţii sucevene.

Remarcând sala arhiplină, rectorul USV i-a felicitat pe absolvenţi şi pe părinţii acestora, mulţumindu-le pentru dragostea şi suportul cu care i-au înconjurat pe studenţi pe tot parcursul studiilor universitare. Prezent la eveniment, profesorul universitar dr. ing. Adrian Graur, rector al USV în perioada 2004-2012, profesor conducător de doctorat în cadrul facultăţii, le-a vorbit tinerilor despre ce înseamnă să fii inginer, despre provocările viitoarei lor cariere, despre importanţa şi beneficiile aduse societăţii de munca neobosită şi creatoare a inginerilor. Le-a amintit faptul că societatea aşteaptă de la ingineri inovare şi dezvoltare şi că acest lucru se poate obţine doar prin studiu continuu, prin învăţare pe tot parcursul vieţii.

 

Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor are cele mai multe brevete de invenţii

Decanul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, profesorul universitar dr. ing. Ştefan-Gheorghe Pentiuc, a arătat în discursul său că „dacă pentru viaţa economică, socială şi culturală a judeţului Suceava, Universitatea poate fi asemănată cu o locomotivă, această locomotivă nu ar putea funcţiona fără aportul specializărilor inginerilor facultăţii: sisteme electrice, energetică, electronică, automatică, calculatoare şi inginerie economică”. Contribuţia cadrelor didactice şi a studenţilor facultăţii la producţia ştiinţifică reiese şi din faptul că Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor are cele mai multe brevete de invenţii din Universitate, iar Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava ocupă primul loc pe ţară în clasamentul universităţilor întocmit de OSIM după numărul de brevete acordate.

Rând pe rând au urcat pe scenă în aplauzele publicului pentru a primi felicitări promoţiile 2015 de absolvenţi ai programelor de studii: Calculatoare, Automatică şi informatică industrială, Electronică aplicată, Sisteme electrice, Energetică industrială, Inginerie economică în domeniul electric, electronic şi energetic. La finalul ceremoniei, şefii de promoţie au primit medalii onorifice din partea organizatorilor şi au transmis cheia succesului şi inovării tehnice studenţilor din anul III. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivitate de absolvire a promoţiei de ingineri 2015, la USV.
 Vizualizări articol: 3023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Festivitate de absolvire a promoţiei de ingineri 2015, la USV5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei